EștiSuperbă.ro

Alegeri în materie de modă pe care trebuie sau nu să le faci – Orice femeie cochetă știe asta

Ceea ce nu se va demoda niciodată este o haină care îți vine bine. Partea dificilă este cum alegi acele haine. Există câteva reguli de bază care vorbesc despre îmbinarea culorilor, a materialelor, despre ccesoriile care se potrivesc și multe altele. Desigur că există și excepții în ceea ce privește aceste reguli, acestea fiind puse în evidență de către mari designeri. Este însă foarte greu să ajungi la o asemenea performanță. Este o adevărată artă să poți asorta accesoriile, coafura, machiajul și hainele și asta necesită exercițiu până îți dai seama ce anume te avantajează.

Când vine vorba despre a alege un stil nu există concepte precum corect sau greșit. Există numeroase stiluri deja consacrate precum classy sau punk, trendy sau casual. Ceea ce ar trebui să fie exclus sunt hainele cu aspect ieftin, și nu vorbim neapărat despre prețul acelei ținute.

Moda este într-o permanentă schimbare însă nu întotdeauna ceea ce este în tendințe este și potrivit pentru tine.

Iată câteva reguli de stil și o serie de eșecuri de care ar trbui să ții cont:

1. Culorile puternice

Culorile puternice atrag privirile și totodată pot defavoriza anumite trăsături ale corpului. Culorile țipătoare trebuie așezate acolo unde pot scoate ceva frumos în evidență și de obicei nu trebuie să ocupe toată suprafața corpului. De exemplu o curea într-o culoare tare pe o talie subțire ca de viespe va arăta speldid.

2. Câte culori pot fi combinate

Există o regulă care spune că poți purta maxim trei culori. Combinațiile de culori pot oferi corpului tău o altă linie. Combinații precum maro până la auriu împreună cu turcoazul, nuanțe de mov împreună cu rozul sunt un adevărat succes. De asemenea o bluză deschisă la culoare împreună cu un sacou de culoare mai deschisă formează o combinație perfectă. Se pot combina și invers dar asta necesită un corp mai suplu .

3.Bulinele și imprimeurile florale

Unele haine au imprimeuri florale sau bulinuțe. Regula este că aceste modele merg cel mai bine cu o haină simplăm fără niciun alt imprimeu. Aceste materiale cu buline conferă senzația de mai mult și te pot face să pari mai plinuță dacă nu le potrivești așa cum trebuie. În ceea ce privește liniile acestea fie pot mări, fie pot subția. De exemplu pantalonii cu dungi verticale îți vor face picioarele mult mai lungi și mai subțiri.

4.Hainele negre

Cele mai potrivite haine pentru orice ocazie sunt cele negre. Acestea te fac mai slabă, sunt elegante, fiind potrivite pentru orice moment al ziei. Sunt potrivite oricărui tip de accesorii și este o culoare care merge inclusiv la ținutele sport. Atunci când simți că uneori nu ai suficientă inspirație, alege ținutele care să implice culoarea negru.

5.Textura hainelor

Materialul este foarte impportant, nu este suficient să nimerești culoarea și imprimeul. De exemplu există materiale groase de iarnă care niciodată nu se vor potrivi cu materialele subțiri de vară. Unui pulover de lână nu îi vei putea accesoriza niciodată o eșarfă subțire de vară.

6. Imprimeuri diferite

Combinând bulinele cu dungile vei crea un adevărat dezastru. Imprimeurile care sunt foarte diferite ar trebui să fie purtate separat.

7.Pantofii albi

Dacă nu ai neapărată nevoie de ei atunci nu îi cumpăra. Sunt foarte problematici și greu de întreținut. Până și  miresele optează să poarte alte nuanțe ca de exemplu nude.

8.Sclipici în abundență

Se spune că ce e mult strică. Strasurile și pietricelele sunt folosite pentru ocazii speciale. Aplicate pe hainele de zi cu zi sau pe cele sport, acestea devin de-a dreptul penibile.