EștiSuperbă.ro

8 secrete extrem de utile pe care industria frumuseții nu vrea să le descoperi

Oamenii de rând privesc mereu la vedetele care par să aibă un ten impecabil și se întreabă cum pot arăta și ei așa. Cum e posibil să arate atât de bine tot timpul?

Cu toate că există o mulțime de produse de frumusețe scumpe, există câteva secrete care vă ajută să obțineți aceleași efecte rapid și cu bani puțini:

 

1. Crema de protecție solară este cel mai bun fond de ten

Experții în frumusețe și cosmeticieni celebri recomandă cu căldură crema de protecție solară. Insistă că orice regim de frumusețe începe obligatoriu cu aplicarea cremei de protecție solară.

Se recomandă creme cu SPF 30 care trebuie aplicate de două ori pe zi. Nu uita să aplici crema de protecție solară de fiecare dată înainte de a ieși de casă pentru a te proteja de acțiunea razelor UV.

 

2. Dacă pielea e prea uscată, inflamațiile se agravează

Cremele care ne ajută să scăpăm de acnee pot dăuna pielii noastre datorită conținutului de peroxid de benzoil, o substanță care usucă în exces pielea.

Înlocuiește-le cu măști de curățare pe bază de argilă care te ajută să scapi de inflamații și acnee. Poți alege să-ți exfoliezi pielea cu acid salicilic sau lactic. Poți folosi și ingrediente naturale cum ar fi zmeura, castraveții sau căpșunile.

 

3. Nu neglija zona gâtului

Pielea de pe gât e la fel de subțire ca cea de pe față. Masează-ți gâtul în mod regulat cu cremă sau loțiune. Îți va relaxa și îți va reîntineri pielea gâtului. Pielea ta îți va fi recunoscătoare mai târziu pentru acest masaj care previne apariția liniilor și a ridurilor fine.

 

4. Gheața face toată treaba

Plimbă un cub de gheață pe față ca să îți strălucească tenul pe loc. Răceala gheții va stimula pielea și va îmbunătăți circulația sângelui.

 

5. Depozitează produsele de frumusețe în mod corect

Dacă păstrăm produsele de frumusețe în dulăpiorul din baie, umiditatea și temperatura ridicată din baie pot dăuna produselor cosmetice. Păstrează produsele la frigider după ce le-ai folosit. Verifică mereu data de expirare de pe etichete.

 

6. Curăță foarte bine tot ceea ce intră în contact cu fața

În această categorie e inclus și ecranul telefonului pe care trebuie să-l ștergi zilnic ca să nu rămână germeni pe el care provoacă apariția acneei. Schimbă fața de pernă o dată pe săptămână pentru a te asigura că îți odihnești chipul pe o suprafață curată.

 

7. Nu folosi bureți și scruburi dacă ai coșuri

Dacă ai coșuri, nu vei face decât să înrăutățești lucrurile dacă aplici scrub-uri sau loțiuni de curățare cu ajutorul buretelui. Inflamarea și iritarea se vor agrava. Folosește o pastă din apă și aspirină, fără săpun, pentru a-ți curăța tenul.

 

8. Nu te culca niciodată cu sutienul pe tine

Lasă-ți sânii să respire când te culci noaptea. Sutienul poate face ca circulația sângelui să fie îngreunată și pot lăsa urme negre pe piele. Vei dormi mai bine dacă toate părțile corpului tău se mișcă în voie în timpul nopții.