EștiSuperbă.ro

6 modalități prin care poți scăpa de excesul de calorii fără efort

Cei mai mulți dintre noi asociază pierderea în greutate cu exerciții extenuante, diete stricte și alte lucruri neplăcute. Dar se pare că putem scăpa de excesul de grăsime folosind metode surprinzător de ușoare, dar și cele mai neobișnuite căi de a arde excesul de calorii. Unele dintre ele sunt cu adevărat incredibile.

1. Cumpărăturile: Cumpărăturile sunt mai extenuante decât vă puteți imagina. În primul rând, durează mai mult de 2-3 ore. În al doilea rând, plasele îți transformă plimbarea într-un antrenament cu greutăți. O călătorie de trei ore la cumpărături este egală cu un antrenament pe bicicletă care arde 500 de calorii!

2. Curățenia: Treburile casnice devin mult mai atrăgătoare dacă țineți cont de faptul că vă ajută să vă mențineți corpul în forma dorită. 30 de minute de curățenie obișnuită arde în jur de 85 de calorii, care sunt egale cu un antrenament abdominal de 15 minute. Și o curățenie temeinică consumă aproape 170 de calorii.

3. Vinul: Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Alberta din Canada, un pahar de vin roșu sec poate înlocui o oră în sala de gimnastică. Compușii din interiorul băuturii ajuta la accelerarea inimii  și a productivității musculare.

4. Somnul: Când vă treziți și spuneți „Încă 5 minute”, dați corpului posibilitatea de a arde câteva calorii suplimentare. Potrivit cercetărilor, dacă dormiți goi timp de o lună, cantitatea de celule de grăsime și activitatea metabolică vor crește. Și, desigur, va avea un impact asupra siluetei voastre.

5. Donarea sângelui: Conform cercetărilor efectuate la Universitatea din California, oamenii ard aproximativ 650 de calorii la o singură donare de sânge. Ardeți aproape aceeași cantitate de calorii dacă înotați o oră într-un ritm rapid. Dar amintiți-vă că pierderea de calorii este doar un bonus pe care îl obțineți după ce ați făcut un lucru foarte bun, cum ar fi donarea de sânge.

6. Râsul: Cercetătorii de la Centrul Medical Vanderbilt susțin că râsul timp de 10-15 minute arde 10-40 de calorii. Depinde de emoții: râsul intens va arde mai multe calorii decât un chicot de mici dimensiuni. Veți pierde aceleași 40 de calorii dacă faceți genoflexiuni timp de 10 minute.