EștiSuperbă.ro

9 trucuri simple pentru buze pline și expresive

Buzele sunt probabil cea mai expresivă caracteristică facială. Pentru a face buzele mai îndrăznețe și mai atractive, cumpărăm un număr enorm de rujuri și gloss-uri, căutăm tutoriale de frumusețe sau încercăm cele mai recente produse cosmetice. Totuși, există anumite lucruri pe care trebuie să le facem pentru a obține buze pline și expresive. Iată care sunt acestea:

1. Exfolierea buzelor: Veți avea nevoie de: 1 linguriță de ulei de avocado, ulei de măsline sau ulei de migdale dulci, 1 lingură de zahăr, 1 lingură de miere, 1 linguriță ulei de nucă de cocos, unt de shea sau vaselină. Găsiți un castron mic și turnați uleiurile. Adăugați zahărul. Se toarnă niște miere brute într-un castron mic sau în ceașcă. Adăugați ulei de nucă de cocos, unt de shea sau vaselină. Amestecați totul împreună până se formează o pastă groasă. Aplicați amestecul pe buze și masați-le  ușor timp de 2 până la 3 minute. Clătiți și depozitați undeva restul. Pentru cele mai bune rezultate, utilizați acest scrub o dată la două ori pe săptămână.

2. Buze mai moi: Utilizați o periuță de dinți moale pentru a vă curăța buzele. Acest tip de masaj permite rujului să se întindă pe buze uniform și fără probleme.

3. Definirea buzelor: Utilizați corectorul pentru a corecta conturul buzelor. Ascundeți conturul natural al buzelor, apoi trageți unul nou pentru a da buzelor voastre mai mult volum.

4. Amestecarea culorilor: Este mai bine să amestecați 2 nuanțe de ruj pentru a rezulta alta. În plus, poți opta pentru efectul de degrade dacă vrei să-ți scoți buzele în evidență.

5. Iluminarea conturului buzelor: Buzele tale vor arăta mult mai pline dacă vei trasa colțurile cu un creion alb și apoi vei aplica rujul în nuanța pe care ți-o dorești.

6. Alegerea rujului potrivit: Găsiți o culoare care se potrivește cu tonul pielii. Nu uitați câteva lucruri importante: un ruj în nunațe perlate evidențiază toate defectele pe care tenul tău le are, un ruj mat poate micșora buzele și un ruj lucios nu este potrivit pentru anumite situații.

7. Aplicarea corectă a rujului: Va fi mai ușor să desenați conturul buzelor dacă faceți o cruce sub arcul lui Cupidon, în mijlocul buzei superioare. Apoi schițează colțurile buzelor și conectați liniile. Abia apoi se aplică rujul.

8. Accentul trebuie să fie în mijlocul buzelor: Aplicați mai întâi concealer pe buze, apoi aplicați un ruj îndrăzneț și întindeți-l cu grijă. Acest machiaj va arăta foarte delicat și totodată natural.

9. Buze mai fine: Aveți nevoie de o sfeclă căreia trebuie să-i îndepărtați coaja. Tăiați sfeclă roșie în felii mici și stoarceți cu grijă sucul. Adăugați aproximativ o linguriță de ulei de nucă de cocos, miere sau ceară de albine la sucul de sfeclă roșie. Se amestecă bine și se aplică pe buze cât mai des posibil. După aproximativ o săptămână, veți avea buze mai fine.