EștiSuperbă.ro

5 cele mai bune remedii naturale pentru creșterea și întărirea unghiilor

Toate femeile își doresc unghii frumoase și sănătoase, dar mai ales lungi și puternice. Este destul de greu să-ți menții unghiile lungi și într-o stare perfectă, mai ales în momentul în care ai un program haotic zi de zi. Se spune că unghiile sunt oglinda unei femei și bărbații se uită dese ori la manichiura femeilor pentru că ea le poate spune dacă sunt îngrijite sau nu. Dacă și tu mergi la salon și cheltui o mulțime de bani pe tratamente pentru unghii, ar trebui să știi că există anumite remedii pe care poți să le faci singură acasă și care te vor ajuta să ai unghii perfecte, lungi și puternice. Iată care sunt aceste remedii:

1. Usturoiul.

Usturoiul este considerat ca find unul dintre cei mai buni antioxidanți și ajută unghiile să se regenereze. Dacă freci o jumătate de căpățână de usturoi în fiecare seară înainte de culcare, sănătatea unghiilor tale se va îmbunătăți vizibil. Usturoiul va favoriza creșterea unghiilor tale.

2. Vitamina E. 

Vitamina E ar trebui să fie nelipsită dacă vrei să-ți crească unghiile mai repede. Cu siguranță ai folosit și tu o mulțime de produse pentru unghii care conțin această vitamină, însă fără nici un rezultat, nu-i așa? Ei bine, asta pentru că fac mai mult rău decât bine. Vitamina E conține antioxidanți care reduc îmbătrânirea și favorizează creșterea și fortificarea unghiilor. Aplică ulei care să conțină vitamina E pe unghii, direct, în fiecare noapte înainte de culcare și vei vedea rezultatele imediat. De asemene, poți lua și pastile care să conțină vitamina E.

3. Roșiile. 

Vitamina C din roșii reprezintă un tratament excelent pentru unghiile fragile. Tot ce trebuie să faci este să prepari o pastă din roșii și să o aplici pe unghii. Ai nevoie de o roșie și de o lingură de ulei de măsline și amestecă-le. Apoi, ține-ți degetele în acest amestec timp de 10-15 minute. Unghiile tale vor fi mult mai sănătoase chiar de la prima utilizare a acestui remediu.

4. Vaselina. 

Această metodă este cea mai ieftină, ar și cea mai eficientă pentru fortificarea unghiilor. Tot ce trebuie să faci este să aplici un strat de vaselină pe unghii chiar înainte de a merge la culcare, mai ales în zona cuticulelor. Ea va asigura hidratarea unghiilor tale. Dacă repeți acest procedeu în mod regulat, rezultatele vor apărea imediat.

5. Menținerea unui echilibru în dieta ta. 

O dietă echilibrată este foarte importantă pentru a-ți menține organismul sănătos. Dacă ai grijă de tine și ai o sănătate bună, atunci unghiile tale vor fi la fel de sănătoase. Asigură-te că primești cantitatea suficientă de nutrienți de proteine, carbohidrați, grăsimi, vitamine și minerale. Menține-ți organismul hidratat.