EștiSuperbă.ro

4 greșeli pe care le fac femeile după duș – Numărul 3 provoacă infecții grave!

Prezenţa bacteriei Candida Albicans, responsabilă pentru apariţia candidozei, este normală chiar şi într-un vagin sănătos; simptomele candidozei încep să apară atunci când flora vaginală este dezechilibrată, iar bacteriile „prietenoase”, care menţin sănătatea aparatului reproducător, sunt depăşite numeric de cele care pot provoca o infecţie vaginală. Poate că foloseşti deja un gel intim care respectă pH-ul zonei intime, însă o igienă corectă nu se rezumă doar la momentul băii sau duşului zilnic. Află care sunt obiceiurile greşite care îţi măresc şansele de a dezvolta o infecţie vaginală şi cum le poţi corecta!

Te îmbraci imediat după duş: Obişnuieşti să sari peste pasul  de a-ţi usca pielea cu prosopul imediat ce ai ieşit de la duş? Oricât de grăbită ai fi, te sfătuim să prelungeşti momentul de răsfăţ cu un halat de baie moale, dintr-un material absorbant. Hainele îmbrăcate direct peste pielea udă vor păstra căldura şi umezeala, două lucruri care sporesc înmulţirea necontrolată a bacteriilor şi fungilor care îţi pot provoca o infecţie vaginală. De asemenea, pielea udă este mult mai susceptibilă în faţa fricţiunii şi iritaţiilor, un alt element de risc care poate afecta bariera naturală de apărare.

Foloseşti o loţiune de corp cu parfum: Numărul lactobacililior, bacterille care asigură echilibrul florei vaginale, poate fi uşor afectat de produsele cosmetice cu un conţinut ridicat de parfum sau alcool. Evită aplicarea loţiunilor de corp cu textură bogată în zona intimă, pentru a reduce acest risc. În aceeaşi categorie intră şi spray-urile sau deodorantele pe care le foloseşti pentru reîmprospătare în timpul zilei, cu un conţinut ridicat de alcool. Acestea pot dezechilibra bacteriile „prietenoase” din interiorul vaginului, ducând la proliferarea necontrolată a Candida Albicans.

Porţi lenjeria nepotrivită: Poliester, spandex, nylon – fibrele sintetice sunt un adevărat duşman al sănătăţii intime, deşi sunt o opţiune populară în confecţionarea lenjeriei modelatoare. Înlocuieşte-le cu piese de lenjerie din bumbac, microfibră şi materiale naturale, care ţin umezeala departe de piele şi îţi asigură o ventilaţie optimă. În zilele în care mergi la sala de fitness, să ai un slip de rezervă devine cu atât mai important! Căldura şi umezeala acumulată în timpul antrenamentului cresc şansele de a te confrunta cu o infecţie vaginală supărătoare.

Foloseşti duşuri intravaginale: Dorinţa de a te simţi curată şi proaspătă în permanenţă poate crea un cerc vicios din care poate fi dificil să scapi, expunându-te unui risc crescut de a dezvolta o infecţie vaginală. În absenţa recomandării unui medic specialist, duşurile intravaginale îţi pot face mai mult rău decât bine. Trebuie să ştii că vaginul este una dintre structurile corpului cu propriul sistem de curăţare, iar dușurile intravaginale pot altera pH-ul natural al vaginului, care menţine flora vaginală sub control. Mai mult decât atât, în cazul în care agenţi patogeni sunt deja prezenţi în vagin, duşurile vaginale pot împinge bacteriile mai adânc în tractul urinar, creând condiţiile ideale pentru dezvoltarea unei infecţii urinare, scrie divahair.ro.