EștiSuperbă.ro

10 remedii naturale care te ajută să scapi de călcâiele crăpate

Majoritatea femeilor și bărbaților s-au confruntat cu problema călcâielor crăpate la un moment dat. Există multe motive pentru care apare această problemă. Există o mulțime de modalități de a scăpa de călcâiele crăpate și există la fel de multe motive pentru care apare această problemă, dar și infecțiile și inflamațiile călcâielor. Cu toate acestea, există trei motive principale: deficitul de vitamina A, uscăciunea pielii și pantofii incomozi.

Pentru a evita această problemă, trebuie să vă spălați frecvent picioarele, să utilizați o piatră ponce și o cremă special pentru picioare hidratantă. Ar trebui totuși să consultați mai întâi un medic și după aceea puteți lua în considerare modalități naturale de a vă vindeca călcâiele crăpate.Există o listă a remediilor naturale care vă vor ajuta să scăpați de această problemă. Iată care sunt acestea:

1. Frunze de liliac indian: Acesta este un remediu foarte eficient care vă va ajuta să scăpați rapid de călcâiele crăpate. Trebuie doar să pui frunzele pe zona cu probleme ca o compresă.

2. Bicarbonat de sodiu și ulei de măsline: Această combinație va păstra întotdeauna călcâiele fine și fără crăpături. Bicarbonatul de sodiu ajută la crearea unui PH ideal pentru picioare și, de asemenea, ajută la exfolierea pielii.

3. Înmuierea picioarelor în apă: Acest remediu vă va ajuta să vă vindecați călcâiele și, de asemenea, să vă relaxați. Ai nevoie doar de o apă fierbinte și o o lingură de sare de mare. Apa va înmuia pielea și va fi mult mai ușor să îndepărtați pielea, cu o piatră ponce.

4. Suc de lămâie, miere și ulei de susan: Mierea și uleiul de susan sunt hidratante bune. În ceea ce privește sucul de lămâie, va înmuia și dizolva pielea tare.

5. Bananele: Bananele nu sunt doar fructe delicioase, ci și un remediu excelent pentru călcâie. Bananele au nenumărate proprietăți de hidratare. Ar trebui să încercați, deoarece într-o perioadă scurtă de timp, veți scăpa complet de călcâiele crăpate.

6. Făina de orez: Mulți experți și terapeuți recomanda făină de orez pentru a trata călcâiele crăpate și inestetice. Nu-ți cheltui banii în saloanele de înfrumusețare, încearcă acest remediu acasă.

7. Uleiul de cocos: Uleiul de cocos este un remediu universal. Puteți să-l utilizați acasă pentru a vă vindeca picioarele. Acest remediu are un efect excelent de hidratare.

8. Ceara de parafină: Ceara de parafină conține elementele naturale și vă va face pielea mult mai moale.

9. Masca cu fructe: Masca de fructe este eficientă pentru a scăpa de călcâiele cu probleme. Aveți nevoie de fructe, cum ar fi avocado, papaya și banane. Fructele sunt pline de vitamine și minerale și, prin urmare, masca de fructe vă va ajuta să vă vindecați călcâiele.

10. Vitamina E și fier: Tot ce trebuie să faceți este să adăugați alimente care conțin vitamina E și produse care conțin fier (carne, pui, pește) la dieta voastră zilnică.