EștiSuperbă.ro

Cum să-ți albești dinții în mai puțin de 2 minute

Toată lumea vrea să aibă dinții cât mai albi pentru niște dinți galbeni nu sunt deloc atrăgători. Uleiul de cocos este unul dintre cele mai versatile ingrediente. Poate fi folosit în mai multe scopuri, dar una dintre cele mai importante și eficiente utilizări este cea de pastă de dinți.

Pasta de dinți din comerț conține o mulțime de chimicale care îți afectează dinții. În plus, această pastă de dinți, pe lângă faptul că-ți albește dinții, este și naturală. Este foarte sănătoasă și are efecte imediate și de lungă durată.

Uleiul de cocos îți va albii dinții și îți va menține gura curată și îți va proteja dinții împotriva cariilor. Mai mult decât atât, uleiul de cocos are proprietăți antibacteriene și bacteriile vor sta departe cu cavitatea ta bucală. Iată care sunt beneficiile pe care le aduce:

 • reduce inflamația.
 • albește dinții.
 • elimină uscăciunea gâtului.
 • previne cariile.
 • vindecă buzele crăpate.
 • îmbunătățește sistemul imunitar.
 • tratează căderea dinților.
 • elimină aftele.
 • protejează gingiile.
 • oferă o respirație plăcută.

Pasta de dinți din ulei de cocos nu este scumpă și poate fi preparată foarte ușor acasă. Iată cum trebuie să o prepari pe a ta:

Ingrediente:

 • o jumătate de lingură de ulei de cocos.
 • 2-3 linguri de praf de copt.
 • 15-20 de picături de ulei vegetal (opțional)

Instrucțiuni de preparare:

Prima dată, ia un vas și adaugă uleiul de cocos semi-tare, apoi adaugă toate celelalte ingrediente. Apoi, amestecă-le folosind o furculiță. După ce ai făcut asta, spală-te pe dinți ca de obicei, apoi clătește-ți bine dinții.

10 secrete din avion pe care însoțitorii de bord nu le împărtășesc cu pasagerii

Să fii însoțitor de bord nu este deloc ușor. Acești oameni se antrenează pentru acest job timp de 8 luni înainte de a lucra propriu-zis. Trebuie să știe la perfecție tehnicile de prim ajutor și tot ce ține de siguranța avionului.

În plus, trebuie să arate impecabil tot timpul și să servească oamenii în cele mai bune condiții posibile, însă partea rea este că au și secrete pe care nu pasagerii nu le știu. Există anumite lucruri pe care cei din avion nu le divulgă publicului.

Iată care sunt aceste secrete:

1. Telefoanele mobile nu ar face ca avionul să se prăbușească, dar sunt foarte enervante pentru piloți. Doar imaginează-ți cum ar fi să fii un pilot și în timp ce încerci să duci acei pasageri în condiții sigure la destinație, auzi interferența a mai mult de 100 de telefoane mobile.

2. În zborurile comerciale se mai transportă și marfă. Există un loc special în avion care se numește ”Rămășițele oamenilor”. Acest loc este destinat pentru oamenii decedați care mor departe de locurile natale și rudele vor să-i aducă acasă.

3. Când un avion aterizează noaptea, se diminuează intensitatea luminilor din avion în cazul în care este posibil să existe o evacuare de urgență în timpul aterizării. Astfel, ochii tăi vor fi deja obișnuiți cu mai puțină lumină și vei fi în stare să vezi mai bine atunci când ieși din avion.

4. Atunci când călătorești cu animale, doar tu ești cel care se bucură de condiții bune pentru că animalele sunt speriate pe toată perioada zborului din cauza zgomotului. Uneori nu poți evita acest lucru, însă nu este prea plăcut.

5. Atunci când un pasager devine enervant și deranjează oamenii din avion și totodată însoțitorii de bord, aceștia te vor muta într-o zonă în care se află doar copiii. Sfatul meu este te abții și să nu-i superi pe însoțitorii de bord.

6. Însoțitorii de bord mai au aventuri uneori cu pasagerii. Unii chiar fac schimb de numere de telefon și se întâlnesc ocazional pentru relații intime, însă nu cred că a fost vreodată un caz în care să fie ceva serios.

7. Însoțitorii de bord mai fac uneori amor cu pasagerii sau cu piloții la spălătorie. Uneori sunt prinși de pasagerii care ajung acolo din greșeală și situația este foarte penibilă după cum îți poți închipui.

8. Oamenii nu știu că însoțitorii de bord nu acceptă nimic de la pasageri. Dacă le oferi cadouri sau chiar o revistă banală, vor aprecia gestul, însă politica nu îi lasă să accepte astfel de oferte.

