EștiSuperbă.ro

5 motive pentru care a intervenit monotonia în relația ta

La începutul oricărei relații, lucrurile sunt mereu roz și fluturașii în stomac parcă vor să iasă de fericire. Totuși, rare sunt relațiile în care sentimentele nu se schimbă după o perioadă lungă de tine. Pentru a avea o relație fericită și de lungă durată, este nevoie ca ambii parteneri să se implice și să evite monotonia și rutina cât mai mult posibil. Acest lucru este inevitabil, însă depinde doar de parteneri cum reușesc să facă fața acestui obstacol.

Dacă relația ta nu mai merge și nu ești sigură care sunt motivele pentru care se întâmplă acest lucru, mai jos vei găsi o listă cu 5 motive pentru care s-ar putea să se întâmple acest lucru. Te-ai gândit vreodată că te-ai plictisit de partenerul tău?

1. Așteptările prea mari: În dragoste, ne idealizăm involuntar partenerul, îi atribuim calități pe care nu le posedă și ne imaginăm cum ar trebui să reacționeze în anumite situații, iar când nu se întâmplă așa, apare dezamăgirea. Când iubirea trece, vedem persoana reală, așa cum este, iar imaginea ideală se prăbușește. Există frustrare și nemulțumire.

2. Te concentrezi mai mult pe alte lucruri: „Este mai important să ne dedicăm copiilor sau carierei, decât să pierdem timpul în dezvoltarea relațiilor” – acest comportament tinde să submineze intimitatea.

3. Emoțiile dăunătoare: Toate cuplurile fac compromisuri în relații, însă în momentul în care doar unul dintre parteneri face acest lucru, se va instala frustrarea și dezamăgirea. Încercarea continuă de a evita certurile și neînțelegerile din cuplu și construirea unei relații stabile și fericite doar la suprafață, vor duce inevitabil la pierderea interesului pentru partener.

4. Toată atenția ta se îndreaptă către alte persoane: Dacă unul dintre parteneri se implică mai mult în alte relații (profesionale sau de amiciție), acest lucru conduce în final la concluzia că în relația amoroasă a intervenit monotonia și plictiseala.

5. Caracteristici personale: Unii dintre noi tind să cadă într-o stare de plictiseală mai mult decât alții, care pot intra apoi într-o stare depresivă. Dacă o persoană se plictisește de sine, dacă nici munca, nici hobby-urile nu-l inspiră, atunci este dificil pentru el să ofere altceva altcuiva.