EștiSuperbă.ro

8 lucruri pe care nu trebuie să le împrumuți nici măcar celor apropiați

Toată lumea știe că nu se împrumută periuța de dinți, însă mai sunt și alte lucruri personale pe care ,ocazional, le împrumutăm și chiar nu ar trebui. Aceste lucruri trebui să fie folosite doar de tine.

1. Rujul sau balsamul de buze.

Dacă prietena ta și-a uitat rujul acasă, nu ar trebui să i-l împrumuți pe al tău. Afecțiuni precum herpesul se pot transmite prin intermediul rujului sau gloss-ului.Chiar dacă persoana respectivă nu are herpesul vizibil, virusul poate fi încă în corp, mai exact în salivă.

Dacă virusul ajunge și la tine, nu mai folosi acel ruj. După ce îți trece, cumpără un nou ruj. Pentru a evita acumularea bacteriilor, folosește o țesătură curată pentru a curăța rujul la suprafață.

2. Căștile de urechi.

Fiecare persoană are un echilibru diferit al florei bacteriene față de celelalte persoane. Ori de câte ori împrumutăm căștile ,riscăm să dereglăm acel echilibru și putem risca să avem o infecție.

Poți să îndepărtezi cleiul din ureche de pe căști folosind o dischetă demachiantă cu apă oxigenată. Curăță-le cel puțin o dată pe săptămână.

3. Agrafele de păr sau bigudiurile.

Accesoriile de păr care intră în contact cu scalpul nu ar trebui împrumutate. Fungii se pot răspândi imediat.

Aceste instrumente de prins părul ar trebui curățate o dată la câteva săptămâni, depinde cât de des sunt folosite. Pot fi foarte ușor spălate cu apă și săpun. Sigură-te că le usuci bine după ce le speli.

4. Deodorantele.

Chiar și folosirea de către alte persoane a deodorantului poate cauza bacterii. Aceste bacterii sunt provocate de mirosul de transpirație pe care încercăm să-l neutralizăm.

Este cel mai bine să folosești deodorantul după ce ieși din duș ,cât timp pielea ta este curată. Dacă trebuie să îți reîmprospătezi mirosul pe timpul zilei, folosește o cârpă curată mai întâi.

5. Prosoapele.

Prosoapele absorb cea mai mare cantitate a lichidului pe de suprafața corpului. De aceea, și atunci când ești perfect sănătos, în timp ce-ți faci baie și se face abur și umiditate în încăpere, bacteriile și fungii se pun pe prosoape.

Experții în igienă ne sfătuiesc să schimbăm prosoapele o dată la 3-4 zile. Este bine să usuci prosoapele pe balcon și să nu le lași la baie. Asigură-te că ai prosoape curate de fiecare dată.

6. Ustensilele pentru unghii sau penseta.

Acestea trebui să fie folosite doar de tine, de nimeni altcineva! Când sunt folosite frecvent, pe ele se adăpostesc o grămadă de bacterii invizibile și mai ales sânge.

Șterge aceste ustensile cu alcool.

7. Accesoriile pentru îngrijirea feței.

Pensulele de curățare a feței sau burețeii pentru fondul de ten nu trebuie să fie folosite de altcineva. Poți avea serioase complicații și acnee.

Nu uita să le speli cu săpun și apă după fiecare folosire și schimbă-le o dată la 2-3 luni.

8. Papucii de casă.

Atunci când ai musafiri, le oferi papuci, însă ar trebui să ai o pereche sau două pentru aceste ocazii.Atunci când porți papuci, picioarele îți transpiră și acest lucru favorizează apariția fungilor.

Chiar dacă este vorba despre perechea ta favorită, nu îi purta prea mult timp. Este mai bine să-i schimbi la fiecare 6 luni. Spală-i regulat, mai ales în interior. Oțetul este un bun dezinfectant.

CITEȘTE MAI DEPARTE URMĂTORUL ARTICOL: 

Îndepărtează părul nedorit pentru totdeauna în doar 5 minute

Vrei să scapi de părul din anumite zone? Dacă ești ca și majoritatea oamenilor, mai ales ca femeile, probabil că vei spune ”DA”. Din fericire, aici se află răspunsul pe care îl cauți. Multe femei caută în mod constant o metodă cât mai eficientă pentru a scăpa de părul nedorit pe de corp. Majoritatea metodelor sunt eficiente doar pe termen scurt și sunt de obicei foarte scumpe. Totuși, există o soluție naturală care se poate face din doar 2 ingrediente și te va ajuta cu siguranță să scapi de părul nedorit în cel mai scurt timp posibil.

Creșterea exagerată a părului.

Mulți oameni au păr nedorit și pe corp, dar și pe față. De exemplu, pe mâini, pe picioare, pe față sa pe spate. Din nefericire, părul care crește în exces poate fi o cauză pentru care stima ta de sine nu este cum ar trebui. Cele mai comune și întâlnite motive pentru care părul crește exagerat de mult este din cauza unui dezechilibru hormonal, anumite medicamente pe care le-ai luat recent, menstruație neregulată și sarcină.

Prepararea remediului natural. Vei avea nevoie de:

  • o cană de ulei pentru bebeluși.
  • o lingură de iod

Preparare și folosire: Amestecă ingredientele și freacă cu amestecul final zonele în care ai păr timp de 2 minute. Lasă-l acolo timp de 5 minute și apoi îndepărtează-l cu o cârpă udă.

Repetă această procedură pentru mai multe zile la rând și treptat părul tău va dispărea permanent.

Oamenii de pe rețelele de socializare spun că această metodă de eliminare a părului te poate scăpa de tot de părul pe de corp sau de pe față, deci vei sta fără grijă.

În plus, există și alte 4 metode de a îndepărta părul, însă nu sunt definitive. Acestea sunt:

1. Lămâie și zahăr:

Amestecă 2 linguri de suc de lămâie și 2 linguri de zahăr și 10 linguri de apă. Aplică amestecul în direcția în care crește părul. Lasă-l să acționeze pentru 15 – 20 de minute și spală-te cu apă. Fă asta timp de 2 sau 3 săptămâni pentru a avea rezultate optime.

2. Linte și cartofi:

Aceste legume sunt cele mai bune pentru eliminarea părului nedorit. Bagă lintea la blender și adaugă un cartof, o lingură de suc de lămâie și o lingură de miere și continua să le amesteci la blender. Aplică pasta în zona în care vrei ca părul să dispară, lasă-l să acționeze o jumătate de oră, apoi spală-te.

3. Banane și ovăz:

Amestecă 1 sau 2 linguri de ovăz cu o banană pisată. Aplică-o în zona în care nu vrei să mai ai păr și masează zona cu amestecul. Astfel, vei exfolia pielea și o va lăsa și mai moale. Urmează acest tratament de 2 ori pe săptămână.

4. Busuioc și ceapă:

Acest amestec hidratează pielea și elimină părul în același timp. Fă o pastă din frunzele de busuioc zdrobite și ceapă. Aplică pasta în zonele în care vrei să elimini părul și lasă-o să acționeze timp de 15-20 de minute după spală-te cu apă. Fă asta de 3-4 ori pe săptămână timp de o lună.