EștiSuperbă.ro

5 lucruri care demonstrează că te afli într-o relație toxică

Dacă te îndrăgostești instantaneu fără a cunoaște cu adevărat o persoană, dacă nu te poți opri să te gândești la cineva, dacă starea ta depinde în întregime de cealaltă persoană, atunci ești predispus la dependența emoțională nesănătoasă. Este, de obicei, o trăsătură a oamenilor care nu au destulă dragoste pentru ei înșiși și simt nevoia de a o căuta în exterior Se transformă într-un cerc vicios al relațiilor toxice, dar, din fericire, există o cale de ieșire din ele.

Persoanele aflate în contact emoțional își pun partenerul pe un piedestal și își construiesc întreaga viață în jurul lui. Psihoterapeutul Darlene Lancer scrie că dragostea adevărată și dependența emoțională sunt lucruri diferite și este esențial să învățăm să le diferențiem.

1. Crezi încă de la început că el este bărbatul potrivit pentru tine: Există oameni care sunt foarte amoroși și, după prima întâlnire, se îndreaptă acasă cu sentimente de: „Aceasta este persoana perfectă pe care am așteptat-o ​​toată viața mea!” Din păcate, se pare că nu este așa. După ce vă întâlniți pe cineva care vă provoacă fluturi în stomac, așteptați puțin timp până vă dați seama cum vă simțiți în preajma lui de fapt. Dacă vă aflați într-o astfel de situație, faceți o pauză la fiecare câteva zile pentru a fi pe cont propriu și faceți ceva care vă distrage să vă gândiți la aceasta persoană.

2. Îți neglijezi prietenii din cauza partenerului: Nu-ți neglija prietenii când intri într-o relație. Când începem să ne vedem cu cineva, este firesc să te concentrezi pe această persoană și să vrei să împarți totul cu prietenii tăi. Dar trebuie să țineți minte că prietenii vor să petreacă timp cu voi și nu doresc în mod necesar să petreacă tot timpul ascultând povești despre persoana cu care vă întâlniți.

3. Uiți de hobby-urile tale: Nu uitați de activitățile preferate și hobby-urile voastre. O persoană nouă ar trebui să vă facă viața mai interesantă și ar trebui să vă respecte obiceiurile. O persoană entuziastă și activă care este interesată de multe lucruri diferite este foarte atractivă pentru cei din jur. Nu-l face pe iubitul tău centrul universului tău. Este important să înțelegeți că este nedrept față de partenerul vostru dacă depindeți complet de el pentru a fi fericită.

4. Nu acorzi atenție lucrurilor importante: Acordați atenție oricăror sentimente, îndoieli și suspiciuni pe care le aveți. Dacă vă deranjează ceva la comportamentul partenerului, nu ezitați să remediați problema imediat. Nu sperați că partenerul vostru se va schimba pe cont propriu.

5. Ești geloasă din nimicuri: Experiențele nefericite din trecut sau teama sau singurătatea nu ar trebui să afecteze prezentul tău. Motivele pentru gelozia ta există într-adevăr sau sunt doar în imaginația ta? Este posibil ca sentimentele excesive de gelozie să vă pună bețe în roate, dar nu vă puteți pierde partenerul  din cauza altcuiva, ci din cauza voastră. Nimeni nu poate rezista neîncrederii constante și nimeni nu vrea să fie nevoit să vă liniștească.