EștiSuperbă.ro

10 secrete pe care le cunosc doar cuplurile cu adevărat fericite

Zilnic ni se întâmplă o mulțime de lucruri care ne îngrijorează sau care ne întristează. Din cauză lor uită de cele mai multe ori să n simțim bine. Așa că am adunat cele mai utile sfaturi pentru un grad de fericire mai ridicat.

1. Acceptă-ți unicitatea
Ce e corect pentru cineva poate fi greșit pentru tine. Sau invers. Mănâncă ce vrei și cât vrei. Dormi căt ai nevoie. Nu încerca să fii altcineva. Acceptă-ți defectele și transformă-le în puncte forte. Fă doar ce simți că e bine pentru tine.

2. Respectă-ți limitele
Nu e doar despre a refuza să faci ceva împotriva voinței tale, mai e și despre puterea de a ieși din discuții pe care le crezi nepotrivite sau a pune la respect pe cineva care se poartă neadecvat. Poartă-te cu cei din jur așa cum vrei să se poarte ei cu tine.

3. Setează-ți priorități
Fă o listă de valori care sunt importante pentru tine. Folosește timpul pe care-l ai cum crezi tu că-i mai bine. Ai grijă de tine și de cei importanți pentru tine.

4. Nu te mai simți vinovat
Scapă de cuvântul “trebuie” din viața ta. Fă doar ce îți place ție nu și celor din jur. Dacă te simți vinovat, iartă-te și depășește momentul. Până la urmă ți-a învățat lecția și e timpul să mergi mai departe.

5. Respectă-ți munca
Dacă încă nu ai profesia care-ți place, gândește-te la ideea de a face o schimbare. Oamenii sunt mai fericiți când fac bani din ce le aduce plăcere. Un post pe care-l urăști îți va aduce pe lângă dureri de cap și multe alte neplăceri.

6. Găsește-ți un hobby
Fiecare om are nevoie de o activitate care să-i încarce bateriilePentru unii poate fi ceva în sânul naturii, pentru alții timpul petrecut cu prietenii. Găsește-ți propria activitate și fă-o cât de des ai nevoie.

7. Asumă-ți riscuri
În  loc să te îngrijorezi întotdeauna, mai bine acceptă că viața e plină de surprize. Treaba ta e să accepți provocările și să te bucuri de succese. Dacă-ți va fi teamă de ceva anume, acel lucrur se va întâmpla, așa că mai bine fii deschis experiențelor noi.

8. Respectă spațiul personal al celorlalți
Tratează-i pe restul așa cum ai vrea și tu să fii tratat. Respectă alegerile oamenilor și nu îi judeca. Vei observa cum oamenii își vor schimba atitudinea față de tine.

9. Acceptă-ți trecutul
Când ți-e rușine de trecutul tău, îți distrugi viitorul. Dacă refuzi să vorbești despre tine și despre trecutul tău, înseamnă că nu te accepți așa cum ești. Înțelege că trecutul e trecut și focusează-te pe viitor.

10. Scapă de oamenii toxici din viața ta
Dacă vrei să fii fericit și mulțumit, revezi cercul prietenilor tăi. Dacă există oameni care îți irosesc energia, acest lucru nu va duce la nimic bun. Încearcă să scapi de ei și să cauți unii mai buni în loc.