EștiSuperbă.ro

4 greșeli pe care le fac femeile atunci când aplică fardul de obraz. Dacă faci numărul 3, vei arăta oribil!

Cu siguranță că ai auzit de multe ori că machiajul este o adevărată artă. Așa și este, iar pentru a ne bucura într-adevăr de beneficiile ei, este necesar să stăpânim câteva tehnici de bază. Înainte de toate acestea însă, trebuie să știm să evităm acele greșeli care ar putea să ne compromită complet machiajul și, odată cu el, și aspectul nostru. Iată de ce, în articolul de mai jos, vei găsi câteva dintre cele mai mari greșeli pe care le putem comite atunci când aplici fardul de obraz sau pudra bronzantă și pe care, dacă vom ști să le evităm cât mai mult, vom putea să obținem look-ul mult visat.

Te dai cu prea multă pudră bronzantă: Pentru a nu avea un aspect fals, nu aplica pudra cu efect bronzant pe întreaga față, ci concentrează-te mai ales pe frunte, pe tâmple și pe nas. De asemenea, nu uita să o aplici și pe gât pentru a nu crea un contrast supărător.

Alegi o nuanță greșită pentru fardul de obraz: Pentru a avea un aspect cât mai natural și mai tânăr, fardul de obraz va trebuie să-ți completeze nuanța naturală a obrazului tău. De asemenea, fii atentă să alegi fardul de obraz și în funcție de machiajul buzelor. De pildă, dacă porți un ruj într-o nuanță mai îndrăzneață, optează pentru un fard de obraz cât mai discret.

Exagerezi cu cantitatea de fard de obraz: Este una dintre marile greșeli pe care le poți face la machiaj și care te poate face să arăți precum un clovn. Pentru a nu cădea în această „capcană”, ține cont de următorul principiu: fardul de obraz vine în completarea nuanței naturale a tenului tău și trebuie să îi confere un plus de strălucire și prospețime.
Ca să fii sigură că nu vei aplica prea mult fard de obraz, procedează așa: zâmbește și fardează-te pe pomeți, mergând apoi ușor înspre tâmple și având grijă să nu pui prea multă culoare pe pensulă. De asemenea, dacă ți se pare că nu ai aplicat culoarea uniform, retușează cu un șervețel, scrie qbebe.ro.

Aplici incorect fardul de obraz: Greșeala cea mai frecventă constă în aplicarea “pe rotund” a fardului de obraz sau, din contră, pe lungime, ca o linie ce brăzdează chipul. De evitat, de asemenea, este și aplicarea fardului cu mult sub osul obrazului, deoarece te va face să pari tristă. Soluția: Aplicat corect, blush-ul te va înveseli la față! Evită să te concentrezi pe zona de mijloc a obrazului și, în schimb, cu mișcări ample, treci cu pămătuful de-a lungul pomeților, folosind centrul ochilor ca punct de sub care să pornești, scrie clicksanatate.ro.