EștiSuperbă.ro

6 incertitudini secrete pe care toți bărbații le au

Din cauza stereotipurilor pe care le-a stabilit societatea, mulți bărbați cred că trebuie să fie masculi alfa. Societatea are anumite așteptări și de la bărbați când vine vorba de aspectul fizic al bărbaților, de aceea au anumite nesiguranțe.

Nici un bărbat nu se simte confortabil să vorbească despre aceste probleme și de aceea cred că toate femeile trebuie să știe ce îi face pe ei să se simtă nesiguri. De exemplu, știi care este zona corpului de care bărbații sunt cei mai nesiguri?

1. Postura corpului.

Când ne gândim la postură, probabil credem că doar femeile au această problemă, însă nu este așa. Creșterea în greutate îi îngrijorează și pe bărbați. Se gândesc de multe ori că mărimea mușchilor lor nu este conform cu standardele societății.

Operațiile estetice au crescut considerabil și în rândul bărbaților, de la liposucție, la operații la nas sau la bărbie. Diferența dintre bărbați și femei când vine vorba de acest capitol este că femeile sunt mult mai deschisă să vorbească despre asta.

Dacă un bărbat nu vorbește despre asta, nu înseamnă că nu există nici un astfel de sentiment în sufletul lui. Bărbații evită de cele mai multe ori să vorbească despre nesiguranțele lor pentru că vor părea vulnerabili și slabi în fața femeilor.

2. Emoțiile.

Bărbații nu-și exprimă emoțiile pentru că în timpul copilăriei majoritatea părinților de băieți le spunea ”să nu mai plângă precum o fată”. Probabil această idee le-a fost bine setată în cap și de aceea nu vor să vorbească sau să-și exteriorizeze emoțiile.

Puțini bărbați îi exprimă emoțiile pentru că li se pare jenant să plângă, mai ales în fața unei femei. Toată lumea ar trebui să-și exprime emoțiile pentru că suntem toți oameni și nimeni nu este din fier. Este complet normal să suferim la un moment dat.

3. Banii.

Deși pare surprinzător, bărbații se gândesc foarte mult la bani. Sunt îngrijorați că nu pot face suficienți bani și uneori se compară cu prietenii lor. Bărbații au această nesiguranță când vine vorba de bani pentru că știu că va veni momentul în care vor trebui să-și întrețină familia.

Unii bărbați chiar se gândesc că mai mulți bani le oferă un statut social mai bun, mai multe haine elegante și mai multe femei. Ei cred că nici o femeie decentă nu va rămâne alături de ei dacă nu au mulți bani, ceea ce este total greșit.

4. Mâinile.

Bărbații a multe nesiguranțe care țin de mâinile lor. Deși pare ciudat, mulți bărbați se tem că mâinile lor sunt prea mici și că au o încheietură a mâinii mult prea subțire. Asta se întâmplă pentru că societatea a impus o imagine a bărbaților ca fiind puternici și mult mai solizi decât femeile.

Bărbații cu mâinile mici cred că sunt judecați de ceilalți bărbați și mai ales dacă sunt într-o relație cu o femeie care are mâinile ma mari decât bărbatul, deja au o problemă.

5. Părul.

Bărbații nu mai știu ce să facă cu părul lor. Mulți bărbați se epilează și se bărbieresc și multă lume îi judecă, acum că este o altă modă. Acum se poartă barba deasă și părul de pe corp la bărbați este considerat a fi un semn de masculinitate.

6. Alți bărbați.

Cea mai mare nesiguranță la bărbați apare în momentul în care în centrul atenției apar alți bărbați. Brusc apare gelozia și bărbații încep să-și facă o grămadă de gânduri. Dacă nu arată la fel de bine precum ”x”? Dacă femeile sunt mai atrase de acel tip de bărbat?