EștiSuperbă.ro

6 trucuri uimitoare care ajută la combaterea căderii părului. Ține cont de numărul 5!

Simți ceva în neregulă cu părul tău ori de câte ori îți piepteni părul? Ți-e frică de faptul că pierzi din ce în ce mai multe fire de păr în fiecare zi? Dacă da, atunci trebuie să-ți analizezi stilul de viață zilnic. Trebuie să-ți păstrezi controlul asupra obiceiurilor pe care le ai pentru îți afectează firele de păr. Multe lucruri îți afectează părul și contribuie la căderea lui: anxietatea, stresul, vârsta, modificările hormonale, stilul de viață și altele. Acestea sunt câteva dintre motive.

Potrivit experților, pierdem o sută de fire de păr în fiecare zi. Deci, dacă vei găsi doar 8-10 fire de păr căzute, nu trebuie să îți faci griji. Dar dacă sunt mai mult de 15, atunci este un semn că trebuie să ai mai multă grijă de părul tău. Iată câteva sugestii prin care poți să îndrepți această problemă. Există unele schimbări naturale care te vor ajuta să arătați superb și să oprești căderea părului. Iată care sunt acestea:

1. Spală-ți părul corect: Spală-ți părul în mod regulat pentru că doar așa vei scăpa de murdărie și de bacteriile care se află pe scalpul tău. Persoanele cu scalpul uscat nu ar trebui să-și spele părul foarte des, iar cei cu scalpul uleios ar trebui să-și spele părul des pentru a preveni căderea părului.

2. Alegerea produselor de îngrijire. 

Cel mai important lucru este să știi care sunt tipurile de păr și ce fel de păr ai tu. Acest lucru te va ajuta să îți alegi produsele în mod corect. Părul tău va arăta impecabil dacă alegi șamponul potrivit. Șampoanele care conțin multe substanțe chimice nu sunt recomandate.

3. Pieptănarea părului. 

Atunci când îți perii părul, este imposibil să nu-ți cadă o grămadă de fire de păr, însă este foarte important să știi care este cea mai bună tehnică pentru a evita căderea părului. În locul unei perii obișnuite, folosește un pieptăne de lemn. Astfel părul nu îți va mai fi smuls din rădăcină în timpul perierii.

4. Masajul scalpului.

O circulație a sângelui corespunzătoare îți va opri căderea părului. Masajul te va ajuta să îmbunătățești circulația sângelui și, totodată, va ajuta la creșterea părului.

5. Obiceiurile alimentare. 

Deși multă lume nu ține cont de acest lucru, alimentația îți afectează părul. Dacă ai o alimentație sănătoasă, nu vei avea probleme cu căderea părului. Acestea sunt cele mai bune alimente pe care le poți include în alimentația ta dacă vrei să nu mai ai probleme cu părul: morcovi, nuci, ouă, legume verzi, somon. Aceste alimente conține multe proteine, vitamine și fier.

6. Scapă de obiceiurile nesănătoase. 

În afară de alimentele nesănătoase, există anumite obiceiuri pe care le avem și care ne pot afecta sănătatea părului. De exemplu, consumul frecvent de alcool sau fumatul. Aceste obiceiuri pot cauza mult rău părului tău. Dacă vrei ca părul tău să fie sănătos și să aibă volum, este mai bine să scapi de aceste obiceiuri.