EștiSuperbă.ro

10 modalități prin care îți poți face genele mai lungi, fără să mergi la salon

Este la modă să îți pui gene false sau extensii de gene, însă nu este sănătos, iar genele tale suferă de fiecare dată. Există și multe cazuri în care s-a întâmplat ca genele să cadă din cauza adezivului sau o procesului în sine.

Iată 10 modalități prin care genele tale pot crește natural și nu vei mai avea nevoie de procedurile costisitoare și nesănătoase de la salonurile de înfrumusețare.

1. Pieptănatul. 

De ce funcționează: pieptănatul genelor îmbunătățește circulația sângelui și stimulează creșterea lor.

Cum să faci asta: folosește o perie specială sau o pensulă de la un vechi rimel pe care trebuie să o speli bine înainte. Folosește câteva picături de vitamina E și periază-ți genele timp de 5 minute de 2 ori pe zi.

2. Uleiurile. 

De ce funcționează: uleiul de cocos sau alte uleiuri care conțin acizi grași favorizează hidratarea foliculilor și mențin sănătatea genelor. 

Cum să faci asta: pune o picătură de ulei pe degetul curat sau pe o pensulă și aplică uleiul pe gene înainte de a merge la culcare.

3. Vaselina. 

De ce funcționează: vaselina hidratează în profunzime genele și pielea din jurul lor.

Cum să faci asta: aplică atent vaselină pe o pensulă sau pe deget, apoi aplică-o pe gene și mergi la culcare. Evită contactul cu ochii! Spală-te bine pe față de dimineață.

4. O nutriție bună. 

De ce funcționează: lipsa vitaminelor poate conduce la căderea părului sau chiar a genelor.

Cum să faci asta: mănâncă mai multe proteine, vitamine și mâncăruri bogate în acizi grași: nuci, carne, pește, ouă, fructe și legume.

5. Ceaiul verde. 

De ce funcționează: ceaiul verde conține antioxidanți și vitamine și de aceea este folosit ca ingredient în multe produse cosmetice.

Cum să faci asta: fă o cană de ceai verde, dar să fie tare, lasă-l să se răcească și aplică-l pe o dischetă demachiantă și șterge-te cu ea la ochi de 2 ori pe zi. 

6. Aloe Vera. 

De ce funcționează: Sucul de aloe vera este bun pentru hidratarea și fortificarea părului.

Cum să faci asta: ia o frunză de aloe și stoarce câteva picături de suc și aplică-l pe gene. Lasă-l acolo peste noapte și spală-te pe față de dimineață.

7. Masajul. 

De ce funcționează: masajul îmbunătățește hidratarea genelor și stimulează creșterea lor.

Cum să faci asta: Spală-te pe mâini. Aplică câteva picături de ulei de măsline sau de cocos pe degete și masează-ți pleoapele și zona de sub ochi. Repetă asta de câteva ori pe săptămână.

8. Masca cu ou. 

De ce funcționează: oul conține multe vitamine, printre care și vitamina B care ajută la fortificarea părului și a genelor.

Cum să faci asta: amestecă 1 ou cu 1 lingură de glicerină sau vaselină. Aplică amestecul pe gene și repetă această procedură de 3 ori pe săptămână pentru câteva luni.

9. Curățarea. 

De ce funcționează: dacă nu îți îndepărtezi rimelul înainte de a merge la culcare este același lucru cu faptul că mergi la culcare fără să te speli pe cap după ce ai folosit fixativ. Dacă genele tale vor atinge perna, se vor deteriora.

Cum să faci asta: elimină-ți machiajul de pe față complet. Folosește ulei de măsline pentru că este foarte bun.

10. Fă pauză de la machiaj.

De ce funcționează: Componentele rimelului, de exemplu, ma ales ale celor care sunt rezistente la apă, pot face genele fragile.

Cum să faci asta: Din când în când, dă-le ochilor tăi o pauză, cel puțin o dată sau de 2 ori pe săptămână.