EștiSuperbă.ro

6 modalități prin care îți poți face părul mătăsos

În timp ce femeile cu păr drept se gândesc cum să și-l onduleze, femeile cu părul creț visează să și-l îndrepte. Multe dispozitive de styling pot dăuna structurii părului și nu îți poți asigura întotdeauna efectul procedurilor chimice de îndreptare a părului.

1. Stilizarea perfectă începe în duș

Nu este o glumă. Nu vei avea părul mult dorit fără un șampon și un balsam bun. În acest caz, asigură-te că alegi produse care conțin keratină care este bine cunoscută pentru proprietățile de îndreptare. După spălarea părului, folosește un prosop fabricat dintr-un material foarte absorbant. De exemplu, un prosop de baie din bambus antibacterian.

Foarte ușor, usucă-ți părul cu un prosop pentru a evita deteriorarea acestuia și electrizarea. Freacă cu atenție prosopul de-a lungul părului pentru a elimina excesul de umiditate.

2. Alege tipul potrivit de perie

Nu utiliza perii rotunde pentru că sunt făcute pentru a ondula părul, în special la capete. Pentru a-ți peria părul în mod corespunzător, folosește un pieptene cu dinți mari – este perfect să îți descurci părul. Îl poți folosi chiar și în duș pentru a aplica balsamul pe fiecare centimetru al șuvițelor.

3. Poți să îți îndrepți părul pieptănându-l

Lasă-ți părul să se usuce natural după duș, dar nu uita să-l perii la fiecare 5 minute. Împarte-ți părul în mai multe secțiuni și trage ușor fiecare șuviță, astfel încât părul să aibă o formă dreaptă. Poți folosi și un uscător de păr, dar numai pe setarea rece.

4. O coadă de cal îți poate îmblânzi părul ondulat

După o spălare adecvată, așteaptă până când părul tău este cel puțin 70% uscat și fă-ți o coadă strânsă de cal. Dacă ai breton sau păr care iese din coadă, fixează-l cu agrafe. Piaptănă coada pentru a te asigura că nu este încurcat.
Folosește mai multeelastice de păr pentru a-ți prinde părul la fiecare 5-7 cm (numărul de elastice de păr depinde de lungimea părului). Acoperă-ți capul cu o eșarfă de mătase și așteaptă până când părul se usucă. Scoate eșarfa și îndepărtează toate elasticele de păr. Piaptănă-ți părul.

5. Sau poți folosi trucul femeilor din America Latină

În America Latină, femeile au propriul secret în ceea ce privește parul drept: tehnica se numește „La toca”. Pentru a stiliza părul ondulat, femeile din țările tropicale își spală părul, îl usucă pe setarea de aer rece și înfășoară în jurul capului lor părul aproape uscat, fixându-l cu agrafe de păr. În dimineața următoare se trezesc cu părul strălucitor și drept.

6. Creme și seruri de îndreptare

Acestea trebuie aplicate de-a lungul părului și lăsate să se usuce. Aceste produse te protejează de razele UV și de upraîncălzirea structurii părului. Singurul dezavantaj este că acestea nu pot fi utilizate cu o vopsea pentru păr deoarece blochează crema de a intra în rădăcina părului. Astfel, efectul de utilizare nu va fi vizibil.