EștiSuperbă.ro

9 cele mai INFECTATE zone ale corpului – Numărul 8 poartă MILIOANE de BACTERII!

Trăim într-o lume minunată, în care cea mai frumoasă creație a lui Dumnezeu este omul – ”mașinării” precise, eficiente și foarte complicate. Ființele umane sunt foarte complexe. Corpul fiecărei persoane este alcătuit din trilioane de celule. În afară de complexitate, corpul nostru are zone care sunt gazdă pentru milioane de bacterii. Iată care sunt acestea:

1. Gura.

Fără îndoială, gura este zona cea mai infectată din corpul nostru. Un studiu arată că există peste 600 de tipuri diferite de bacterii care locuiesc în cavitatea bucală. Deci, acum poți să fii convinsă că o gură murdară ,nu înseamnă neapărat o gură nespălată.

2. Subrațul.

Această zonă a corpului este asociată cu peste 8000 de bacterii. Această parte necesită o mare îngrijire și atenție.

3. Capul.

Ai mătreață? Bacteriile care locuiesc în părul tău sunt de vină. Mătreața amestecată cu bacteriile îți provoacă acele mâncărimi care sunt atât de neplăcute. Deci, încearcă să te speli cât mai des pe păr.

4. Urechile.

 

Urechile noastre produc clei și atunci când ni-l curățăm singuri, eventual cu bețișoare speciale, s-ar putea să face mai mult rău decât bine. De fapt, această zonă are capacitatea de a se curăța singură.

5. Limba.

Culoarea limbii poate varia în funcție de infecțiile care se găsesc la nivelul limbii și a gurii. Poate fi roz, galbenă sau gri. Deci, este necesar să-ți cureți limba cu soluțiile speciale destinate pentru igiena orală cât de des poți.

6. Anusul.

Sunt multe bacterii care ne dau bătăi de cap în sistemul digestiv și care se găsesc în zona anusului. Acest lucru face ca această zonă să fie una dintre cele mai infectate din corpul nostru. Pentru a evita cât mai mult bacterii, trebuie să avem o igienă corespunzătoare.

7. Cavitatea nazală.

Nasul este o parte foarte murdară a corpului nostru. Poate că nu știai, însă dacă îți bagi degetul în nas sau pur și simplu te scarpini, poți face infecții serioase.

8. Unghiile.

Unghiile sunt și ele gazda a milioane de germeni și bacterii. Dese ori, se întâmplă să ne intre to felul de chestii sub unghii, ceea ce face ca această parte a corpului să fie foarte periculoasă pentru sănătatea nostră, mai ales dacă avem obiceiul de a băga mâinile în gură.

9. Buricul.

Sunt convinsă că multe dintre voi vor fi de acord că buricul este o parte a corpului unde se strâng o grămadă de bacterii. Este foarte neplăcut că nici nu putem vedea aceste bacterii cu ochiul liber.

Este de la sine înțeles că nu orice persoană funcționează la fel, de aceea s-ar putea ca tu să ai o zonă în care să se strângă mai multe bacterii decât în alte zone în care o altă persoană are probleme. Cu o igienă corespunzătoare poți să eviți neplăcerile și să te bucuri de viață cu mai multă poftă.