EștiSuperbă.ro

8 secrete de frumusețe care îți vor rezolva problemele cu tenul

Orice femeie își dorește să fie cât mai frumoasă și fiecare dintre noi este dispusă să facă sacrificii și eforturi enorme pentru a se ridica la standardele mult dorite. Noi am descoperit câteva trucuri de frumusețe foarte utile și ușoare și am decis să le împărtășim și cu tine.

 

5 lucruri pe care ar trebui să eviți să i le faci pielii tale

1. Spălatul feței cu săpun

Săpunul usucă pielea și își deteriorează stratul de protecție dacă este utilizat în mod regulat, ceea ce duce la acnee. Trebuie de asemenea să scapi de agenții de curățare agresivi care conțin SSL (Sulfat de sodiu Laureth), alegând în schimb creme spumante blânde sau loțiuni de curățare.

 

2. Folosirea exfolianților

Exfolierea îi dăunează pielii tale și o face dură. În timp ce efectele sale sunt destul de îndoielnice, ele sunt foarte scurte și te fac să folosești exfolianți tot mai frecvent. Cei mai eficienți agenți de peeling sunt cei care conțin acizi.

 

3. Ești foarte protectoare cu pielea ta uleioasă și cu probleme

Cu cât stresezi mai mult pielea, cu atât mai afectată devine ea. Alege niște ajutoare pentru tipul tău de piele, respectă regulile de bază și vei vedea rezultatele. Dacă ai probleme serioase cum ar fi acneea consultă mai bine un dermatolog și un cosmetician bun înainte să începi tratamentul.

 

4. Bronzul

Soarele nu este bun pentru pielea ta. Afecțiunile suferite din cauza soarelui se acumulează și în cele din urmă se vor transforma în pete hepatice.

De aceea ar trebui să îți protejezi pielea de soare pe tot parcursul anului, în special față ta. Dacă totuși îți dorești să te lauzi cu o piele bronzată, mai bine folosește un spray de bronzare.

 

5. Îți transformi frigiderul într-un salon cosmetic

Produsele cosmetice tradiționale sunt bune și utile, dar să fim cinstiți, ele pot fi depășite. Există o diferență între aplicarea smântânii pe față și utilizarea unei creme cu acid lactic.

Da, vitamina C este bună pentru piele, dar efectul său potențial se pierde în timp ce încerci să amesteci o pastilă în cremă.

 

3 pași zilnici pentru o piele perfectă

1. Curățare

Alege orice produs de curățare non-spumos cum ar fi laptele, balsamul sau crema de curățare sau un produs care devine spumă din cauza proprietăților sale și nu datorită interacțiunii cu apa (spume fără SLS).

Dacă porți machiaj, îndepărtează-l mai întâi cu un produs special, cu apă micelară sau cu ulei hidrofil și apoi spală-ți fața.

 

2. Tonifierea

Este mai bine să folosești tonere acide care să ajusteze tenul și textura pielii, să curețe porii și să ușureze îngrijirea pielii.

Caută acidul salicilic în conținut (nu unul pe care îl poți cumpăra la o farmacie pentru că este prea concentrat) – este perfect pentru pielea grasă, la fel ca și acizii AHA.

 

3. Hidratarea

Alege-ți crema în funcție de tipul de piele, dar trebuie să știi că nu există o soluție magică pentru un ten frumos. Crema este doar o acoperire protectoare care va asigura o hidratare suplimentar și hrănire. Dacă ai nevoie de îngrijiri suplimentare, cumpără-ți seruri și aplică-le înainte de cremă.