EștiSuperbă.ro

9 semne că te afli într-o relație toxică

Nu este greu să ai o relați, este mai greu să menții dragostea și să o facă să dureze. Societatea ne-a învățat că trebuie să depindem emoțional de partenerul nostru, dar, de fapt, o relație stabilă ar trebui să includă respect și libertate pentru ambii parteneri.

Însă, dragostea este oarbă și ignorăm aceste semne cum că ne aflăm într-o relație care ne face mai mult rău decât bine. Iată câteva semne la care trebuie să fii atentă și care te vor face să privești relația ta cu alți ochi.

1. Partenerul tău nu te lasă să ieși doar cu prietenii tăi.

Poate că nu ai realizat, dar abia te vezi cu prietenii tăi și atunci când va întâlniți partenerul tău este mereu prezent. Trebuie s înțelegi că uneori trebuie să ai timp doar pentru tine. Petrecând prea mult timp împreună cu partenerul tău va deveni ca o dependență și, mai ales, ca o rutină.

2. Îți controlează portofelul.

Încrederea este esențială, dar trebuie să te pui întotdeauna pe tine pe primul loc. Ce ai face dacă relația se sfârșește și realizezi că partenerul tău a profitat de tine în tot acest timp? Violența economică este o formă de dominare. Este normal ca partenerii să împartă totul, dar ai mare grijă până unde mergi cu aceste lucruri.

3. Îți controlează telefonul.

Acest gest nu se face din dragoste, ci din gelozie sau nesiguranță. Este o invadare a intimității și totodată un semn al unei relații nesănătoase. Aceste lucruri pot duce la violență domestică și dacă nu există încredere în relația ta, mai bine ieși cât încă nu este prea târziu.

4. Îți spune cum trebuie să te îmbraci.

Într-o relație nu trebuie să uiți că trebuie să te respecți și să te iubești pe tine însăți. Partenerului tău nu-i place cum te îmbraci? Nu el decide stilul tău vestimentar. Te îmbraci pentru tine, nu pentru ceilalți. Să-ți dezvolți o încredere în tine poate fi dificil, dar este un lucru esențial pentru relația ta.

5. Se enervează atunci când îți ia prea mult timp să răspunzi la telefon.

Dacă simți că atitudinea lui îți face rău, atunci trebuie să ieși din această relație pentru că o relație trebuie să-ți ofere pace și liniște sufletească, nu sentimente de neliniște. Dacă stai cu teamă și încerci să nu faci ceva greșit pentru a nu se supăra, atunci te afli într-o relație toxică.

6. Este gelos pe cel mai bun prieten al tău.

Gelozia este o boală. Este adevărat că uneori se glumește pe acest subiect, dar atunci când devine serioasă situația, este grav. Dacă partenerul tău nu are încredere în tine, nu va exista niciodată stabilitate.

7. Te temi să spui ce gândești.

Dragostea înseamnă fericire. Partenerul tău ar trebui să fie cineva în care să ai încredere, nu cineva cu care să-ți fie teamă să vorbești. Nu te teme să spui ce gândești și respectă părerile diferite.

8. Te insultă.

Dacă partenerul tău te critică și te insultă constant, nu ar trebui să-i mai permiți acest lucru. Dacă începi o relație, setează regulile de la început. Dacă te molestează, nu mai continua relația.

9. Prietenii te-au avertizat.

Dacă s-a întâmplat asta, ascultă-i. Prietenii și familia pot vedea lucrurile dintr-un alt unghi. Dacă observă că ești tristă sau tăcută, probabil că au observat că se întâmplă ceva în relația ta.

Specialiștii au identificat 4 tipuri de cupluri și soarta relației lor

Este destul de greu să întâlnești persoana perfectă pentru tine și până o întâlnești trebuie să fii dezamăgită de câteva ori. Însă, iubirea este cel mai frumos sentiment, însă oamenii nu apreciază întotdeauna ceea ce au.

Specialiștii de la Universitatea din Illinois au condus un experiment la care au participat 376 de cupluri îndrăgostite. Au încercat să înțeleagă cum se schimbă sentimentele oamenilor odată cu trecerea timpului și au studiat îndeaproape fiecare cuplu timp de 9 luni.

Ca rezultat al experimentului, au fost identificate 4 cupluri. Mai jos vei găsit cele 4 tipuri de cupluri care te pot ajută să-ți faci o părere despre relația pe care o ai. Iată care sunt acestea:

1. Cuplul cu divergențe, dar pasional.

Aceasta este relația ta dacă:

 • petreceți puțin timp împreună.
 • întâlnirile voastre sunt pline de pasiune.
 • atunci când vă întâlniți aveți divergențe, dar împăcările sunt pasionale.
 • nivelul sentimentelor tale se schimbă frecvent.
 • uneori pleci departe pentru o perioadă, începeți să vă simțiți lipsa unul altuia și vă grăbiți să fiți din nou unul în brațele celuilalt.

