EștiSuperbă.ro

5 metode pentru a scăpa de vergeturi

Vergeturile sunt o problemă estetică pentru foarte multe femei. Află cum să le vii de hac!

După celulită, vergeturile sunt una dintre cele mai enervante probleme cu care se poate confrunta o femeie.  Se crede că acestea apar datorită întinderii rapide a pielii, după ce iei în greutate în timpul sarcinii sau la pubertate, afectând colagenul care se găsește sub piele Apar de obicei pe coapse, abdomen, piept și zona inghinală.

Vestea bună este că vergeturile nu sunt inevitabile, însă vestea proastă e că unii oameni sunt predispuși genetic la ele. Cu toate acestea, hidratarea ajută la scăderea șanselor apariției vergeturilor, fiindcă pielea hidratată e mai suplă și mai rezistentă. Un alt lucru care menține pielea sănătoasă este masajul cu emolienți, fiindcă stimulează circulația.

Vergeturile sunt leziuni ale pielii care arată ca niște linii subțiri, apărute în urma deteriorării și ruperii fibrelor elastice din piele. Nu sunt motive de bucurie, femeile care suferă din pricina aspectului neplăcut al pielii se plâng și încearcă să caute remedii pentru a le vindeca.

Niciun tratament nu le face să dispară definitiv, le ascunde doar, pe cât posibil, iar dacă sunt apărute recent, cu siguranță se vor ameliora mai ușor.

Din ce cauze apar vergeturile?

– Dieta dezechilibrată

– Stres

– Dilatarea bruscă a pielii (la pubertate, la femeile însărcinate sau la persoanele care se îngrașă rapid cu câteva kg.), sau grăsimea în exces (obezitatea)

– Lipsa hidratării pielii

– Pe fond genetic

Apar, de obicei, pe abdomen, șolduri, coapse, fese, brațe, sâni, dar să știți că nici bărbații nu sunt feriți de apariția vergeturilor.

Iată câteva metode eficiente care pot ameliora situația:

1. Hidratare

Hidratarea e cheia multor lucruri când vine vorba de corpul nostru. Poți folosi rețete de apă aromată pentru a te asigura că bei suficientă.

2. Retinoide

Tretinoin sau Retin-A, un derivate al vitaminei A prescris de obicei pentru acnee și anti-îmbătrânire, este singurul ingredient activ care îndepărtează vergeturile, fiindcă stimulează producerea de collagen, care ajută la vindecarea cicatricilor. Retinoidele nu sunt recomandate însă în timpul sarcinii și alăptării. Folosește-le când vergeturile sunt încă roșii și inflamate.

3. Aparatele laser

Fiindcă vergeturile sunt aproape imposibil de eliminate complet, scopul e să faci pielea să arate cât mai bine. Aparatele laser decolorează vergeturile și îmbunătățesc textura pieii.

4. Creme hidratante

Nu lua medicamente fără prescripție medicală. Caută creme care conțin retinol sau acid hialuronic – e mai sigur pentru femeile gravide și s-a dovedit clinic că ajută la menținerea pielii suplă și elastică.

5. Metode pe care le poți folosi acasă:

Deși nu s-a dovedit științific că funcționează, uleiul de măsline și cel de cocos sunt antinflamatoare care nu îți vor face rău și probabil că îți vor menține pielea moale și supă.