EștiSuperbă.ro

10 modalități prin care îți poți mări genele

Toate femeile vor să aibă genele lungi să apelează la tot felul de extensii, însă nu arată deloc natural. Iată 10 modalități prin care poți face acest lucru la tine acasă în tehnici naturale. Nu mai este nevoie să petreci ore în șir la saloanele de înfrumusețare.

1. Pieptănarea.

De ce funcționează: pieptănarea îmbunătățește circulația sângelui și stimulează creșterea genelor.

Cum să faci: Folosește o pensulă specială sau spală o pensulă de la un rimel vechi. Folosește câteva picături de vitamina E și periază-ți genele timp de 5 minute de 2 ori pe săptămână.

2. Uleiurile.

De ce funcționează: uleiul de cocos sau uleiul de măsline conține grăsimi care oferă o nutriție perfectă genelor și vor fi mult mai sănătoase.

Cum să faci: pune câteva picături pe o pensulă sau pe deget și aplică uleiul pe gene înainte de a merge la culcare.

3. Gel de vaselină.

De ce funcționează: Acest gel hidratează și face genele uscate mai moi.

Cum să faci: Aplică cu atenție puțin gel cu o pensulă sau cu degetul înainte de a merge la culcare. Evită contactul cu ochii. Spală-te pe față de dimineață.

4. Nutriția corespunzătoare.

De ce funcționează: lipsa vitaminelor poate conduce la căderea părului și totodată a genelor.

Cum să faci: mănâncă mai multe proteine, vitamine și mâncăruri bogate în acizi grași: nuci, carne, pește ,ouă, fructe și legume.

5. Ceaiul verde.

De ce funcționează: ceaiul verde conține antioxidanți și vitamine și de aceea este folosit în produsele cosmetice.

Cum să faci: fă o cană de ceai verde, lasă-l să se răcească și aplică-l cu o dischetă demachiantă pe gene de 2 ori pe săptămână.

6. Aloe vera.

De ce funcționează: sucul din frunzele de aloe vera este foarte bun pentru fortificarea părului și ,bineînțeles, a genelor.

Cum să faci: stoarce frunzele de la aloe și aplică câteva picături pe gene apoi mergi la culcare și spală-te pe față de dimineață. Pentru a îmbunătăți efectul , amestecă sucul cu ulei de măsline.

7. Masajul.

De ce funcționează: masajul ajută la îmbunătățirea nutriției genelor și stimulează creșterea lor.

Cum să faci: spală-te pe mâini și aplică câteva picături de ulei de cocos pe degete și masează-ți genele timp de 5 minute. Repetă procedura de câteva ori pe săptămână.

8. Masca cu ou.

De ce funcționează: oul conține biotină și vitamina B ceea ce va fortifica genele și va preveni căderea lor.

Cum să faci: amestecă un ou cu o lingură de glicerină sau veselină. Aplică amestecul pe gene și repetă procedura de 3 ori pe săptămână pentru câteva luni.

9. Curățarea.

De ce funcționează: lăsând rimelul pe gen înainte de a merge la culcare este egal cu lăsarea fixativului în păr peste noapte. Dacă genele tale ating perna, se pot rupe.

Ce să faci: îndepărtează de tot machiajul. Folosește uleiuri speciale de îndepărtare cu o dischetă demachiantă.

10. Pauze de la machiaj.

De ce funcționează: componentele acestor rimeluri ,de exemplu cele rezistente la apă, pot face genele uscate sau fragile.

Ce să faci: din când în când, dă-le genelor tale o pauză, măcar o dată sau de 2 ori pe săptămână. Nu ezita să arunci rimelul după 3 sau 6 luni pentru a evita infecțiile.

CITEȘTE ÎN CONTINUARE URMĂTORUL ARTICOL: 

Îndepărtează părul nedorit pentru totdeauna în doar 5 minute

Vrei să scapi de părul din anumite zone? Dacă ești ca și majoritatea oamenilor, mai ales ca femeile, probabil că vei spune ”DA”. Din fericire, aici se află răspunsul pe care îl cauți. Multe femei caută în mod constant o metodă cât mai eficientă pentru a scăpa de părul nedorit pe de corp. Majoritatea metodelor sunt eficiente doar pe termen scurt și sunt de obicei foarte scumpe. Totuși, există o soluție naturală care se poate face din doar 2 ingrediente și te va ajuta cu siguranță să scapi de părul nedorit în cel mai scurt timp posibil.

Creșterea exagerată a părului.

Mulți oameni au păr nedorit și pe corp, dar și pe față. De exemplu, pe mâini, pe picioare, pe față sa pe spate. Din nefericire, părul care crește în exces poate fi o cauză pentru care stima ta de sine nu este cum ar trebui. Cele mai comune și întâlnite motive pentru care părul crește exagerat de mult este din cauza unui dezechilibru hormonal, anumite medicamente pe care le-ai luat recent, menstruație neregulată și sarcină.

Prepararea remediului natural. Vei avea nevoie de:

  • o cană de ulei pentru bebeluși.
  • o lingură de iod

Preparare și folosire: Amestecă ingredientele și freacă cu amestecul final zonele în care ai păr timp de 2 minute. Lasă-l acolo timp de 5 minute și apoi îndepărtează-l cu o cârpă udă.

Repetă această procedură pentru mai multe zile la rând și treptat părul tău va dispărea permanent.

Oamenii de pe rețelele de socializare spun că această metodă de eliminare a părului te poate scăpa de tot de părul pe de corp sau de pe față, deci vei sta fără grijă.

În plus, există și alte 4 metode de a îndepărta părul, însă nu sunt definitive. Acestea sunt:

1. Lămâie și zahăr:

Amestecă 2 linguri de suc de lămâie și 2 linguri de zahăr și 10 linguri de apă. Aplică amestecul în direcția în care crește părul. Lasă-l să acționeze pentru 15 – 20 de minute și spală-te cu apă. Fă asta timp de 2 sau 3 săptămâni pentru a avea rezultate optime.

2. Linte și cartofi:

Aceste legume sunt cele mai bune pentru eliminarea părului nedorit. Bagă lintea la blender și adaugă un cartof, o lingură de suc de lămâie și o lingură de miere și continua să le amesteci la blender. Aplică pasta în zona în care vrei ca părul să dispară, lasă-l să acționeze o jumătate de oră, apoi spală-te.

3. Banane și ovăz:

Amestecă 1 sau 2 linguri de ovăz cu o banană pisată. Aplică-o în zona în care nu vrei să mai ai păr și masează zona cu amestecul. Astfel, vei exfolia pielea și o va lăsa și mai moale. Urmează acest tratament de 2 ori pe săptămână.

4. Busuioc și ceapă:

Acest amestec hidratează pielea și elimină părul în același timp. Fă o pastă din frunzele de busuioc zdrobite și ceapă. Aplică pasta în zonele în care vrei să elimini părul și lasă-o să acționeze timp de 15-20 de minute după spală-te cu apă. Fă asta de 3-4 ori pe săptămână timp de o lună.