EștiSuperbă.ro

6 greșeli pe care le fac femeile când aplică fondul de ten – Numărul 5 te face să arăți oribil!

Fondul de ten nu este un produs cosmetic folosit de toate femeile. Dacă machiajul sau mascara par ușor de aplicat și de ales de pe raft, în cazul fondului de ten este necesar să cunoști bine câteva lucruri înainte de a-l cumpăra și de a-l aplica.

1. Cumperi un fond de ten pentru toate tipurile de piele: În zilele noastre,fondul de ten face mult mai mult decât să acopere imperfecțiunile. Acesta oferă beneficii de îngrijire a pielii,cum ar fi tratarea tenulului gras,închiderea porilor sau hrănirea tenul uscat. Deși asta este o veste bună,înseamnă că alegerea unui produs potrivit oricărui tip de ten este o greșeală. Acum nu mai contează doar nuanța lui,ci și cărui tip de piele se adresează.

2. Nu te hidratezi înainte de aplicarea fondului de ten: Tot timpul ești în grabă,însă aplicarea fondului de ten înainte de curățarea corectă a feței și de aplicarea unei creme hidratante este cu siguranță o greșeală.  Dă-te cu cremă și lasă să acționeze cât timp te speli pe dinți,îți aranjezi părul sau te îmbraci (în partea de jos a corpului). După aceea,vei vedea cum fondul de ten va fi mult mai ușor de aplicat.

3. Testezi nuanța fondului de ten pe mână: Cu toții am făcut-o:testăm culoarea pe mâna pentru a verifica dacă este potrivită pentru noi. Problema este că această parte a corpului nu are aceeași nuanță ca fața. Cel mai bun loc pentru a vedea cât de bine se potrivește tonul pielii tale este să aplici sub ochi sau pe nas. În cazul în care se confundă cu pielea,vei ști că ai găsit ce căutai.

4. Dai fondul de ten pe toată fața: Fondul de ten nu ar trebui să fie o mască,ci mai degrabă să acopere imperfecțiunile tenului sau oriunde simți că este nevoie. Pentru a evita un aspect inestetic,aplică doar unde este cazul,evitând linia păruluiși a maxilarului,pentru un finisaj proaspăt,nedetectabil.

5. Aplici anticearcăn înainte de fondul de ten: Nu contează cât de repede vrei să scapi de cearcănele de sub ochi după o noapte nedormită,acesta trebuie mereu aplicat după fondul de ten. De ce? Pentru că,dacă anticearcănele este aplicat inițial,riști să îl ștergi,atunci când dai cu fond de ten.

6. Folosești fond de ten pentru a închide tonul pielii: Nu cădea în capcana de a crede că un fond de ten mai închis la culoare este egal cu o piele sănătoasă,bronzată. Discrepanța față de gât sau decolteu va face să arăți chiar rău. În loc de asta,folosește un autobronzant pe cele mai întunecate puncte ale feței-sub pomeți,în lateralul nasului (de o parte și de alta) și în partea superioară a frunții, scrie clickpentrufemei.ro.