EștiSuperbă.ro

Și-a pus praf de copt sub ochi, iar rezultatul le-a făcut pe toate femeile să încerce acest truc care te scapă imediat de cearcăne

Probabil ai auzit multe femei vorbind despre praful de copt şi despre beneficiile lui.  Praful de copt nu este folosit de doamne doar în industria alimentară, ci şi atunci când îşi doresc să acopere anumite zone cu probleme, în special pe cele de pe faţă. Cum? Este simplu.

Multe dintre reprezentantele genului frumos au cearcăne şi pungi sub ochi. Aceste lucruri sunt inestetice şi te îmbărânesc, iar machiajul uneori pur şi simplu nu reuşeşte să mai acopere imperfecţiunile.

Aici îţi vine în ajutor praful de copt. Pune sub ochi puţin praf de copt şi ca prin minune, zonele afectate vor fi acoperite, iar chipul tău va arăta mai fresh, scrie spynews.ro.

De asemenea, îți poți faci și o mască minune cu praf de copt: 

Praful de copt poate fi folosit în siguranță ca produs de înfumusețare, dar în scopuri medicinale trebuie consultat mai întâi un medic. El poate fi folosit ca înălbitor pentru dinți, în protejarea părului sau curățarea tenului. Încearcă doar să te speli pe față cu praf de copt, pentru a elimina inflamațiile și a exfolia tenul. Poate fi folosit și pe post de deodorant fără parabeni sau aluminiu, dar cele mai multe beneficii le vei avea dacă îți faci o mască, bună pentru orice tip de ten.

Metoda

Amestecă o lingură de apă rece cu o lingură și jumătate de praf de copt apoi aplică amestecul pe fața curată și clătește-te cu apă căldă. Dacă ai pielea uscată, ține masca mai puțin timp, deoarece ea îndepărtează de fapt excesul de sebum. Pe de altă parte, dacă ai tenul gras, păstrează masca aplicată pentru mai mult timp și aplică la sfârșit o cremă hidratantă.

Beneficiile

Această mască face minuni în privința punctelor negre, prin curățarea în profunzime a pielii, drept pentru care este foarte bună și în cazul tenului acneic. Acționează asemenea antibioticelor prescrise pentru infecții fungice și îndepărtează cu succes chiar și cicatricile superficiale, asta pentru că ajută țesuturile să se regenereze mai rapid.
Printre efectele benefice se numără tonifierea pielii, redarea elasticității tenului și întinerirea lui.
Masca este antiseptică și deschide delicat porii, în timp ce împiedică astuparea lor și depozitarea grăsimii în exces, iar inflamațile prezente la început vor fi trecătoare.

Cum multă lume are probleme cu petele maronii de sub ochi și majoritatea remediilor nu prea funcționează, praful de copt este eficient și în tratarea acestei probleme, scrie feminis.ro.