EștiSuperbă.ro

10 trucuri pentru a avea un păr superb

cum sa ai un par superb

Toate femeile visează la un păr sănătos și plin de viață! Află care sunt cele mai bune metode pentru a-l obține!

Dacă vrei să ai un păr frumos, nu e suficient să dai foarte mulți bani pe produse scumpe – trebuie să știi să îl îngrijești.

Iată niște lucruri pe care fetele cu păr superb nu le fac niciodată:

1. Nu uită să-și pieptene părul

Fetele cu păr superb înțeleg beneficiile acestei acțiui. Periatul regulat îndepărtează părul căzut, stimulează circulația sanguină în scalp și ajută la împrăștierea uniformă a uleiurilor naturale pe șuvițele de păr.

2. Nu folosesc aparate cu căldură în fiecare zi

Căldura strică părul, astfel că ondulatoarele sau placa de păr trebuie folosite doar la ocazii speciale. E recomandat să eviți chiar și foehnul și să-ți lași părul să se usuce natural. În rarele ocazii în care folosești astfel de aparate, setează temperatura la minim și folosește produse de protecție.

3. Nu se spală pe cap în fiecare zi

Părul nu trebuie să fie spălat în fiecare zi. Dacă faci asta, doar va deveni mai uscat și mai sensibil. Pentru a treia zi de după baie poți folosi șampon uscat.

4. Nu merg la cel mai ieftin salon

Când îți aranjezi părul, merită să mergi la un salon puțin mai scump pentru o tunsoare de calitate.

5. Nu își usucă părul cu prosopul

Șterge-ți părul cu un tricou, fiindcă e mult mai moale și mai absorbant.

6. Nu dorm pe perne vechi

Fetele cu păr superb își schimbă fețele de pernă în mod regulat și le preferă pe cele de mătase, pentru că nu îți încurcă părul și păstrează umezeala naturală din el.

7. Nu-și expun părul la lucruri care l-ar deteriora

Părul trebuie protejat vara și acoperit în zilele geroase de iarnă. De asemenea, ar trebui să-ți înmoi părul cu apă proaspătă înainte de a intra în piscină, pentru ca părul să absoarbă mai puțin clor.

8. Nu uită de balsam

Fetele cu păr superb nu uită să folosească balsam sau măști nutritive.

9. Nu ignoră vârfurile despicate

Hidratează-ți vârfurile cu ulei de cocos, care e absorbit foarte ușor în păr. De asemenea, tunde-ți vârfurile despicate în mod regulat.

10. Nu uită că și dieta contează

Consumă alimente precum uleiul de măsline, somon proaspăt și avocado și toate uleiurile benefice te vor ajuta să ai un păr sănătos, puternic și strălucitor.

 

Citește și de câte ori trebuie să te speli pe cap în funcție de tipul tău de păr:

Probabil că mama ta te-a avertizat mereu să nu-ți speli părul prea des, chiar dacă te enervează dacă acesta pare uleios și murdar. Are dreptate fiindcă, dacă te speli prea mult pe cap, vei distruge uleiurile naturale ale părului, care va arăta astfel șters, lipsit de vitalitate. Va fi afectată și creșterea părului, deoarece cuticulele de păr vor fi încărcate prea des cu chimicale, iar asta le schimbă textura.

Uleiurile naturale îți ajută părul să se așeze în mod natural – de aceea, părul tău arată uneori mai bine în a treia zi după baie decât proaspăt spălat. Totuși, tipurile diferite de păr ar putea să aibă nevoi diferite – iată cât de des ar trebui să-ți speli părul în funcție de asta:

1. Părul uscat
Oamenii cu acest tip de păr ar trebui să evite să-l spele de mai mult de două ori pe săptămână, deoarece au deja puține uleiuri naturale. E necesar să folosească un balsam pentru a-și recăpăta uleiurile și pentru a păstra echilibrul.

2. Părul fragil / blond
Acest tip de păr absoarbe mai mult ulei și trebuie să fie spălat mai des – cam de 2-3 ori pe săptămână.

3. Părul mediu
Dacă părul tău nu e nici prea uleios, nici prea uscat, ar trebui să-l speli, de asemenea, de 2-3 ori pe săptămână.

4. Părul gros
Pe acest păr se acumulează foarte puțin ulei, deoarece îi ia mult să ajungă de pe scalp la vârfuri. De asemenea, nu se murdărește foarte mult, așa că e suficient dacă te speli o dată pe săptămână.

5. Părul normal
Spală-ți părul cu un șampon care conține și balsam sau are ulei, deoarece șamponul îți curăță părul, dar reduce uleiurile naturale, iar balsamul neutralizează efectul. Ideal e să te speli pe cap o dată sau de două ori pe săptămână.