EștiSuperbă.ro

3 modalități prin care îți poți vopsi părul în mod natural

Este o plăcere să te uiți în oglindă și să vezi cum părul tău radiază pentru că este sănătos. Totuși, uneori tratamentele din comerț ne fac mai mult rău decât bine uneori și crează iluzia de perfecțiune. Ei bine, o dată cu sosirea toamnei, părul tău are nevoie de mai multă îngrijire și ar trebui să îi oferi o pauză.

Iată cum te poți vopsi natural acasă fără ca părul tău să fie deteriorat sau distrus din cauza îngrijiri exagerate.

1. Pentru părul șaten. 

Pentru cele care au părul șaten, îl pot face strălucitor și îi pot oferi mai multă rezistență adăugând în amestec rozmarin.

De ce ai nevoie: 

  • 1-2 lingurițe de rozmarin.

Cantitatea exact depinde de lungimea părului și de efectul pe care ți-l dorești.

Procesul de vopsire: 

Adaugă rozmarinul într-o oală cu apă care fierbe. Lasă-l să fiearbă pentru încă 4 minute, apoi lasă amestecul să să se răcească. Aplică soluția pe părul curat. Poți repeta acest procedeu zilnic, până ai efectul dorit.

Sfat: Pentru o culoare mai intensă adaugă ceai negru. Vopseaua naturală poate produce un efect doar cu 1 sau 2 nuanțe mai închis.

2. Pentru părul brunet.

Cafeaua îți poate oferi o culoare interesantă și cofeina are multe proprietăți minerale care îți vor face părul mai puternic și mai strălucitor.

De ce ai nevoie: 

  • cafea măcinată – 2-3 linguri.
  • Balsam de păr.

Cantitatea depinde de lungimea părului sau de efectul pe care ți-l dorești.

Procesul de vopsire: 

Fă o cană de cafea tare, lasă-o să se răcească apoi pune-o în frigider. Amestecă balsamul de păr cu cafeaua măcinată, apoi adaugă cafeaua din frigider. Aplică amestecul pe părul uscat și lasă-l să acționeze pentru o oră. Apoi spală-te cu șampon.

Sfat: Pentru un efect mai intens adaugă și cacao dacă vrei și pentru a-i oferi părului mai mult volum folosește ulei de castor.

3. Pentru părul blond. 

Pentru a menține culoarea de blond îți trebuie niște ingrediente pe care le ai cu siguranță în casă.

De ce ai nevoie: 

  • Flori de mușețel – 2-4 linguri.
  • Miere – 3 linguri.

Cantitatea depinde de lungimea părului tău sau de efectul pe care ți-l dorești.

Procesul de vopsire: 

Pune florile de mușețel într-o oală cu apă care fierbe și lasă-le acolo pentru jumătate de oră. Adaugă mierea și suc de lămâie, amestecă bine, apoi aplică amestecul pe lungimea părului. Pune-ți o pungă pe cap și înfășoară-ți capul într-un prosop. Stai așa jumătate de oră. Spală-te apoi cu apă călduță și folosește balsam.

CITEȘTE MAI DEPARTE URMĂTORUL ARTICOL: 

10 lucruri care îți otrăvesc viața

Există întotdeauna opțiunea ca oamenii să te trateze cum îi lași tu să te trateze, depinde cât de permisivă ești și acest lucru este foarte adevărat. Mai jos găsești o listă cu lucrurile pe care nu ar trebui să le permiți niciodată. Aceste lucruri îți vor face viața mai frumoasă și vei fii mai fericită.

1. Ești rușinată de înfățișarea ta sau de preferințele pe care le ai.

Trebuie știut faptul că asta ține de codul bunelor maniere sau cel vestimentar: trebuie să respecți regulile. Dar dacă cineva începe să spună ceva negativ despre hainele tale, formă sau pur și simplu despre alegerea pe care ai făcut-o, te rog să nu te scuzi. Nu ești vinovată cu nimic și nu trebuie să te justifici în fața nimănui. Amintește-ți că cei care te judecă ,probabil nu știu ce să facă cu viețile lor.

2. Ești nevoită să alegi între carieră și viața ta personală.

Acest lucru se poate întâmpla frecvent, atât la muncă ,cât și acasă. Însă nici nu se pune problema să-ți abandonezi familia pentru serviciu. Nu trebuie să alegi, ci doar să comunici și să vezi cum trebuie rezolvată problema. Ai timp și pentru muncă și pentru cei dragi.

3. Totul în lume este decis pentru tine.

Este posibil ca părinții tăi să spună că această viață este prea bună pentru tine, chiar dacă ai și tu copiii tăi. Acest lucru nu le dă dreptul să facă alegeri în locul tău. Este viața ta! Tu îți vei asuma consecințele dacă nu sunt decizii bune, nu ei. Așa că nu te lăsa influențată.

4. Relațiile care nu te fac fericită.

Cineva a glumit odată spunând: ”Plângi mereu din cauza relației în care te afli? Partenerul tău este o persoană sau o ceapă?” Dacă îți e mai bine fără acea persoană decât cu ea, atunci de ce să mai stai în această relație toxică? Cu siguranță vei găsi pe cineva mai bun.

5. Constrângerea la amor chiar dacă nu vrei.

Corpul tău îți aparține doar ție și ”drepturile conjugale” nu spun că trebuie să fii folosită ori de câte ori vrea partenerul tău. Nu trebuie să faci asta dacă nu vrei într-o seară, o relație trebui să se bazeze pe înțelegere și respect reciproc.

6. Minciuni constante.

Dacă decizi să ai o relație în care nu există încredere. Trebuie să comunicați și dacă nu vă sprijiniți reciproc înseamnă că nu ai ce să cauți în acea relație.

7. Nu ești respectată la locul de muncă.

Din nefericire, mulți oameni s-au obișnuit să fie nerespectați la locul de muncă și de șefi, dar și de colegi. Dacă te afli într-o situație ca aceasta, ar trebui să-ți pui anumite întrebări și să vezi dacă asta îți dorești sau nu. Nu ezita să lupți pentru drepturile tale ,nu trebuie să te temi să spui ceea ce vrei.

8. Abuzurile fizice și psihice.

Nu există nici o justificare pentru cei care fac asta. Siguranța ta este foarte importantă și nu ar trebui să stai cu o persoană care te tratează astfel. Ai tot dreptul să rupi orice legătură cu acești oameni.

9. Controlul constant.

 

Dacă cineva te controlează la fiecare minut, fie că este vorba de părinții tăi, fie de prieteni sau de partenerul de viață, asta nu înseamnă că țin foarte mult la tine. Toată lumea are nevoie de spațiu personal și relațiile sunt imposibile fără încredere reciprocă.

10. Căutarea perfecțiunii.

Perfecțiunea este un mit. Este adevărat că ”bărbatul ideal” sau ”copilul perfect” nu există în realitate, ci doar în imaginația femeilor. Nu trebuie niciodată să te schimbi pentru nimeni. Dacă te place așa cum ești este perfect, nimeni nu merită să fac asta, nu ai mai fi tu.