EștiSuperbă.ro

9 lucruri pe care nu trebuie să le faci niciodată pe stomacul gol

”Ești ce mănânci” – toată lumea știe această zicală, însă ce facem înainte de prima masă are un impact major asupra sănătății noastre. Iată 9 lucruri pe care nu trebuie să le faci pe stomacul gol, la nu mai puțin de 2 ore după ultima ta masă.

1. Iei pastile anti inflamatorii.

Aspirina, paracetamolul și alte medicamente anti inflamatorii nu pot fi luate pe stomacul gol. Nu numai că li se reduce efectul , dar cauzează și probleme grave de sănătate, precum sângerări gastrice.

Sfat: Laptele scade efectul negativ al acestor medicamente.

2. Bei cafea.

Chiar și cafeaua fără cofeină poate produce un acid care poate cauza arsuri ale inimii sau probleme ale sistemului digestiv dacă este consumată pe stomacul gol. Bând cafea înainte de micul dejun poate conduce la un deficit de serotonină și vei avea o stare mohorâtă toată ziua.

Sfat: Dacă ai obiceiul de a consuma cafea dis de dimineață, bea-o cu lapte sau frișcă: laptele reduce efectele negative.

3. Bei alcool.

Fără să mănânci, efectul alcoolului se dublează și vei avea migrene mari. Efectul negativ al alcoolului are efecte majore asupra organismului nostru. Ne afectează ficatul, inima i rinichii.

Sfat: Dacă nu poți să refuzi o băutură, alege să bei una fără acid și care să nu conțină mult alcool. Totuși, mănâncă cel puțin un sendwich, ideal ar fi să mănânci unul care să conțină unt.

4. Gumă de mestecat.

Acidul gastric produs în timp ce mesteci gumă distruge interiorul stomacului. Acest lucru poate duce la gastrită. Este științific confirmat faptul că oamenii care consumă gumă de mestecat preferă mâncarea fast food și nu fructele și legumele.

Sfat: Gumele de mestecat conțin îndulcitori naturali care sunt mai puțin dăunători decât zahărul, însă evită-o cât de mult poți și mestecă-o mai puțin de 10 minute chiar dacă stomacul tău este plin.

5. Mergi la culcare.

Foamea și nivelul scăzut de gluten nu ne lasă să adormim și provoacă un somn superficial. Lipsa somnului crește nivelul hormonilor care ne provoacă foame. Acesta este motivul pentru care mâncăm mai mult a doua zi după ce am trecut peste cină.

Sfat: Înfometându-te înainte de a merge la culcare nu este o idee bună. Cea mai bună soluție este să consumi lactate pentru că au magneziu și calciu.

6. Antrenamentul intens.

Este o opțiune să faci exerciții pe stomacul gol și să arzi calorii. În realitate, acest lucru nu influențează cu nimic reducerea grăsimii. Pe de altă parte, vei pierde masă musculară. Și intensitatea antrenamentului este redusă din moment ce corpul nu are energie.

Sfat: Înlocuiește antrenamentul intens cu exercițiile aerobice. Dacă ai probleme digestive, mai bine ia o gustare înainte de a face antrenamentul pentru că activitatea fizică provoacă acid gastric și este periculos pe stomacul gol.

7. Cumpărăturile.

Știm cu toții că atunci când mergem la cumpărături și ne este foame cumpărăm mai multe alimente de care nu avem neapărată nevoie.

Sfat: În afară de o listă de cumpărături făcută dinainte, plătind cu cash te poate ajuta să economisești. Mai multe studii arată că oamenii tind să petreacă mai puțin timp când plătesc cu cash decât cu cardul de credit.

8. Sucul de citrice.

Acidul din sucul de citrice irită stomacul gol, ceea ce este mai ales periculos pentru cei care au un început de gastrită sau pentru cei care nu au, crește riscul de a avea această a problemă.

Sfat: Sucul de citrice dimineața îți poate aduce beneficii dacă îl diluezi cu apă.

9. Cearta.

Specialiștii au demonstrat că foamea te face mai nervos. Se întâmplă pentru că îți trebuie energie pentru a te controla, ceea ce nu se întâmplă dacă ai stomacul gol.

Sfat: Dacă nu ai timp să mănânci înainte de o discuție serioasă cu partenerul tău, bea ceva cald. Conversația va fi mult mai amiabilă.

CITEȘTE MAI DEPARTE URMĂTORUL ARTICOL: 

Top 3 zodii de bărbați în care poți să ai încredere

Astrele vin în ajutorul nostru și ne dezvăluie care sunt zodiile de bărbați în care putem avea încredere. Sunt multe tipuri de bărbați și fiecare se ghidează după principii diferite. Unii sunt romantici și atenți, alții sunt extrem de egoiști și nepăsători.

Bărbatul FECIOARĂ:

Nativii născuți sub acest semn zodiacal sunt faimoși pentru devotamentul de care dau dovadă. Sunt persoane dintr-o singură bucată, verticale și echilibrate. Te poți baza întotdeauna pe ei și cuvântul lor este lege. Când vine vorba de iubire, se dedică trup și suflet și sunt foarte atenți la nevoile persoanei de lângă ei. Nu te vor lăsa niciodată să aștepți. Nu se feresc de responsabilități și vor fi pentru tine un sprijin din toate punctele de vedere. Bărbatul fecioară est irezistibil tocmai pentru faptul că te va face să te simți ca o prințesă și nu-ți va refuza nimic.

Bărbatul CAPRICORN:

Toată lumea știe că nativii acestei zodii sunt foarte responsabili și își asumă orice decizie. Pe acești bărbați te poți baza. În relațiile intime este protector și grijuliu și vor face orice este posibil pentru a te face fericită. Sunt prieteni de nădejde și nu te vor lăsa niciodată la greu pentru că nu le stă în caracter. Dacă îi suni în miezul nopții să le ceri ajutorul, nu te vor refuza.

Bărbatul RAC:

Nativii aceste zodii sunt în toate topurile pozitive. Ei sunt bărbații perfecți. Sunt cei mai romantici bărbați și, totodată, sensibili. Pe lângă faptul că sunt pasionali și senzuali, racii sunt și de încredere. Întotdeauna îi va pune pe cei dragi pe primul loc și se va lăsa pe el pe al doilea. Pentru el, partenera lui este o regină și îi va acorda tot timpul lui, toată energia și, bineînțeles, încredere.