EștiSuperbă.ro

Singurul mit din cauza căruia nu mai funcționează relația ta

Am aflat cum pot fi depășite situațiile critice dintr-o relație, dar și cum trebuie să facem ca să nu se ajungă în acel moment. Exist un singur mit care împiedică relațiile să se dezvolte. Singura problemă e că e atât de popular încât oamenilor le e greu să creadă că e un fals.

1. Toată lumea își așteaptă jumătatea
Visăm la o iubire mare, care va veni direct în sufletul nostru, care ne va da peste cap existența. Fetele sunt des sfătuite să-și aștepte ursitul. Pe acela care o va purta pe brațe, îi va dărui munți de flori, îi va lua orice aceasta își va dori. Perfecțiunea întruchipată! Cele care așteaptă prea mult sunt sfătuite să nu renunțe și să nu întreprindă ceva care să îndepărteze momentul. Modelul de femeie perfectă e și el cunoscut, drăguță, afectuoasă, iubitoare, grijulie.

2. Ce se întâmplă atunci când magia dispare? 
Dar cât putem aștepta? Oricum avem alături de noi parteneri obișnuiți. Bărbați care lasă ciorapi în toată casa, femei care nu spală vase, jumătatea care ne cheltuie nesăbuit banii. E clar că nu e acel vis frumos despre care am auzit atâtea. Întrebarea acum este ce e de făcut? Să renunțăm la ce avem ca să căutăm altul sau să-l reparăm pe acesta pe care-l avem deja?

3. De ce ursitul se dovedește a fi blestemat?
Motivul e foarte simplu. Toată lumea crede că odată venită, iubirea va rămâne acolo pentru totdeauna indiferent de comportamentul celor doi parteneri. Și atunci când vin vremurile grele decidem că partenerul actual nu e alesul și că trebuie căutat altul.

Dar ce fac oamenii ca povestea să nu se termine? Toată lumea afirmă că au vorbit, că au discutat. Dar oare s-au înțeles? Puțin probabil, întrucât noi încercăm să-l schimbăm pe celălalt, uitând de schimbările pentru noi. De aceea iubiți-vă exact așa cum sunteți. În caz contrar, de ce crezi că meriți tu să vină marea dragoste la tine?

Data viitoare când se întâmplă ceva rău, gândește-te ce ai făcut tu să repari situația. Și abia acum vine greul, să faci lucrurile de care are nevoie anume partenerul tău, nu ce crezi tu că e bine.