EștiSuperbă.ro

5 motive pentru care bărbații părăsesc femeile pe care le iubesc

Bărbații nu sunt atât de deschiși spre relații ca femeile pentru că se gândesc mereu la faptul că la final este posibil ca persoana pe care ajung să o iubească va suferi din cauza lor. Se gândesc de multe ori că este posibil ca și ei să sufere.

Cei mai mulți bărbați știu că nu s-au născut cu abilitatea de a înțelege femeile și de cele mai multe ori nici nu încearcă să o facă și chiar și atunci când un bărbat este îndrăgostit de o femeie, va renunța la ea. Știi care sunt motivele pentru care bărbații fac asta?

1. Simte că partenera vrea să-l schimbe. 

Femeile tind să încerce să-și schimbe partenerul după ce relația devine serioasă și acest lucru îl face pe cel de lângă ea să simtă că nu mai este suficient de bun sau că are prea multe defecte.

Oamenii se vor schimba doar în momentul în care ei decid că este nevoie de o schimbare și bărbații trebuie să fie convinși că au o problemă și apoi să facă ceva pentru a se schimba.

Dacă vrei o schimbare la bărbatul din viața ta, asigură-te că nu este nimic în neregulă cu tine mai întâi. Poți face schimbări în viața lui doar sprijinindu-l și oferindu-i toată atenția ta.

2. Se simte amenințat de succesul partenerei. 

Un studiu recent a demonstrat faptul că bărbații tind să fie dezamăgiți în momentul în care partenera lor are mai mult succes decât ei pentru că ei cred că bărbatul trebuie să fie un exemplu de urmat pentru familie, în general.

Succesul femeilor afectează și modul în care bărbații văd viitorul relației lor. Dacă un bărbat nu poate realiza ce își dorește, mai ales pe plan profesional, și femeia de lângă el se bucură de un succes mai mare, nu își va accepta eșecul și va alege să plece din relație.

3. Lipsa intimității. 

Nu este vorba neapărat despre relațiile intime, ci în primul rând despre spațiul pe care i-l oferi iubitului tău în relație. Și bărbații au nevoie de timp pentru ei și timp pe care să-l petreacă doar cu prietenii. Dacă nu-i oferi această libertate, va pleca fără să se uite înapoi.

De asemenea, relațiile intime sunt importante într-o relație. Orice bărbat își dorește să aibă relații intime cu partenera lui și de fiecare dată, acest lucru îi apropie mai mult pe parteneri.

4. Partenera lui îl compară cu alți bărați. 

Cea mai mare greșeală pe care o poate face o femeie este să își compare iubitul cu alți bărbați. Ca femeile, fiecare bărbat este unic în felul lui și nu va semăna niciodată cu un altul.

Bărbații nu țin neapărat la trecutul partenerei lor și nici la foștii ei iubiți, însă femeile tind să-și compare partenerul actual cu fostele iubiri, ceea ce este deranjant.

5. Dependența emoțională.

Bărbații au nevoie de libertate și femeile nu înțeleg acest lucru. Dacă îl limitezi de această libertate pe partenerul tău și simte că nu mai are timp pentru el, va renunța la relația voastră.

O relație sănătoasă și de lungă durată este formată din două persoane care au propriile lor vieți, în afara relației. Acest lucru înseamnă că au prieteni separați, dar și prieteni comuni.