EștiSuperbă.ro

5 remedii naturale care te scapă de punctele negre pentru totdeauna. Tenul tău va fi impecabil!

Punctele negre sunt niște umflături pe piele, care sunt cauzate, în general, de porii pielii înfundați. Există numeroase produse cosmetice care vă vor ajuta să scăpați de puncte negre. Dar astăzi, vă vom arăta câteva remedii naturale pe care le poți face chiar la tine acasă și care vă vor ajuta să scăpați de puncte negre. Iată care sunt acestea:

1. Praful de copt. 

Praful de copt are o proprietate excelentă de exfoliere. Vă va ajuta să îndepărtați celulele moarte de pe piele și să scăpați de porii înfundați. Procedura este destul de simplă, trebuie doar să faceți o pastă amestecând praful de copt cu apă curată și să vă masați zona cu probleme cu această pastă timp de 20 de minute și apoi clătiți-o cu apă rece. Repetați acest lucru de două ori pe săptămână. Veți vedea rezultate uimitoare.

2. Scorțișoară. 

Scorțișoara are o proprietate anti-bacteriană și poate fi utilizată pentru a face o mască aromatică. Această mască vă va ajuta să scăpați de puncte negre. Procedura este foarte simplă, doar adăugați miere la pudră de scorțișoară și faceți o pastă groasă. Aplicați masca în straturi groase pe față și lăsați-o peste noapte. Acest lucru vă va oferi un rezultat excelent.

3. Ovăzul. 

Ovăzul este bogat în nutrienți și oferă o mulțime de beneficii pentru piele. Este foarte util pentru a scăpa de iritarea pielii și de puncte negre. Doar faceți o pastă adăugând iaurt și puțin suc de lămâie în ovăz și aplicați pasta pe față și apoi lăsați-o timp de 30 de minute.

4. Sucul de lămâie. 

Sucul de lămâie este o sursă excelentă de acid alfa-hidroxi (AHA) și acid citric, care funcționează ca un bun agent natural pentru îndepărtarea pielii moarte, ceea ce îl face perfect pentru deschiderea porilor înfundați. Sucul de lămâie este, de asemenea, bogat în vitamina C, un antioxidant care stimuleazî producția de colagen pentru îmbunătățirea sănătății pielii și reducerea cicatricilor cauzate de acnee.

5. Ceaiul verde. 

Ceaiul verde ajută la eliminarea excesului de ulei din piele. De asemenea, ajută la reducerea inflamației. Faceți o pastă amestecând frunzele de ceai verde cu apă călduță și masați-o pe față timp de 5 minute, apoi clătiți-o.