EștiSuperbă.ro

7 semne că nu ai o relație cu bărbatul potrivit

Atunci când avem o relație, facem mici compromisuri și muncim enorm pentru a face relația să meargă. Dacă partenerul ne cere să renunțăm complet la noi și nu e dispus să facă același lucru în schimb, nu e nevoie să accepți condițiile impuse de el.

Iată 7 semne clare că ești într-o relație toxică care te face nefericită:

 

1. Iubirea de sine

Poți să reușești să-ți iubești partenerul și să te iubești și pe sine. Nu e nevoie să-ți sacrifici nevoile și dorințele personale pentru a-i face lui pe plac. Dacă te pune să alegi între a-l iubi pe el și a te iubi pe sine, nu e bărbatul potrivit pentru tine.

 

2. Profesia ta

Trăim într-o lume modernă, așa că profesia unei femei e la fel de importantă ca cea a unui bărbat. Dacă în relația voastră, doar tu îi oferi sprijin când vine vorba de cariera lui, atunci e clar o problemă între voi. Dacă trebuie să alegi între viața personală și profesională pentru el, atunci nu e bărbatul de care ai nevoie.

 

3. Felul în care te îmbraci

Indiferent cum alegi să te îmbraci, alegerea îți aparține doar ție. Respectul pe care îl are un bărbat față de tine nu trebuie să depindă de felul în care te îmbraci. Nu are nimeni dreptul să-ți reproșeze asta, nici măcar partenerul tău. Dacă contează pentru el să te îmbraci cum dorește și nu cum vrei tu, reevaluează-ți relația.

 

4. Căsătoria

Decizia de a te căsători se ia între două persoane. Nu trebuie ca partenerul tău să fie singurul din relația voastră care ia această decizie, chiar împotriva voinței tale. E posibil să nu te simți încă pregătită pentru pasul acesta. E greșit să nu țină cont de opinia ta atunci când e vorba de un subiect atât de important.

 

5. Prietenii

E la fel de important să ieși cu prietenele tale la fel cum este și pentru el ca să petreacă timp cu ai lui. Ai dreptul să ieși în oraș când dorești, singură, cu prietenele tale și să te distrezi. Dacă vrea să alegi între prietenele tale și el, e clar că nu te iubește suficient de mult.

 

6. Amorul

Să faci amor e o experiență frumoasă dar atunci când ambii parteneri sunt de acord să facă pasul acesta. Dacă te iubește cu adevărat, îți va respecta decizia dacă îi spui că nu ești încă pregătită. Dacă dorințele și nevoile lui sunt mai importante pentru el, atunci părăsește-l cât mai repede.

 

7. Condiții

Vrea să fiți împreună dar numai când și cum vrea el. Nu ai voie să îi ceri socoteală dacă vine târziu acasă sau petrece mult timp cu prietenii în oraș, dar ție nu-ți permite să ieși din casă fără el. O dragoste care se impune contra voinței celuilalt nu este adevărată.