EștiSuperbă.ro

5 pași simpli pentru un ten frumos iarna – Scapă de pielea crăpată!

În sezonul rece, pielea noastră suferă cel mai mult. Dacă vremea este imprevizibilă, tenul nostru nu trebuie să fie la fel. Pentru multe femei, temperaturile scăzute reprezintă cea mai mare provocare pentru ten.

Multe au tenul uscat, mâinile și picioarele. În plus, uneori simptomele sunt atât de severe, încât se ajunge la crăparea pielii și la apariția dermatitelor sau a mai multor afecțiuni dermatologice.

Iată care sunt cele mai bune modalități de a-ți proteja pielea în această iarnă:

1. Programează-te la un specialist. 

Cel mai indicat este să mergi periodic la un control dermatologic sau la un estetician. Tenul nostru suferă o mulțime de schimbări, mai ales în momentul în care vremea se schimbă de la o zi la alta.

Un specialist îți poate analiza atent pielea, îți poate schimba rutina de îngrijire și îți va spune ce fel de produse cosmetice să folosești. Astfel, nu vei mai avea probleme c tenul în sezonul rece.

2. Hidratează intens.

Poate că te-ai obișnuit cu anumită cremă de față care este perfectă pentru sezonul cald, însă care nu se potrivește și acum. ei bine, dacă se întâmplă asta, rutina ta zilnică ar trebui să se schimbe.

Cel mai bine este să găsești o cremă intens hidratantă, ce are la bază ulei, pentru că va creea un strat protector pentru hidratare îndelungată.

Totuși, ar trebui să ai grijă pentru nu toate uleiurile îți fac bine. Cele mai bune sunt uleiurile de avocado, de migdale sau unei mineral. De asemenea, poți alege cremele bogate în glicerină.

3. Nu uita de protecția solară. 

Cremele cu protecție solară nu trebuie folosite doar vara. Soarele iernii și strălucirea zăpezii îți pot afecta pielea. Este cel mai bine dacă înainte să ieși din casă, aplici pe ten o cremă cu protecție solară, dar și pe mâini.

4. Protejează-ți mâinile. 

Pielea de pe mâini este mult mai subțire decât în alte zone ale corpului și de aceea este mai complicat să le păstrezi hidratate pe timpul iernii.

De cele mai multe ori, mâinile noastre sunt crăpate, roșii și iritate pe timpul iernii. Este bine să porți mânuși când ieși în frig și nu uita să folosești cremă hidratantă ori de câte ori te speli pe mâini.

5. Hidratează-te pentru sănătatea ta, nu doar pentru piele. 

Poate că ai auzit și tu că dacă bei apă, pielea ta va arăta mai tânără. De fapt, este un mit. Apa este bună pentru sănătatea organismului nostru și de aceea, este bine să bei cât mai multă apă indiferent de anotimp.