EștiSuperbă.ro

Pentru părinții care își urăsc nurorile! Oare își iubesc fiii?

Știi și tu genul acela de persoane cărora nu contează dacă le-ai greșit sau nu, și-au făcut un scop, direct sau indirect, din a-ți face viața amară. Oricât ai lupta să păstrezi armonia între voi, nimic nu pare să funcționeze. Desigur, întâlnești astfel de persoane la tot pasul – la școală, la serviciu, în colectivul de prieteni, chiar și la coadă la supermarket. Dar ce te faci atunci când acel gen de persoană stă acasă și se numește SOACRĂ?! Sau viitoare soacră, după caz. 

Când eşti într-o relație, lucrurile au devenit cu siguranță serioase între voi dacă iubitul tău vrea să te prezinte părinților. Deşi încerci să faci totul ca la carte, s-ar putea însă ca mama lui să nu te placă nici în ruptul capului.

Chiar dacă relația voastră e numai lapte și miere, și pare ca ruptă din rai (vă înțelegeți din priviri, iar dragostea dintre voi arde mai puternic ca focul), există doar un singur nor care pare să-ți umbrească fericirea edenică: mama lui nu te place, în ciuda tuturor eforturilor tale.De unde provin resentimentele mamei lui față de tine și ce poți face pentru a le împiedica să-ți umbrească fericirea? Cum o câștigi pe mama-soacră de partea ta? Descoperă în rândurile de mai jos!

Înainte de a trece la treabă, trebuie să iei în calcul următoarele lucruri:

1. Ai făcut tu ceva greșit?

Poate nu i-ai salutat cum și-ar fi dorit atunci când ai intrat în casă, poate că ținuta ta li s-a părut prea „ostentativă”, poate nu ai lăudat-o pe mama-soacră pentru cât de bine gătește, poate nu ai fost prea comunicativă… Toate aceste lucruri minore pot crea o primă impresie greșită.

2. Părinții lui au idei preconcepute?

E posibil ca ei să nu aibă nimic personal cu tine, ci doar idei preconcepute despre job-ul tău sau zona din care ești, de exemplu.

3. Sunt supra-protectori cu fiul lor?

Mamele au tendința de a fi supra-protectoare cu fiii lor, din simplul motiv că este geloasă pe tine și te vede ca pe femeia care vrea să-i fure puiul.

4. Au pus ochii pe altă femeie?

Dacă părinții lui sunt de modă veche, sunt șanse să încerce să găsească o parteneră potrivită pentru fiul lor în funcție de așteptările și dorințele pe care le au ei. Poate că e vorba de fiica unei vecine sau de o fostă iubită. Oricare ar fi ea, tu trebuie să le arăți că ești mai bună.

În general, bărbații nu vor renunța la femeia iubită din cauza familiei, dar această problemă poate deveni foarte neplăcută după ceva timp. Discută deschis cu iubitul tău despre asta, te-ar putea ajuta. În cel mai bun caz, nu trebuie să te panichezi, pentru că așa sunt toate mamele de băieți. Se simt înverșunate pe tine doar pentru că încerci să îi furi „puiul” sau pentru că simte că nu-l meriți. E dreptul oricărei mame să simtă la fel. Dacă te vei pune în locul ei pentru o clipă, îți vei putea da seama că nici tu nu ai accepta orice femeie alături de băiatul tău.

Iată ce poți face pentru a intra în grațiile mamei-soacre, pe viitor!

1. Nu te lăsa dominată

De multe ori, femeile sunt tentate să bată în retragere sau chiar să încerce să linguşească atunci când nu se înțeleg cu mama iubitului, crezând că vor câştiga ceva. Nu se întâmplă așa. Mai bine te comporți ca o „femeie alfa”, fără a da dovadă de lipsă de respect.

2. Nu te feri să-i ceri sfatul

Mai ales dacă sunt legate de gusturile și preferințele băiatului ei. La urma urmei, ea îl cunoaște cel mai bine. Ea se va simți respectată și apreciată, și poate chiar va renunța la ofensiva pe care o duce împotriva ta.

3. Nu răspunde la provocări

Dacă te critică fără motiv, e bine să nu reacționezi la primul impuls. Trage aer în piept şi nu-i face pe plac, oferindu-i ca răspuns o replică tăioasă. Mai bine răspunde evaziv şi schimbă subiectul.

4. Încurajează-ți iubitul să fie atent cu ea

Majoritatea mamelor de băieți sunt geloase pe iubitele fiilor. Tocmai de aceea ar trebui să ai grijă să nu o faci să se simtă eliminată din viața fiului ei. Încurajează-ți iubitul să fie mai atent cu ea, și nu încerca să-l pui la mijloc, cerându-i să te apere pe tine în lupta cu mama lui.

5. Arată-i că îl faci fericit

Poate cea mai potrivită cale de a-i arăta soacrei tale că îi meriți băiatul este să-l faci fericit și să o lași să vadă asta. Dacă mama își va ști băiatul liniștit, mulțumit de relație și simțindu-se împlinit alături de tine, va renunța la atitudinea aspră față de tine.

Nu în ultimul rând, mamelor de băieți, nu distrugeți fericirea fiilor voștri! Vedem zilnic mii de cupluri, de altfel fericite, dar care se despart din cauza neacceptării din partea familiilor. Există mii de povești ca următoarea: un el și o ea care se iubesc, vor să se căsătorească și sfârșesc prin a ajunge doi străini, din cauza faptului că părinții nu pot trece peste orgolii sau dorințe personale.

Așa se încheie mii de povești de dragoste care ar fi putut fi demne de povestit nepoților. Cu durere și înverșunare. Unele mame de băieți nu înțeleg ideea că soția îi va deveni fiului familie. O familie care îi va fi alături pentru tot restul vieții, chiar și atunci când ea nu va mai fi acolo, să-și apere băiatul. În fond, soția va „prelua” munca mamei, aceea de a menține bărbatul fericit, împlinit, de a avea grijă de el și de a-i oferi o viață plină de satisfacții.

Nu în ultimul rând, soacrelor, puneți-vă în locul nurorilor. Ați accepta să fiți tratate la fel de către mama partenerului vostru? Ați permite ca al vostru băiat să fie tratat la fel de către mama iubitei sale? Dacă nu, de ce nu răsplătiți cu aceeași monedă? De ce le refuzați fiilor voștri șansa la fericire?