Ești superbă

9 INVENȚII care au schimbat MODA pentru totdeauna – Femeile NU pot trăi fără numărul 7!

Moda nu este neapărat folositoare pentru toată lumea, însă sunt anumite articole vestimentare de care nu ne putem lipsi. Iată care sunt articolele care nu au schimbat doar moda, ci și planeta ca un întreg.

1. Blugii.

În secolul al XVII-lea , orașul italian Genoa a exportat materiale din papirus. În anul 1873, Levi Strauss a creat prima pereche de pantaloni de blugi. La acel moment, au fost creați pentru bărbații care munceau:  aveau buzunare peste tot pentru a-și pune ustensilele. De atunci, blugii au devenit cel mai faimos articol vestimentar în întreaga lume. Compania lui Strauss este cunoscută azi sub numele de Levi s.

2. Tocurile.

Este greu de crezut că tocurile au fost purtate exclusiv de bărbați până în secolul al XVII-lea. În Europa medievală încălțările din lemn erau faimoase pentru că puteau face față murdăriei. În secolul al XVI-lea , cizmele cu toc erau purtate pentru că erau confortabile, mai ales pentru jochei. Tocurile tip cui au apărut în secolul XX și acum sunt un lucru necesar în garderoba unei femei.

3. Costumele de baie.

Paris – 1946. Un model a apărut pe podium purtând un costum de baie din două piese creat de designer-ul Louis Reard și a provoca o adevărată controversă. Abia câțiva ani mai târziu nu a mai fost un șoc pentru public odată ce Brigitte Bardot și Marilyn Monroe au fost văzute purtând blugi.

4. Rochiile negre scurte.

Rochiile negre făcute de Chanel au ma multe legende. Potrivit unei legende Chanel a făcut prima rochie în anul 1926 ca un tribut pentru cineva drag care a decedat. Creația ei a făcut senzație în industria modei. Azi, rochiile negre sunt considerate cele mai elegante și de bun gust.

5. Dresurile.

Înainte de secolul XX, femeile nu avea prea multe alternative pentru că dresurile erau groase, provocau mâncărimi și nu erau la fel de mătăsoase. Asta până în anul 1935 ,când americanul DuPont a adăugat nailon în țesătură pentru a fi mai elastici și mai durabili.

6. Geaca de piele.

Aceste geci au fost inventate în timpul Primului Război Mondial mai ales pentru piloți, pentru a-i proteja de vremea rece și erau și foarte confortabile. În anul 1928, compania Schott a fabricat o geacă cu fermoar care a devenit populară când Elvis Presley a purtat-o. De atunci, gecile de piele au devenit un simbol al libertății și a oamenilor rebeli.

7. Fustele scurte.

Designerul și modelul Mary Quant avea un magazin mic, dar cu stil, în Londra. Era locul în care tineretul mergea pentru a achiziționa piese vestimentare noi. În anii 1950, fustele scurte au fost cele mai vândute obiecte vestimentare. Însă, o dată cu rebeliunea din anii 60, aceste fuste au devenit ceva necesar în garderoba femeilor.

8. Paltoanele.

Azi acest trench simplu și elegant este copiat de aproape toate firmele mari din lume, dar invenția a fost de fapt din greșeală. Chimistul Charles Mackintosh a turnat accidental soluție de cauciuc pe acest palton și a observat că materialul a devenit impermeabil. A început compania fabricând trench-uri impermeabile.

9. Sutienele.

Sutienul a fost inventat de mai multe ori și de fiecare dată a suferit diferite schimbări. În vechile timpuri, femeile purtau bandaje în jurul sânilor ,urmate de corsete și tocmai în secolul XX au apărut sutienele care sunt azi.

Adaugă comentariu

Urmareste-ne

Avem o comunitate de facebook foarte activa! Te invitam sa faci si tu parte din ea! Da-ne like pentru a primi toate postarile noastre!