EștiSuperbă.ro

5 modalități prin care să-ți îndrepți părul în mod natural, acasă

Părul drept este și va fi tot timpul în tendințe. În ultimii ani au apărut o sumedenie de produse de styling care promit că îți îndreaptă perfect părul. Dar toate vin cu un cost. Prea multă căldură sau prea multe chimicale îți pot deteriora părul și îl pot usca excesiv.

Pentru a evita să-ți strici părul, iată câteva modalități prin care îți poți îndrepta părul în mod natural:

1. Lapte de cocos amestecat cu zeamă de lămâie

Extrage laptele de cocos dintr-o nucă de cocos. Acesta are proprietăți de îndreptare permanentă a părului. Dacă adaugi și un zeamă de lămâie, rezultatele vor fi mult mai bune. Înainte să aplici mixtura pe păr, ține-o la frigider câteva ore și stai cu ea pe păr cel puțin o oră.  Părul tău va fi mai potolit și mai mătăsos.

2. Tratament regulat cu ulei cald

Puțini oameni știu că în afară de a-ți hrăni părul, tratamentul cu ulei cald îl și îndreaptă și îl ajută să fie mai drept și mai mătăsos. Folosește ulei de cocos amestecat cu ulei de măsline extra-virgin. După câteva tratamente, poți înlocui uleiul de cocos cu ulei de migdale. Acoperă-l cu un prosop fierbinte și așteaptă 45 de minute înainte să te speli pe cap.

3. Balsam natural

Folosirea în mod constant a unui balsam de păr natural îți poate îndrepta părul. Folosește ceai ca balsam și vedea că părul tău va fi mai drept în mod natural, fără să fie nevoie să folosești placa de păr.

4. Lapte și miere

Fă o pastă din miere și lapte și aplic-o pe păr. Pentru un efect mai pronunțat adaugă și o banană sau o căpșună în mixtură. Așteaptă cel puțin jumătate de oră, apoi spală părul.

5. Ulei de măsline și ou

Amândouă sunt ingrediente foarte bune pentru un păr sănătos. Bate două ouă și adaugă o cantitate potrivită de ulei de măsline, omogenizează și apoi aplică compoziția pe păr. Așteaptă cel puțin o oră înainte să te speli pe cap.

Aceste tratamente sunt foarte simple, iar ingredientele se găsesc peste tot. Secretul este să ai răbdare. Nu vei obține din prima rezultatul pe care îl obții la un salon, dar pe termen lung vei avea un păr mai frumos, mai sănătos și mai drept.