EștiSuperbă.ro

Conturarea feței, tehnica de bază în machiaj – În ce constă și cum îți poate transforma întregul look!

O uşoară umbră aici, mai multă lumină acolo, aşa se estompează defecte, se obţine un ten perfect şi un look ca din reviste. Unul dintre cele mai de efect trucuri, folosit atât de makeup-artiști cât și de femei în viața de zi cu zi, este conturare a feței.

Această tehnică te ajută să îți pui în valoare trăsăturile deja existente, dar are și avantajul de a subția fața. Cele mai bune tipsuri în make-up nu trebuie să fie scumpe, de lungă durată sau foarte dificile. Îți dezvăluim aici câteva trucuri care să te ajute să faci minuni!

1. Aplică iluminator din belșug, nu doar sub ochi așa cum o face toată lumea, ci și în acele locuri care au nevoie de o radiere subtilă. „Linia mediană a nasului, bărbia și pomeții sunt cele mai indicate zone pentru iluminare.

Nu uita și de buza superioară, un strop de iluminator creând impresia de buze mai pline și senzuale”, aflăm de la trainerul SLA Paris, Andreea Anton.

2. Alege un fond de ten bun, sau o cremă BB, potrivită tipului tău de ten. Întotdeauna baza de machiaj trebuie să conțină SPF, pentru a evita petele de soare și apariția ridurilor fine.

3. Pudra matifianta este absolut necesară în orice tip de machiaj, pentru că un ten luminos și unul lucios sunt lucruri total diferie. Folosește și o pudră sidefată pe pomeți, pentru un „glow” demn de revistele de specialitate.

4. Următorul pas este aplicarea de pudră bronzantă, pentru a crea efectul de adâncime. Partea de jos a pomeților, linia fină a maxilarului și tâmplele sunt zonele în care umbrele vor face minuni, te mai sfătuieşte Andreea Anton, care va susţine miercuri un seminar chiar pe această temă.

Cum să aplici pudra în funcţie de forma feţei

– În cazul în care ai o față rotundă, aplică o textură mai închisă pe zonele unde simți nevoia să „tai” din contur, cum ar fi linia părului, pomeții și baza maxilarului.

– Dacă în schimb ai o față ușor pătrată, nuanța mai închisă aplicată pe tâmple (ușor spre frunte), pe colțurile maxilarului și în special pe bărbie îți vor îndulcii trăsăturile.

– Cât despre persoanele nemulțumite de forma nasului, două linii subțiri de o parte și de alta a acestuia ( pornind de la baza sprâncenei) vor subția considerabil din volum, iar o dungă de 2-3 mm pe centru va ajuta și la mascarea diferitelor imperfecțiuni. Pudra trebuie întinsa foarte bine, altfel va crea impresia de „pata”.

5. Aplică un strop de blush colorat în obraz, pentru un surplus de prospețime. În cazul în care ai un ten gras, puțină pudră la final va asigura o rezistentă de lungă durată a machiajului.

Corecția feței se poate face în două moduri, atât folosind produse cremoase, de genul corectoarelor și a iluminatorului, cât și cu ajutorul pudrelor mai închise la culoare sau a celor bronzante. Ambele sunt eficiente și au rezultate de efect, alegerea fiind a fiecăreia dintre noi, scrie click.ro.