EștiSuperbă.ro

Cum să-ți micșorezi porii mari și deschiși fără a merge la dermatolog!

Cu toții avem pori care asigură pielii uleiurile naturale, astfel încât această să rămână netedă și hidratată. De asemenea, porii îndeplinesc și alte funcții, cum ar fi eliminarea toxinelor din corpul nostru. Dar ei se pot înfunda și se pot dilata, ceea ce-i face să se extindă.

Dacă ai pielea grasă, porii tăi sunt mai deschiși cei ai pielii uscate. Vei observa că fața ta pare să aibă mici gropițe, oferindu-i o textură neplăcută. Asta te poate face să arăți mai în vârstă și să ai o piele inestetică.

Poți apela la un dermatolog pentru a-ți închide porii sau poți aplica aceste 3 remedii foarte simple, la tine acasă!

1. Gheață

Poți aplica gheața pe față pentru a-ți strânge porii. Pur și simplu freacă niște cubulețe de gheață pe piele timp de 20 de secunde. Repetă procedura de două ori pe zi. Alternativ, spală-te pe față cu apă rece dimineața și seara.

2. Iaurt

Iaurtul conține acid lactic și probiotice care elimină bacteriile rele, ce pot conduce la apariția acneii. Aceste substanțe pot reduce dimensiunea porilor și chiar fi folosite ca agenți de curățare care dizolvă și elimină impuritățile care se ascund în porii tăi dilatați.

3. Bicarbonat de sodiu

Acest ingredient te poate ajuta să echilibrezi nivelul pH-ului pielii tale și să scapi de particulele murdare de pe față. Amestecă 2 linguri de apă caldă și bicarbonat de sodiu pentru a crea o pastă. Aplică pasta pe față și masează pielea cu mișcări circulare. Clătește cu apă rece după 30 de secunde. Repetă acest tratament timp de 1 săptămână. Nu uita să testezi soluția pe o mică porțiune de piele, înainte de a o aplica pe toată fața.

CITEȘTE URMĂTORUL ARTICOL

Cum scapi de PIELEA ULEIOASĂ! Tenul PERFECT, într-un timp foarte SCURT!

Un ten gras și uleios poate fi foarte frustrant. E greu să-l păstrezi curat, iar măștile de față pot fi o soluție temporară pe termen scurt, dar costisitoare pe termen lung. De aceea, ți-am pregătit alte modalități prin care poți diminua aspectul uleios al feței tale.

1. Oțetul de mere. Poți să-l folosești ca atare pe piele. Înmoaie un disc de bumbac și aplică-l pe toată fața, lasă-l să se usuce, iar apoi clătește-te bine. Oțetul de mereu poate fi un toner perfect, iar dacă îl amesteci cu bicarbonat de sodiu, ce are proprietăți de exfoliere, poți obține o mască perfectă pentru tenul gras. Oțetul de mere poate fi utilizat și în combinație cu alte ingrediente, precum sarea de mare, uleiul de măsline și aloe vera.

2. Masca de față cu banane. Poți folosi pur și simplu bananele ca mască de față sau le poți combina cu miere, oricare dintre aceste remedii sunt perfecte pentru pielea grasă.

3. Masca de față din albuș de ou. Folosirea albușului de ou este o alegere potrivită pentru pielea afectată de acnee. Poți amesteca albușul de ou cu miere și lămâie, iar astfel vei îndepărta toate bacteriile de pe fața ta care provoacă acnee.

4. Masca de față cu ovăz. Adaugă fulgii de ovăz la combinația dintre albușul de ou și miere, pentru un plus de exfoliere perfect pentru curățarea pielii tale grase. Această mască este minunată și pentru riduri.

5. Masca de față cu apă de trandafir. Un alt ingredient găsit în multe măști de față este apa de trandafir. Ea este făcută de fapt din trandafiri, așadar, o poți cumpăra sau o poți prepara singură, cu ajutorul tutorialelor de pe Internet. Apa de trandafiri curăță, tonifiază și calmează pielea, așadar, merită investiția.

6. Masca de față din fănă de porumb și iaurt. Este un scrub excelent pentru pielea uleioasă și tenul gras. Amestecă iaurt, suc de lămâie și făină de porumb, care este perfectă pentru exfoliere, în timp ce lămâia este antiseptică și ajută la hrănirea pielii.

7. Masca de față din roșii. Un ingredient surprinzător care poate fi folosit pentru măștile de față este roșia. Roșiile sunt sănătoase pentru piele, căci vitaminele din ele pot estompa petele și întinde pielea, ajuta la formarea producției de colagen și menține elasticitatea pielii, hidratând-o, printre altele.

8. Masca de față cu turmeric. Turmericul este ingredientul pe care vrei să-l folosești pentru a elimina acneea și alte iritații ale pielii. De asemenea, este excelent pentru pigmentare și arsuri solare. Ai nevoie doar de turmeric, miere și iaurt pentru a crea o mască ce te va ajuta să elimini aspectul uleios al pielii