EștiSuperbă.ro

9 greșeli pe care le fac femeile în timpul rutinei zilnice de înfrumusețare. Numărul 7 este cel mai dăunător!

Toate femeile își doresc un ten impecabil, însă în goana de a-l obține, femeile fac anumite greșeli care le afectează inevitabil tenul. Fiecare dintre noi are o rutină de înfrumusețare dintotdeauna și, deși, fiecare dintre noi are cele mai bune intenții atunci când o urmează, ne sabotăm deseori tenul. Conform dermatologilor, multe femei nu-și hidratează tenul cum trebuie și majoritatea nu face acest lucru zilnic. Lipsa hidratării corecte poate conduce la dezvoltarea ridurilor, dar poate cauza și acnee. Iată 9 cele mai comune greșeli pe care le fac femeile atunci când își îngrijesc tenul:

1. Nu-ți începi rutina zilnică cu îndepărtarea machiajului.  

Primul pas în rutina ta de îngrijire a pielii trebuie să fie curățarea tenului. În mod ideal, curăță-ți fața de două ori. Primul pas este să speli machiajul, al doilea pas este să te asiguri că porii nu sunt înfundați.

2. Folosești demachiantul greșit. 

Pielea extrem de curată nu este la fel de bună pentru tine cum pare. PH-ul normal al pielii este de aproximativ 5,5. De aceea, demachiantele cu un pH mai ridicat pot provoca acnee pentru că provoacă glandele sebacee să producă mai mult sebum decât ne dorim în mod normal.

3. Nu aplici cremă hidratantă după curățarea tenului. 

Crema hidratantă nu pare să fie un pas necesar într-un regim de îngrijire a pielii, dar este. Ea îți pregătește pielea pentru aplicarea machiajului și-l va hidrata.

4. Folosești prea mult exfoliant. 

Îndepărtarea celulelor moarte ale pielii este foarte importantă, dar exfolierea exagerată îți poate deteriora pielea și poate duce la deshidratare. În schimb, încearcă su folosești seruri de peeling care acționează direct asupra suprafeței pielii și stimulează reînnoirea celulelor.

5. Îți storci coșurile. 

Nu stoarce coșurile, deoarece în acest fel vei răspândi infecția peste tot pe față. În schimb, utilizează tratamente speciale care să trateze acneea, cum ar fi acidul salicilic, direct pe coșuri.

6. Eviți să folosești uleiurile. 

Chiar dacă tenul tău este gras, ar trebui să utilizezi cu siguranță uleiuri pentru a-ți hidrata pielea. Lipsa hidratării duce la o activitate crescută a glandelor sebacee și nu cred că-ți dorești asta. Este mai bine să folosești uleiuri cu acid linoleic, cum ar fi uleiul de bursuc organic, uleiul de semințe de cânepă sau uleiul de semințe de dovleac.

7. Nu folosești protecție solară. 

Pielea care este neprotejată de soare este mai predispusă la apariția ridurilor sau a petelor. Ar trebui să folosești des protecția solară și nu doar pe perioada verii. Cu cât este mai mare nivelul de protecție solară, cu atât mai bine.

8. Nu schimbi lenjeria de pat în mod regulat. 

Este posibil să nu fie evident, dar husele noastre de pernă colectează o mulțime de bacterii din corpul nostru și din surse externe. În timpul somnului, aceste bacterii se pot transfera pe față și pot provoca acnee. Pentru a evita acest lucru nu uitați să schimbați husele de pernă cel puțin o dată pe săptămână.

9. Nu bei suficientă apă și mănânci doar fast-food. 

Orice problemă ai avea cu tenul, se datorează alimentației tale și vine din interiorul organismului tău. De aceea, ar trebui să iei în considerare alimentația sănătoasă și consumarea unor cantități mari de apă. Schimbările se vor vedea.