EștiSuperbă.ro

8 semne care demonstrează că tu ești problema din relație și nu partenerul tău

Oamenii sunt creați pentru a căuta dragostea și fericirea într-o relație, dar 50% dintre căsătorii se termină cu divorț și cu siguranță partenerii se întreabă a cui a fost vina. Te-ai gândit vreodată că poți fi tu problema relației tale nereușite? Este greu să-ți recunoști greșelile și vina într-o relație. În general, este greu să vezi ce faci greșit. Este mult mai ușor să dai vina pe partener și să pleci fără niciun sentiment de vinovăție sau regret, decât să îți asumi greșelile și să-ți recunoști partea de vină.

Este uman să greșești și nimeni nu este perfect, de aceea nu îți va cere nimeni niciodată să atingi perfecțiunea, însă trebuie să îți pui întrebarea: „Eu greșesc cu ceva?” Poate că este timpul să schimbi ceva în relația ta existentă sau să tragi concluzii pentru a crea o relație reală și de lungă durată în viitor. Iată 8 semne care demonstrează că tu ești problema în relația ta:

1. Crezi că ai mereu dreptate și te pui întotdeauna pe timpul plan: În acest caz, partenerul tău și relația pe care o ai cu el nu sunt o prioritate pentru tine. Ar trebui să te gândești dacă mai are rost să o continui.

2. Nu faci niciun efort pentru a face relația să meargă: Nu-ți arăți sentimentele. Crezi că partenerul tău ar trebui să facă toată treaba. Vrei doar să ai parte de toată atenția lui și să nu dai nimic în schimb.

3. Dacă există probleme sau neînțelegeri, nu discuți cu partenerul tău despre ele și alegi să taci: Încearcă să vorbești cu partenerul tău. Comunicarea este foarte importantă în cuplu și fără ea o relație nu poate rezista. Vorbește despre ce te macină, dar așa poți să rezolvi problemele.

4. Nu faci niciodată compromisuri: Dacă îl iubești, ar trebui să faci compromisuri, așa cum face și el. Fără compromisuri, relația se va termina cât de curând.

5. Încerci mereu să-ți schimbi partenerul: Acest lucru poate deveni insuportabil pentru orice persoană. Ar trebui să-l iubești așa cum este. Dacă într-adevăr reușești să-l schimbi nu va mai fi persoana de care te-ai îndrăgostit de la bun început.

6. Îi vezi doar defectele: Toată lumea are defecte, însă pentru a avea o relație sau o căsnicie fericită, ar trebui să le acceptăm. Gândește-te că și tu ai defecte pe care partenerul tău ți le tolerează doar pentru că te iubește.

7. Ai așteptări mult prea mari de la partener și de la relație, în general: Așteptările sunt ceva normal, mai ales după o lungă perioadă de timp, însă nu trebuie să ei așteptări nerealiste.

8. Nu îți accepți greșelile: Este foarte important să-ți recunoști greșelile și să ți le asumi. Cere-ți scuze și recunoaște când ai greșit.