EștiSuperbă.ro

7 produse cosmetice pe care nu ar trebui să le mai folosești niciodată. Îți pot face rău!

Este primăvară! Dacă nu afară, cel puțin în sufletele noastre! Primăvara este momentul perfect să facem curățenie în garderobă, să ne schimbăm stilul de viață și dieta, dar și să ne regândim complet rutina de îngrijire. Există o mulțime de produse cosmetice de care nu avem nevoie de cele mai multe ori, de la șampoane miraculoase până la diferite tratamente pentru părți ale corpului care nu au nevoie de o atenție specială. Acum este momentul perfect să le excludem definitiv din cutiuța noastră de cosmetice!

Sclipici

Deși sclipiciul se poartă atât la machiaj, cât și la ținute, află că acesta nu trebuie să intre în contact cu corpul tău. Deși puțin iluminator nu strică niciodată, fardurile cu sclipici nu sunt benefice nici pentru pielea ta, nici pentru mediu. Pe lângă iritații, acest microplastic care alcătuiește machiajul se află într-o cantitate de 270.000 de tone în oceanele acestei planete și are efecte devastatoare asupra naturii.

Aparat de tăiat cuticule

Fie că îți faci manichiura acasă sau la salon, este tentant să îți tai cuticulele pentru a obține o manichiură impecabilă. Dacă și tu ai un astfel de instrument acasă, aruncă-l la gunoi! Cuticulele se află acolo pentru a-ți proteja organismul de bacterii și ciuperci. Dacă le tai, ești mult mai predispusă la infecții. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să împingi cuticulele de pe suprafața unghiei cu ajutorul unui bețișor de lemn.

Pensule din păr natural

Pensulele din păr natural, deși pot părea instrumente de makeup luxoase, sunt destul de  dezgustătoare. Acest păr natural provine de la animale precum veverițe, capre, cai și nurcă și nu este „extras” într-un mod prea plăcut. Imaginează-ți cât suferă bietele animale! Dacă vrei să scutești aceste animele de un chin și să economisești și bani, alege-le pe cele din fibre sintetice.

Scrub de buze

Majoritatea persoanelor care folosesc scrub de buze speră să scape de pielea uscată sau de cea care se desprinde. Totuși, scrubul de buze face mai mult rău decât bine. După ce le exfoliezi în acest mod, buzele devin sensibile și roșii, deoarece și pielea „bună” este îndepărtată.

Șampon anti-aging

Îmi pare rău să îți dau această veste, însă niciun șampon anti-aging nu îți va oferi părul de altădată. Deși există câteva metode dovedite care te pot ajuta să ai din nou un păr bogat și sănătos, fii sigură că șamponul anti-aging nu este soluția pentru tine.

Creme pentru vergeturi

Există multe creme în acest moment pe piață care promit să te scape de aceste semne inestetice. Dar acestea se pare că nu au niciun efect! În 2015, un grup de experți a realizat un studiu, publicat în British Journal of Dermatology, care a constat în compararea aspectului burticilor mamelor înainte și după naștere. Concluzia: cel mai bun lucru pe care îl poți face este să îți protejezi aceste fibre elastice și să le „lucrezi” la sală, deoarece nu pot fi reparate cu creme-minune.

Creme pentru îndepărtarea părului

Cremele depilatoare par a fi o cale ușoară de a scăpa de părul nedorit și deloc dureroasă, spre deosebire de ceară. Problema este că sunt pline de chimicale și pot să îți irite pielea, chiar să o ardă. Înainte de a încerca astfel de creme, este bine să le testezi pe o porțiune mică de piele, scrie divahair.ro.