EștiSuperbă.ro

8 modalități naturale cu ajutorul cărora poți scăpa de punctele negre

Pielea curată și frumoasă este unul dintre elementele principale ale frumuseții unei persoane. O modalitate sigură de a avea o piele sănătoasă și perfectă este să aveți grijă de ea în fiecare zi. Iată ce trebuie să faceți:

Lămâie + miere + zahăr: Tăiați o jumătate de lămâie și turnați suficientă miere pentru a acoperi suprafața tăiată a lămâii. Apoi, se presară pe jumătatea de lămâie cu două lingurițe de zahăr și se maschează ușor zonele problematice cu acest „burete” natural folosind o mișcare circulară. Repetați procedura nu mai mult de o dată pe săptămână.

Vaselina + folie de plastic: Cel mai bun moment pentru a utiliza acest truc este imediat după duș, deoarece căldura de la apă va deschide porii. Începeți prin aplicarea vaselinei în zona afectată care trebuie tratată. Odată ce ați terminat cu aceasta, așezați folia de plastic peste vaselină. Cu învelișul încă în poziție, aplicați un prosop fierbinte și lăsați-l să stea până se răcește la temperatura camerei. Apoi, utilizați un prosop curat pentru a elimina orice exces de vaselină de pe față și stoarceți ușor pielea în cazul în care punctele negre vă înfundă porii. Mizeria trebuie împinsă afară foarte ușor. În cele din urmă, ștergeți cu o dischetă demachiantă de bumbac înmuiată în crema hidratantă pe care o folosiți de obicei. Urmați acest procedeu o dată sau de două ori pe lună.

Ulei de cocos + uleiuri esențiale: Într-un borcan, înmuiați 1/4 ceașcă de ulei de nucă de cocos. Apoi combinați uleiul de nucă de cocos cu 10 picături de ulei de lămâie, levănțică și arbore de ceai și amestecați bine. Utilizați o dischetă de bumbac pentru a aplica soluția pe piele dimineața și seara după spălarea feței. Amestecul trebuie depozitat într-un vas închis la temperatura camerei.

Scorțișoară + făină de ovăz: Se amestecă o linguriță de făină de ovăz cu aceeași cantitate de pudră de scorțișoară. Adăugați puțină apă caldă și amestecați bine. Amestecul trebuie să fie de consistența unei creme foarte groase. Aplicați ușor acest amestec cu vârfurile degetelor într-o mișcare circulară pe față. Se menține pe față timp de aproximativ 1 minut, apoi spălați cu atenție fața cu apă rece. Rețineți că: scorțișoara poate provoca o senzație de furnicături atunci când este aplicată pe piele, dar va dispărea după spălarea feței. Acest truc ar trebui folosit nu mai mult de două ori pe lună.

Carbon activ + argilă verde: Se amestecă 1/2 linguriță de pulbere de cărbune activ, 1 linguriță de lut verde și 1/2 linguriță de apă caldă. Se amestecă bine până când amestecul este omogen. Aplicați masca pe față cu un burete sau o pensulă. Lasați masca sa stea câteva minute pana când se usucă complet, apoi se clătește bine cu apa rece. Dacă faceți această procedură o dată sau de două ori pe săptămână, ar trebui să fie suficient pentru a vă bucura de porii curați, în cea mai mare parte a timpului.

Uleiul de cocos + fundul de cafea: Combinați 1/2 ceașcă de ulei de nucă de cocos cu 1/2 ceașcă de cafea proaspătă. Utilizați imediat amestecul și amestecați ușor cu mișcări circulare. După spălare, lăsați amestecul pe față timp de 5 minute, apoi utilizați apă rece pentru a o spăla complet. Repetați procedura o dată pe săptămână. Împărțiți amestecul rămas în recipiente și puneți-le într-un congelator.

Făină de ovăz + miere + iaurt + ulei de măsline: Puneți 1/4 ceașcă de fulgi de ovăz, 2 lingurițe de iaurt, 2 lingurițe de miere și 2 lingurițe de ulei de măsline într-un procesor de bucătărie și amestecați până se combină bine. Aplicați amestecul pe fața curată, spălând cu o mișcare circulară timp de 1-2 minute. Apoi spălați cu apă caldă. Dacă aveți piele extrem de sensibilă, care pare a fi iritată de spălare, nu o curățați! Folosiți doar amestecul ca o mască facială și lăsați-l pe piele pentru aproximativ 5-7 minute. Utilizați acest truc o dată sau de două ori pe săptămână.

Zahăr + miere + ulei de măsline + extract de vanilie: Combinați 1/4 cești de zahăr alb cu 1/4 cană de zahăr brun într-un castron și amestecați. Adăugați 1/4 cană de ulei de măsline și amestecați bine. Apoi amestecați în 1 lingură de miere și 1/2 linguriță de extract de vanilie. Se amestecă toate ingredientele bine până se freacă și se utilizează acest amestec pentru a curăța orice zonă cu probleme. Clătiți cu apă caldă. Utilizați acest remediu o dată pe săptămână.