EștiSuperbă.ro

6 remedii de acasă cu ajutorul cărora poți scăpa de cearcăne

Cearcănele de sub ochi sunt o problema cunoscută aproape de toți. Există zeci de motive pentru care apar, dar există și o mulțime de modalități de a scăpa de această neplăcere. O consultație cu un specialist, o alimentație sănătoasă și somn, folosirea măștilor și compreseolr naturale și alte soluții  se pot potrivi tuturor gusturilor.

 

1. Apa de trandafir

Apa de trandafir hidratează și hrănește pielea, ajută la scăderea umflăturilor, roșeții și mâncărimilor și are un efect de albire și întinerire.

Poți să ți-o cumperi cu ușurință dintr-un magazin sau dintr-o farmacie, dar dacă dintr-un anumit motiv nu o poți găsi, ți-o poți face propria acasă. Ai nevoie de:

– petale proaspete de la un trandafir;

– un pahar de apă fierbinte;

– spală petalele și pune-le într-o tigaie mică;

– toarnă în tigaie un pahar de apă fierbinte și lasă să se răcească totul; apoi toarnă totul într-un recipient dezinfectat.

– este mai bine să păstrezi apă de trandafir de casă într-un frigider, dar nu mai mult de o săptămână;

– îmbibă două bucăți de vată în apa de trandafiri;

– aplică-le în zona de sub ochi și lasă-le timp de 15 minute; repetă procesul în fiecare dimineață și seară până când ești mulțumită de rezultat.

 

2. Uleiul de migdale dulci

Uleiul de migdale face pielea din jurul ochilor să se strângă și dacă este folosit în mod regulat, te ajută să scapi de umflături și cearcăne.

Aplică 2-3 picături de ulei cu mișcări ușoare de masaj în fiecare seară înainte de a te culca și vei vedea rezultatele într-o săptămână.

 

3. Zeama de cartofi

Cartofii conțin componente naturale de albire și vitamina C.

– răzuiește niște cartofi proaspeți și stoarce zeama din ei;

– umezește niște bucăți de vată în sucul de cartofi, aplică-le la ochi și lasă-le timp de 10 minute; apoi spală-te pe față;

– poți termina procesul prin masarea ochilor cu o picătură de ulei de măsline sau de piersici; utilizează acest remediu în fiecare zi timp de 2 săptămâni.

 

4. Compresele cu castraveți

Castraveții conțin cantități foarte mari de antioxidanți și au un efect de albire.

– taie un castravete în felii groase și pune-le în frigider timp de 30 de minute;

– ia feliile de castravete din frigider și aplică-le pe ochi; asigură-te că acoperi toate zonele problematice;

– lasă-le timp de 10-15 minute, apoi spală-te pe față cu apă rece; repetă procesul în fiecare zi timp de o săptămână.

 

5. Compresele cu ceai

Ceaiul este bogat în cafeină, tanini și antioxidanți, ceea ce îl face un remediu grozav pentru cearcăne și ochi umflați.

– fă-ți o ceașcă de ceai verde sau negru, așteaptă să se răcească, apoi înmoaie bucăți de vată în ceașcă și aplică-le pe ochi; de asemenea, poți să folosești pliculețe de ceai;

– lasă compresele timp de 10-15 minute; aplică-le în fiecare zi timp de o săptămână și vei observa o îmbunătățire semnificativă.

 

6. Mască cu pâine și lapte

Laptele tonifica, hidrateaza și albește pielea. Pâinea conține drojdie, este bogată în vitamina B care calmează pielea și neutralizează erupțiile cutanate.

– fă o pastă din pâine albă și lapte;

– aplică masca, dar asigură-te că stratul nu este prea gros; las-o timp de 10-15 minute, apoi spală-te.