Ești superbă

Uscăciunea vaginală: 6 cauze și cum să o tratezi

Corpurile femeilor sunt minunate. Ele pot da naștere și pot alăpta, însă toate aceste capacități minunate aduc și disconfort din când în când. Pentru că o mică iritație în zona vaginală poate fi comună pentru noi, mai ales în acea perioadă a lunii, ignorăm de cele mai multe ori ceea ce simțim, de exemplu, afecțiunea inflamatorie a pelvisului. Este ușor de dat vina pe durere menstruale, însă acele dureri sunt departe de adevăr. O altă problemă a femeilor este uscăciunea vaginală, dar nu te teme că se poate trata.

Semnele uscăciunii vaginale:

  • mâncărimi sau un vagin care te arde.
  • durere în timpul amorului.
  • o sângerare deschisă la culoare după amor.
  • scurgere moderată.

Oricare dintre aceste semne trebuie semnalate doctorului. Înainte de a merge la doctor, iată care sunt motivele pentru care femeile se confruntă cu uscăciunea vaginală.

1. Schimbări hormonale.

Specialiștii spun că reducerea nivelului de estrogen cauzează uscăciunea vaginală. În timpul vieții unei femei nivelul hormonal va crește și va scădea în funcție de mai multe motive. Sarcina și menopauza sunt doar câteva dintre cele mai importante momente în care acest hormon crește sau scade. În timpul menopauzei în special, nivelul de estrogen va scădea și în cele din urmă se va opri. Acest lucru se va manifesta prin bufeuri, dar și prin schimbări majore ale vaginului.

2. Medicamentele.

Specialiștii spun că doar câteva medicamente pot cauza uscăciune vaginală, precum medicamentele anti estrogen folosite pentru a trata problemele urinare. Chiar și medicamentele pentru alergii sau pentru răceală pot cauza uscăciune vaginală.

3. Nașterea sau alăptarea.

Dacă ai născut recent, aceasta poate fi cauza sau chiar alăptarea copilului. Toată perioada prenatală și alăptarea, în special, poate cauza o scădere a nivelului de estrogen ceea ce va provoca uscăciune vaginală.

4. Chimioterapia.

Radiația sau chimioterapia pentru tratamentele de cancer pot cauza uscăciune vaginală. Majoritatea tratamentelor pentru cancer au ca țintă celulele de divizare și de aceea sunt afectate organele reproductive.

5. Sindromul Sjogren.

 

Afecțiunea sistemului imunitare afectează glandele care dau secrețiile în corpul nostru, cel mai des gura și ochii.Femeile suferă de uscăciune vaginală în schimb, pe lângă alte afecțiuni.

6. Stresul.

Factorii emoționali joacă un rol important în sănătatea vaginului nostru. Anxietatea sau stresul pot limita circulația sângelui ceea ce cauzează uscăciunea vaginală. Problemele sexuale pe care le ai cu partenerul tău în pat, pot cauza de asemenea stres.

Modalități de a trata și de a preveni uscăciunea vaginală: 

1. Estrogenul.

Terapia obișnuită cu estrogen presupune înlocuirea estrogenului pe care corpul tău nu-l mai produce. Aceasta poate fi o modalitate minunată pentru a scăpa de simptome.

Există trei moduri de a face acest lucru:

1. Inelul vaginal cu estrogen: acest inel este moale, flexibil și este introdus în vagin pentru a face ca nivelul de estrogen să fie normal. Trebuie înlocuit o dată la 3 luni.

2. Tableta vaginală cu estrogen: Ți se va da un aplicator împreună cu aceste tablete. Vei introduce zilnic această tabletă în vaginul tău pentru 2 săptămâni. După asta, le vei introduce de 2 ori pe săptămână până nu vei mai avea nevoie deloc.

3. Crema vaginală cu estrogen: încă o dată ai nevoie de ceva cu care să o aplici. Va trebui să introduci această cremă în vaginul tău timp de două săptămâni. Apoi medicul va decide care trebuie să rărească doza sau nu.

