EștiSuperbă.ro

4 TRUCURI pentru a scăpa de punctele negre la tine acasă

Punctele negre sunt o problemă cosmetică, acestea nu provoacă durere sau disconfort însă, din punct de vedere estetic nu ne fac să ne simțim confortabil. Punctele negre apar în momentul în care porii sunt dilatați iar glandele sebacee secretă mai mult sebum. Acesta rămâne blocat în interiorul porilor la suprafața pielii și se oxidează în contact cu aerul, închizându-se astfel la culoare.

Care este motivul pentru care apar punctele negre?

Punctele negre pot apărea din numeroase cauze, iar persoanele predestinate la apariția acestora sunt cele cu tenul mixt sau gras și care se machiază zilnic sau folosesc produse nepotrivite. Pe lângă acest lucru, există și câteva cauze ale apariției punctelor negre care nu țin de activitațile noastre zilnice. Iată care sunt aceștia și de ce ne influențează ei:

  • Pe perioada pubertății, pielea secretă mai mult sebum decât ar face-o în mod normal. Astfel, porii se blochează mai ușor, așa că riscul de a apariție a punctelor negre și a acneii crește.
  • Chiar dacă te-ai fi gândit că aceste lucruri nu au nicio legătură, ei bine, este cazul să realizezi că stresul și grijile îți pot afecta pielea. Sănătatea vine din interior, astfel că dacă tu nu te simți bine, nici pielea ta nu va arăta bine.

1. Masca cu albuş de ou

Albușul de ou poate fi folosit pentru a prepara o mască uşoară care poate strâmta temporar porii, reducând astfel şansele de apariţie a altor puncte negre în viitor, eliminând de asemenea şi mare parte dintre punctele negre actuale. Albușul de ou este bogat în substanţe nutritive şi nu îţi usucă pielea la fel de mult precum alte astfel de remedii preparate acasă.

Vei avea nevoie de:

1 ou
O bucată de şerveţel sau hârtie igienică
Un castron mic
Un prosop curat

Indicaţii:

Spală-ţi bine faţa şi aşteaptă să se usuce. Apoi aplică un strat de albuş pe zona cu puncte negre. Acoperă zona cu o fâşie din şerveţel sau hârtie igienică, apoi aplică un al doilea strat de albuş peste aceasta. Dacă simţi nevoia, poţi aplica şi un al treilea strat de albuş deasupra. Aşteaptă ca substanţa să se usuce, apoi desprinde încet fâşia de pe faţă. Este foarte important să laşi fiecare strat să se usuce înainte de a-l aplica pe următorul. După ce ai dus la bun sfârşit tot procesul, spală faţa pentru a scăpa de orice fel de reziduu şi apoi hidratează-ţi pielea.

2. Benzi cu miere şi lapte

Atât laptele cât şi mierea au efecte benefice pentru piele. Mierea ajută în combaterea bacteriilor iar acidul lactic din lapte face ca pielea ta să rămână moale şi suplă.

Vei avea nevoie de:

-1 lingură de miere ecologică
-1 linguriţă de lapte
– fâşii curate de bumbac

Indicaţii:

Se amestecă lingura de miere cu linguriţa de lapte. Amestecul se încălzeşte timp de 5-10 secunde în cuptorul cu microunde pentru a se omogeniza în totalitate. Aplică un strat subţire din acest amestec peste zona cu puncte negre, apoi pune deasupra fâşia de bumbac. După ce simţi că fâşia s-a uscat, dă-o cu grijă la o parte, apoi clăteşte faţa cu apă rece şi hidrateaz-o.

3. Benzi cu scorţişoară şi miere

Scorţişoara şi mierea pot fi combinate într-un tratament minunat pentru puncte negre. Acest amestec va ajuta foarte mult şi împotriva coşurilor. Scorţişoara îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, lucru care va face ca pielea să capete un aspect neted şi strălucitor.

Vei avea nevoie de:

– 1 linguriţă de scorţişoară pudră
-1 linguriţă de miere ecologică
– fâşii curate de bumbac

Indicaţii:

Amestecă mierea şi scorţişoara până când obţii o pastă. Aplică un strat subţire peste punctele negre şi apoi plasează fâşia de bumbac deasupra. Lasă amestecul să acţioneze timp de 3-5 minute înainte de a îndepărta fâşia de bumbac şi de a clăti faţa. Nu uita să îţi hidratezi faţa la final.

4. Tratamentul zilnic cu apă

Deşi benzile despre care am scris mai sus sunt foarte eficiente în combaterea punctelor negre, acestea îţi pot usca foarte tare tenul, aşa că nu pot să fie folosite foarte des. O clătire simplă cu apă călduţă de două ori pe zi te va ajuta să îţi cureţi tenul şi să previi dezvoltarea punctelor negre. Nu uita că hidratarea este un pas extrem de important al igienei tenului tău.

Vei avea nevoie de:

– Apă curată
– Un prosop pufos
– Cremă hidratantă

Indicaţii:

Spală-ţi faţa cu apă curată de două ori pe zi, apoi şterge-o cu un prosop. După ce tenul tău este uscat, aplică o cremă hidratantă şi maseaz-o bine în piele. Repetă acest proces în fiecare dimineaţă şi seară şi pielea ta îţi va mulţumi.