EștiSuperbă.ro

Cele mai frecvente greșeli de machiaj care te fac să arăți groaznic. Evită-le!

După nenumărate articole în care ți-am oferit trucuri pentru machiajul perfect, ne-am hotărât să îți spunem și ce să NU faci. Așadar, află de la specialiști în frumusețe care sunt cele mai întâlnite greșeli de make-up și cum le poți evita.

Buze. Atenție la momentele zilei. Dimineața, rujul de culoare închisă ar trebui ocolit. Chiar dacă se poartă rujul negru, bleumarin sau grena, aceste nuanțe ar trebui păstrate pentru a doua parte a zilei. De asemenea, o altă greșeală de machiaj este aplicarea rujului închis la culoare pe buze subțiri – oferă un contur nesigur.

Machiajul ochilor. Dacă aplici mascara prea mult pe genele inferioare, apare efectul de cearcăne false. Aplicarea fardului de pleoape direct pe piele este un alt lucru care trebuie evitat. În privința eyelinerului, acesta nu arată bine dacă pleoapele au relief asiatic, iar creionul negru pentru ochi aplicat în interiorul pleoapei inferioare și atât nu înseamnă machiaj, ci întotdeauna este nevoie de o continuare.

Sprâncenele. Creionul de sprâncene trebuie ales într-o nuanță cât mai apropiată de nuanța de moment a părului. Evită să fie prea închise la culoare, grafice, nefirești.

Fondul de ten. Printre cele mai întâlnite greșeli de machiaj: aplicare neuniformă, efect de mască, prea orange, prea roz, prea alb, prea bronzant.

Anticearcănul. E important să nu fie prea deschis la culoare sau prea vizibil. Dacă sub ochi cearcănele au volum, este nevoie de un corector cu unul sau două tonuri mai închis decât fondul de ten.

Iluminatorul. Nu se aplică pe toată fața, în general arată bine pe pomeți, arcade și tâmple. Dacă se aplică pe trăsăturile de expresie și pe riduri, fața pare aspră și mai matură.

Fardul de obraz poate schimba radical expresia feței, și nu întotdeauna în bine. La aplicarea acestuia, este bine să privești frontal fața și să aplici fardul simetric, fără să cobori culoarea mai jos de vârful nasului, scrie unica.ro.