EștiSuperbă.ro

10 obiceiuri într-o relaţie, care sunt mai periculoase decât trădarea

Nu ar fi greşit să spunem că majoritatea oamenilor ar numi trădarea ca fiind cea mai mare ameninţare într-o relaţie. Cu toate astea există unele trăsături mult mai periculoase decât înşelatul care distrug relaţia din interior. Activităţile noastre cotidiene negative şi interacţiunile zilnice ne pot spune cât de egoişti suntem, cât de rece poate fi spiritul nostru şi cât de nedrepţi putem fi cu partenerii noştri. Asta se întâmplă deoarece dăm prioritate beneficiilor noastre în locul nevoilor şi cererilor partenerului nostru.

Problema începe când partenerii încep să interacţioneze negativ în viaţa de zi cu zi. Se gândesc unii la alţii ca la nişte oameni egoişti. Gradual, majoritatea oamenilor ignoră astfel de probleme deoarece nu doresc o ceartă cu partenerii lor. Ignorarea acestor complicaţii este mult mai periculos deoarece curând oamenii încep să îşi compare partenerii cu alte persoane.

Iată cum puteţi identifica aceste situaţii distrugătoare în relaţia dumneavoastră:

2. Fără te rog sau mulţumesc.

Primul lucru este lipsa recunoştinţei. Toată lumea aşteaptă să primească apreciere, cu atât mai mult de la partenerul lor. Când amenii se simt apreciaţi, modul lor de a gândi rămâne pozitiv şi obtimist. Pur şi simplu se simt bine.

Nu trebuie să faci neapărat ceva extrordinar pentru partenerul tău. Un simplu „Mulţumesc” va face toată treaba dacă aceştia au făcut ceva bun.

3. A te simţii comfortabil decât a fi luata ca atare

Când cineva încetează să mai lupte pentu relaţia sa, încep să devină leneşi şi în cele din urmă uită să o mai savureze. Devin satisfăcuţi de eforturile lor şi se simt comfortabil în aceasta relaţie. La acest nivel începi să crezi că partenerul te va iubi îndiferent de situaţie şi de greutăţi. Este normal şi firesc pentru tine să începi să te simţi comfortabil cu cineva, la fel de normal cum este şi să nu încetezi să te comporţi cu patenerul la fel cum o făceai la începutul relaţiei.

Dacă ambii aveţi un stil de viaţă plictisitor doar pentru că aţi devenit comfortabili unul cu celălalt, lucrul ăsta o să vă omoare relaţia.

4. Lipsa încrederii

Lipsa încrederii poate distruge o relaţie în adevăratul sens al cuvântului. Acesta este unul dintre cei mai importanţi factori care pot afecta o relaţie. Încrderea este stâlpul unei relaţii, iar aceasta nu înseamnă nimic fără încredere. Dacă ambii parteneri nu au încredere deplină unul în celălalt, relaţia nu va funcţiona niciodată la termen lung.

5. Folosirea excesivă a telefonului

Tu şi partenerul tău nu va puteţi bucura de ieşirile împreună dacă amândoi sunteţi în permanenţă acaparaţi de telefon. Este inacceptabil şi cât se poate de greşit.

6. Lipsa afecţiunii

Dacă nu sunteţi afectuoşi unul cu celălalt, relaţia voastră este în pericol. Unii oameni îşi doresc foarte mult afecţiunea partenerilor lor. Nimic nu poate fi bine într-o relaţie fără afecţiune.

7. Încercarea de a fi superioară

Acest obicei este periculos deoarece distruge stima de sine. Este o senzaţie urâtă atunci când cineva te trateză precum inferiorul său. Respectul faţă de aproapele tău este foarte important. Nu vă lăsaţi de izbelişte, la urma urmei sunteţi un cuplu.

8. Lipsa comunicării

Oamenii pot rzolva aproximativ 94% dintre problemele din relaţia lor dacă doar se aşează şi discută cu calm despre dificultăţile lor.

9. Minciunile despre lucruri mărunte

Minciuna este una dintre problemele cele mai semnificative într-o relaţie. Mai mare sau mai mică, o minciună este tot o minciună. Dacă îţi minţi partenerul, acesta mereu se va gândi la tine ca la un mincinos indiferent de situaţie. În acest fel îţi periclitezi relaţia doar în urma unor incidente mici.

10. Manipularea

Partenerul tău poate să te manipuleze fără ca tu să îţi dai măcar seama. Nu aştepta până ce lucrurile îţi scapă de sub control. Ca rezultat, ai putea să strici lucrurile într-un mod iremediabil.