Acest tip de cupluri se potrivește foarte bine citatul următor: ”totul este complicat”,dar nu se despart niciodată pentru că se iubesc.

2. Cuplul dramatic.

Aceasta este relația ta dacă:

 • există multe urcușuri și coborâșuri în relația ta.
 • tinzi să iei decizii bazate pe experiențe negative și neplăcute din trecut.
 • de cele mai multe ori când sunteți împreună vorbiți despre relația voastră.
 • preferați să petreceți timpul separați, fiecare cu prietenii lor.

Cuplurile ca acestea se despart foarte des. Mai puțin de jumătate dintre aceste cupluri care au participat la experiment s-au căsătorit.

3. Cuplurile petrecărețe.

Aceasta este relația ta dacă:

 • vorbiți cel mai des pe rețelele de socializare.
 • sunteți un cuplu sociabil și aveți mulți prieteni cu care să ieșiți în oraș.
 • seara ideală pentru tine trebuie să conțină un joc de Monopoly cu prietenii, pregătirea cinei împreună sau ieșitul într-un club de noapte. Trebuie să petreceți până dimineața.
 • vă simțiți confortabil unul în compania altuia și vorbiți despre orice.

Aceste relații sunt considerate ca fiind foarte puternice pentru că sunt bazate pe prietenie în primul rând. 2 din 3 cupluri care au participat la experiment s-au căsătorit.

4. Partenerii orientați unul către altul.

Aceasta este relația ta dacă:

 • petreceți foarte mult timp împreună.
 • aveți hobby-uri și interese comune.
 • faci alegeri pe baza dezvoltării relației tale.
 • vă decideți împreună unde o să vă petreceți vacanța.
 • încercați să rezolvați conflictele făcând compromisuri.

Acest tip de relație este cel mai fericit: 90% dintre cuplurile care au participat la experiment au construit familii puternice.

5 lucruri care îi fac pe bărbați să se îndrăgostească

Dragostea este foarte misterioasă și niciodată nu o să știi exact ce se întâmplă în mintea partenerului tău. Unii caută dragostea toată viața, iar alții o găsesc încă de la începutul căutărilor, însă nu o păstrează pe termen lung.

Bărbații sunt diferiți și relațiile sunt diferite. Nu putem știi niciodată ce gândește un bărbat, dar femeile încă încearcă să deslușească acest mister. Iată câteva lucruri care te pot ajuta să-ți dai seama dacă un bărbat este îndrăgostit de tine:

1. Bărbații simt intimitate emoțională și conexiune puternică. Intimitatea este un subiect foarte ambiguu.

Atunci când un bărbat este îndrăgostit de tine, poate avea încredere absolută în tine și-ți poate spune tot ce simte fără să-i fie rușine și, mai ales, îți dezvăluie cele mai mari temeri ale sale, ceea ce nu fac mulți bărbați. Tu ești cea mai bună prietenă a lui și dacă ajungi la un moment ca acesta înseamnă că aveți o conexiune foarte puternică.

2. Amorul este extraordinar.

Atunci când un bărbat este îndrăgostit de o femeie va fi atent la nevoie și la dorințele sale chiar dacă este vorba de amor. Însă, dacă știi ce să faci în dormitor încă de la început, bărbatul de lângă tine va pica imediat în mrejele seducției. Amorul chiar îi poate face pe bărbați să se îndrăgostească.

3. Sprijinul.

Bărbații iubesc femeile care seamănă cu mamele lor. Își doresc foarte tare să se simtă în siguranță și să se simtă sprijiniți. Vor pe cineva care să-i facă să se simtă confortabil. Dacă ești genul care se cupă de casă, de copii, dar și de nevoile lui în același timp, atunci bărbații nu-ți vor putea rezista cu siguranță.

4. Simte că este apreciat.

Toată lumea își dorește să se simtă dorită. Într-o relație contează mult încrederea și sprijinul, pe lângă alte lucruri. Dacă îi arăți partenerului tău că apreciază că este lângă tine și că te susține, cu siguranță va aprecia și va știi că sunteți pe drumul cel bun în relație.

5. Este el când este cu tine.

Dacă un bărbat face cele mai nebunești lucruri când este cu tine, lucruri pe care nu ar îndrăzni să le facă cu altcineva, atunci este clar că te iubește. Atunci când un bărbat este îndrăgostit își dă jos orice mască și deveniți cei mai buni prieteni.

Nu contează dacă se simte vulnerabil, el îți va spune. Astfel de lucruri sunt mai intime decât amorul și o dată ce ați ajuns la acestă intimitate înseamnă că relația voastră a ajuns la un alt nivel.