EștiSuperbă.ro

Cele mai bune 5 parfumuri din toate timpurile

Parfumurile sunt considerate a fi un lucru personal. Trebuie să îți dai seama singur care ți se potrivește și care nu. Același parfum va mirosi diferit pentru fiecare persoană, deoarece acesta va interacționa diferit cu pielea fiecăruia.

Cu toate acestea, există 5 parfumuri care au trecut testul timpului și au rămas populare. Nu știm dacă mirosul, calitatea sau reclama lor a influențat acest lucru, dar nu putem nega că aceste 5 parfumuri sunt legendare și nu degeaba au fost numite cele mai bune parfumuri ale tuturor timpurilor.

  1. Chanel No. 5

Chanel No. 5 a fost cunoscut drept cel mai popular parfum din ultimii 90 de ani! A fost comandat de Coco Chanel și inventat de domnul Bo, un creator de parfumuri al curții regale ruse, care a fugit la Paris în timpul revoluției.

El a oferit celebrei Coco Chanel 10 mirosuri diferite dintre care aceasta a ales esența numărul 5 – de aici se trage și numele parfumului.

Chanel No. 5 a fost popular încă de la început, dar a înregistrat o creștere și mai mare a popularițășii în anul 1964, când o jurnalistă americană a întrebat-o pe Marilyn Monroe ce parfum poartă atunci când merge la culcare. Răspunsul ei a fost Chanel No. 5.

Notele de vârf ale parfumului sunt aldehide, neroli, ylang-ylang, bergamontă și lămâie. La mijloc se află note mai feminine de iris, rădăcină de violetă, iasomie, crin și trandafir. Notele de bază includ chihlimbarul, lemn de santal, patchouli, mosc, viverra, vanilie, mușchi de stejar, vetiver.

  1. Poison by Christian Dior

Apariția acestui parfum în 1985 a fost la fel de impresionantă ca stilul de nou look, creat de Christian Dior cu jumătate de secol mai devreme. Mirosul a șocat publicul. Mirosul sincer a șocat publicul.

Acest parfum picant, puternic, senzual este o adevărată explozie de flori exotice și fructe de paradis. Notele de zmeură, cassia, coacăz negru, lemn tropical și ambră sunt perfect împletite într-o simfonie organică. Tare și melodios, pasionat, ca și dragostea adevărată.

  1. L’Air du Temps by Nina Ricci 

Acest parfum al casei de modă franceză a fost creat în perioadă postbelică din 1948. Fiul lui Nina Ricci, Robert, a fost foarte pasionat de crearea de arome. Și-a dorit să obțină un parfum care să întruchipeze bucuria, liniștea și pacea lipsită de griji pe care Europa a ratat-o de multe ori.

Sticla originală a lui L’Air du Temps a fost proiectată și în funcție de intenția creatorilor – capacul a fost decorat și încă este decorat cu porumbei – simbolul păcii. Chiar și numele parfumului L’Air du Temps este destul de simbolic, însemnând literalmente „spiritul vremurilor”.

Iasomie, trandafir și violete dau parfumului un spirit de tinerețe și romantism, în timp ce lemnul de santal, moscul de chihlimbar și cedru creează o stare de stabilitate și încredere. Cu toate acestea, formula exactă a parfumului rămâne un secret.

  1. Opium by Yves Saint Laurent 

Acest parfum legendar a fost lansat de Yves Saint Laurent în 1977 și a devenit întruchiparea dragostei sale pentru Est și înțelegerea orientală a frumuseții și atractivității feminine. Couturier însuși a ales un nume provocator pentru creația sa parfumată.

Parfumerii Jean-Louis Sizek și Jean Amic au reușit să întruchipeze pasiunea și misterul nopții asiatice în acest parfum. Notele de vârf ale parfumului sunt picante și fructate (chihlimbar, mosc, lauri, cuișoare, vanilie, scorțișoară, piper, mandarin coriandru, portocale, prune, piersici).

Notele de mijloc creează un buchet bogat de flori: trandafir, cuișoare, crin, iasomie, iris, ylang-ylang. Notele de bază constau într-un amestec exotic de lemn dulce (lemn de santal) și tămâie. Acest parfum de seară este atât de durabil încât se simte și în dimineața următoare.

  1. Youth Dew by Estee Lauder 

Youth Dew a fost primul parfum american care a cucerit lumea. În 1950, Madame Lauder a hotărât să creeze un parfum care să se poată purta în orice moment al zilei, nu numai seara, așa cum spun regulile de bun gust din Europa. În plus, a fost o încercare de a democratiza parfumul, de a-l face accesibil mai multor femei, de a-l transforma dintr-un cadou de lux într-o experiență zilnică.

Youth Dew este un miros de flori și chihlimbar, potrivit pentru femeile încrezătoare. Notele de varf sunt compuse din portocale, bergamotă si piersică, urmate de flori modeste: frunze de zambile, musetel si geranium. La mijloc veți găsi note de trandafir, iasomie, orhidee, cuișoare și scorțișoară. La bază – vetiver, patchouli, lemn de santal, ambră orientală, mosc, vanilie de bourbon, tămâie și rășină.