9. Celor de la aeroport le pasă doar pe pasagerii de la clasa întâi. Ceilalți pasageri nu contează pentru ei.

10. Pentru însoțitorii de bord este foarte enervant atunci când toții pasagerii dau vina pe ei pentru orice nimic.

10 fenomene psihologice care ne guvernează viața

Când te gândești că acțiunile tale sunt un rezultat al deciziilor tale, este greșit. Creierul nostru ne păcălește uneori și ne transmite o iluzie a realității. Char dacă ți se pare că sunt deciziile tale și că pe tine trebuie să dai vina dacă nu au fost cele mai bune, ar trebui să te gândești de două ori.

Uneori, creierul nostru acționează pentru noi. Specialiștii au identificat 10 efecte psihologice care influențează comportamentul nostru și nu ne mai lasă pe noi să judecăm și să acționăm.

1. Sindromul ”broaștei care fierbe”.

Acest sindrom este numit după o experiment real: dacă plasezi o broască într-o oală cu apă care este la o temperatură acceptabilă și începi să o fierbi, broasca își va stabiliza temperatura corpului și atunci când apa va fierbe nu va mai fi în stare să sară din oală.

Este același lucru și pentru oameni: când ne aflăm într-o situație neplăcută, rămânem în acea situație până nu mai suportăm și până când ne întrecem limita.

2. Gândirea conservativă.

Creierele noastre evită uneori să ne arate adevăratul  efect al evenimentelor din viața noastră. Un exemplu clasic ar fi: timp de secole, oamenii au crezut că Pământul este plat și unii oameni chiar cred asta și astăzi pentru că este mai ușor așa.

Specialiștii spun că aceste lucruri se întâmplă pentru că ne este mai greu să ignorăm o informație sau chiar unele sentimente pentru că s-au stabilizat adânc în subconștientul nostru.

3. Efectul struțului.

Atunci când întâmpinăm probleme, ne comportăm exact ca un struț care se ascunde cu capul în nisip. Ignorăm informațiile care ne afectează sau ne supără și preferăm să nu ne gândim la problemele pe care le avem.

4. Efectul orbirii.

Poate că pare paradoxal, însă uneori avem abilitatea de a nega anumite lucruri despre noi. Oamenii tind să vadă comportamentul nostru în timp ce noi ne mințim în legătură cu greșelile pe care le facem. Studiile arată că fiecare persoană a trecut prin aceste momente.

5. Efectul euristic.

De se ori subestimăm valoarea pe care o au informațiile, mai ales când luăm decizii. De exemplu, orice persoană își apără defectele în fața celorlalți, chiar dacă știe și ea că nu procedează corect. Persoana în cauză n se îngrijorează și prima lui reacție este să se scuze sau să spună că nu îi pasă.

6. Efectul Dunning –  Kruger.

Când ieși cu cineva nou, de obicei, tinzi să ai o părere foarte bună despre tine și te lauzi mult. Ei bine, acest lucru este ca atunci când cineva mai puțin știutor, îi dă un sfat unuia care are o poziție mai înaltă.

7. Preferința pentru un risc egal cu 0.

Oamenii tind să se gândească la riscuri atunci când vor să ia o decizie. De cele mai multe ori acționează în conformitate cu acest lucru și pentru că se gândesc foarte mult la asta, nu se întâmplă întotdeauna cum vor ei. Riscul egal cu 0 este mai mult doar pentru creier.

8. Efectul ”cutiei cu crabi”.

Studiile arată că atunci când un crab este singur într-o găleată, poate ieși foarte lejer. Când sunt mai mulți crabi, aceștia se vor lupta între ei în încercarea de a scăpa de acolo. Societatea este exact la fel.

Subconștientul oamenilor nu vrea să aibă pe nimeni alături pentru a le schimba viața în bine pentru că vor părea că sunt mai jos decât acea persoană.

9. Efectul Dr. Fox.

Acest efect are un potențial periculos și se bazează pe carismă. Mulți oameni au încredere în ceea ce spun alții, chiar dacă uneori observă că ceva nu este în regulă sau nu este logic.

10. Anticiparea emoțională.

Atunci când vine vorba de relații, ne mințim cel mai mult și tindem să anticipăm ce se va întâmpla. Poate că la început vei crede că este sufletul tău pereche, însă pe parcurs vei realiza că te-ai gândit prea departe. Cu cât aștepți mult să obții ceva, cu atât vei fi mai entuziasmat de așteptări și vei fi mai puțin fericit când așteptarea va lua sfârșit.