Acest tratament poate avea și afecțiuni adverse precum: dureri ale sânilor, sângerări vaginale, creștere în greutate, migrene și iritații ale pielii.

2. Produsele de baie cu miros puternic. 

Aceste produse și săpunuri au tendința să ne usuce pielea, ceea ce conduce la iritații. Dacă ai uscăciune vaginală, trebuie să eviți aceste produse.

3. Lubrifiant și alte suplimente. 

Lubrifiantul este foarte bun, conform specialiștilor, pentru terapia hormonală dacă te îngrijorează efectele secundare.

CITEȘTE ÎN CONTINUARE URMĂTORUL ARTICOL: 

6 cupluri celebre care nu țin cont de stereotipuri

Uneori stereotipurile sau pur și simplu stima de sine stau în calea fericirii noastre. Este timpul să nu ne mai gândim la înălțime, la statutul social sau la vârstă ca la un obstacol. Aceste cupluri celebre demonstrează că nu contează aceste lucruri, ci dragostea adevărată.

1. Cei cărora nu  le pasă de înălțime.

Mary – Kate Olsen (1.57 m) și Oliver Sarkozy (1.9 m). Oliver i-a cumpărat o casă mare în Manhatten și de curând s-au căsătorit în secret.

Daniel Radcliffe (1.65 m) și Erin Barke (1.7 m). Nici diferența de înălțime, nici cea de vârstă pentru că Erin este cu 5 ani mai mare. Acest cuplu se va căsători într-un an.

2. Cei cărora nu le pasă de vârstă.

Tilda Swinton și Sandro Kopp își păstrează viața privată și apar destul de rar în public împreună. Diferența de 18 ani dintre ei nu îi deranjează deloc.

Catherine Zeta – Jones și Michael Douglas au fost născuți în aceeași zi, doar că cu 25 de ani diferență. Michael a văzut-o pe Catherine în ”Masca lui Zorro” și s-a îndrăgostit de ea la prima vedere.

3. Cei cărora nu le pasă de statutul social.

Matt Damon, actor, și Luciana Barroso, barmaniță. S-au căsătorit de două ori: o dată în 2005, fără o mare ceremonie și în 2013 în St. Lucia.

Haakin, prințul și urmașul la tron din Norvegia și Mette – Marit, chelneriță. Mette – Marit are deja un fiu dintr-o relație anterioară cu un criminal cu dosar penal și a fost dependentă de droguri. Doar regina Sonja credea că trecutul trebuie să rămână mereu în trecut și așa este.

4. Cupluri cărora nu le pasă de ștampila de pe pașaport.

Shakira și Gerard Pique. Cei doi s-au născut în aceeași zi, însă cu 10 ani diferență. Ea merge constant la meciuri să-l sprijine și este fanul lui devotat.

Eva Mendes și Ryan Gosling. ”În timp ce cântam și dansam, doamna mea o creștea pe fiica noastră fiind însărcinată cu al doilea copil și în același timp îl ajuta pe fratele ei să se lupte cu cancerul.” Asta a spus Ryan la decernarea premiilor Oscar.

5. Cei cărora nu le pasă de naționalitate.

Zoe Saldana și Marco Perego s-au căsătorit după o lună după ce s-au cunoscut. Își păstrează viața privată, dar toată lumea știe despre gemenii lor minunați.

Mattew McConaughey și Camila Alves. Mattew a observat o dată o braziliancă focoasă care își serba ziua de naștere. După 5 ani, Camila l-a propus în căsătorie pe Mattew. Acum au 3 copii.

6. Cei care au ales să facă ce le dictează inima.

Cate Blanchett și Andrew Upton. ”Când ne-am cunoscut, am crezut că Andrew este arogant, apoi într-o noapte am început să vorbim și deodată m-a sărutat și atunci m-am gândit că va începe ceva frumos!”

Christina Hendricks și Geoffrey Arend. Christina i-a cerut lui Goeoffrey numărul de telefon când s-au întâlnit și ea a fost prima care i-a făcut o declarație de dragoste.

Adaugă comentariu

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.