EștiSuperbă.ro

15 trucuri utile care vor asigura persistența machiajului vara

Vremea călduroasă este un test pentru rezistența machiajului nostru. Pentru a te ajuta să rezolvi această problemă, mai jos există câteva sfaturi de aplicare a cosmeticelor în aceste luni toride de vară.

1. Alegerea unei creme potrivite.

Cosmeticienii și dermatologii de top recomandă să evitămcremele bazate pe uleuri în timpul verii.

2. Crearea unei baze pentru machiaj.

Înainte de a folosi fondul de ten ,răsfați-ți pielea cu o cremă hidratantă și aplică primer-ul. Acest lucru va face ca machiajul tău să dureze mai mult,ceea ce este un mare plus într-o zi călduroasă.

3. Aplicarea produselor cosmetice.

Nu aplica produsel cosmetice cu degetele – folosește bureți sau pensule de machiaj. Acest lucru te va ajuta să pui un strat mai subțire de maciaj, ceea ce este foarte indicat pentru zilele de vară.

4. Folosirea autobronzantelor.

Autobronzantele îți fac ochii să pară mai deschiși și dinții mai albi. Pentru a face efectul să pară natural ,aplică aceste produse cosmetice în zonele care sunt mai predispuse bronzului (frunte, pomeți, bărbie și nas).

5. Machiază-te mai puțin.

Vara machiajul nostru tinde să se scurgă datorită căldurii,mai ales dacă este folosit în abundență. De aceea, regula ta de bază ar trebui să fie:cu cât folosesc mai puțin machiaj,cu atât mai bine!O simplă combinație între o cremă hidratantă, fond de ten și rimel este suficientă.

6. Combaterea tenului gras.

Un ten sănătos și lucios este întotdeauna o plăcere,însă dacă tenul prezintă mai multă grăsime decât de obicei (ceea ce se întâmplă în sezonul cald) nu este plăcut. Pentru a evita acest lucru încearcă să folosești un fond de ten mai deschis.

7. Evită culorile neutralizante.

Asigură-te că produsele tale cosmetice nu conțin culori extravagante. Nu-ți vor avantaja trăsăturile feței. Se recomandă să folosești culori nude sau pastelate.

8. Alegerea unei umbre ideale pentru ochi.

Fardurile pe bază de cremă nu sunt utile vara pentru că ți se vor strânge în colțurile ochiului. Pentru a evita această problemă ,încearcă să folosești fardurile lichide. Se absorb foarte bine și rapid și nu vor da senzația că ți se scurge machiajul.

9. Folosirea fardurilor de obraz.

Vara, fardurile de obraz uscate întră în contact cu transirația. Dacă vrei să îi dai pielii tale o strălucire sănătoasă ,optează pentru blush-urile lichide. Aplică-le într-un stat subțire pentru a evita excesul de strălucire puternică și pentru a te asigura că-ți respiră pielea.

10. Alegerea unei pudre ideale.

Este greșit să folosești pudre solide în zilele de vară. În contact cu transpirația ,poate provoca senzația de crustă. Pentru a evita această problemă, cumpără-ți pudră pulbere care îți va menține machiajul intact pentru multe ore.

11. Rimel rezistent.

Rimelul rezistent la apă nu trebuie să lipsească din produsele tale cosmetice pe trimpul verii. În plus, va rezista și pe timpul ploilor torențiale de vară.

12. Foloserea unui creion de ochi potrivit.

Evită folosirea creioanelor de ochi lichide vara.

13. Aplicarea rujului.

Nu folosi rujuri care rezistă mult vara. Sfatul meu este să folosești gloss-urile în schimb, astfel, machiajul tău va fi mai ușor de ajustat.

14. Experimentează paleta de machiaj.

Vara este momentul potrivit pentru a experimenta noi combinații în materie de machiaj. Folosind culori strălucitoare și culori vibrante, îți vor da o strălucire nouă. Dacă îți plac culorile pale, folosește mai mult blush.

15. Folosirea șervețelelor matifiante.

Vara este indicat să ai mereu în geantă șervețele matifiante. Te vor ajuta să-ți retușeji machiajul.

CITEȘTE ÎN CONTINUARE UMRĂTORUL ARTICOL: 

8 GREȘELI pe care le faci atunci când te MACHIEZI care îți DISTRUG ADEVĂRATA FRUMUSEȚE

Frumusețea are o putere semnificativă, însă oamenii văd frumusețea în mod diferit. Iată câteva greșeli pe care le faci atunci cânte te machiezi și îți ascund adevărata frumusețe.

1. Rujul închis la culoare.

Rujul închis la culoare și mai ales cele care au culori nenaturale te pot face să arăți precum un clown: fața este mult mai agresivă și seamănă cu o mască. Și nu este ușor să scapi de masca acestui ruj după ce îți săruți partenerul.

2. Părul nenatural.

Frizurile complexe cu o tonă de fixativ și ceară de păr sau niște bucle nenaturale ca de păpuși nu sunt foarte atractive.

3. Umbră strălucitoare la ochi.

Femeile asociază des umbrele colorate la ochi cu culorile păsărilor tropicale. Totuși ,anumite culori sunt mult prea deschise și crează un aspect neatractiv.

4. Abundență de parfum.

Parfumurile miros plăcut, dar abundența lor poate cauza dorința de fugă a celor din jur. Stai departe de parfumurile prea dulci.

5. Sprâncenele date cu creion.

Sprâncenele date cu creion negru sau cele tatuate ,mai ales în combinația cu părul blond, pot crea un efect de nedumerire. Spâncenele tale trebuie să-ți facă înfățișara să arate bine.

6. Unghiile strălucitoare.

Unghiile cu acril lungi sau o manichiură complexă trălucitoare cu o abundență de ștrasuri sau cu o formă ciudată, poate avea un aspect puțin…CIUDAT.

7. Fardurile de obraz strălucitoare.

Când încearcă să să se dea cu un fard de obraz pe pomeți, femeile aplică prea mult roșu. Mai puțin este mai bine!

8. Prea mult fond de ten.

Fondul de ten folosit în abundență poate face fața să arate ca o mască ,ceea ce nu este deloc atractiv.În plus, nu te scapă de iritațiile de pe ten, ca chiar agravează situația. Este bine să folosești un fond de ten cu o textură lejeră. De exemplu, creme BB sau CC: ele crează un efect drăguț, nu ca cel de mască.