EștiSuperbă.ro

Specialiștii au identificat 4 tipuri de cupluri și soarta relației lor

Este destul de greu să întâlnești persoana perfectă pentru tine și până o întâlnești trebuie să fii dezamăgită de câteva ori. Însă, iubirea este cel mai frumos sentiment, însă oamenii nu apreciază întotdeauna ceea ce au.

Specialiștii de la Universitatea din Illinois au condus un experiment la care au participat 376 de cupluri îndrăgostite. Au încercat să înțeleagă cum se schimbă sentimentele oamenilor odată cu trecerea timpului și au studiat îndeaproape fiecare cuplu timp de 9 luni.

Ca rezultat al experimentului, au fost identificate 4 cupluri. Mai jos vei găsit cele 4 tipuri de cupluri care te pot ajută să-ți faci o părere despre relația pe care o ai. Iată care sunt acestea:

1. Cuplul cu divergențe, dar pasional.

Aceasta este relația ta dacă:

 • petreceți puțin timp împreună.
 • întâlnirile voastre sunt pline de pasiune.
 • atunci când vă întâlniți aveți divergențe, dar împăcările sunt pasionale.
 • nivelul sentimentelor tale se schimbă frecvent.
 • uneori pleci departe pentru o perioadă, începeți să vă simțiți lipsa unul altuia și vă grăbiți să fiți din nou unul în brațele celuilalt.

Acest tip de cupluri se potrivește foarte bine citatul următor: ”totul este complicat”,dar nu se despart niciodată pentru că se iubesc.

2. Cuplul dramatic.

Aceasta este relația ta dacă:

 • există multe urcușuri și coborâșuri în relația ta.
 • tinzi să iei decizii bazate pe experiențe negative și neplăcute din trecut.
 • de cele mai multe ori când sunteți împreună vorbiți despre relația voastră.
 • preferați să petreceți timpul separați, fiecare cu prietenii lor.

Cuplurile ca acestea se despart foarte des. Mai puțin de jumătate dintre aceste cupluri care au participat la experiment s-au căsătorit.

3. Cuplurile petrecărețe.

Aceasta este relația ta dacă:

 • vorbiți cel mai des pe rețelele de socializare.
 • sunteți un cuplu sociabil și aveți mulți prieteni cu care să ieșiți în oraș.
 • seara ideală pentru tine trebuie să conțină un joc de Monopoly cu prietenii, pregătirea cinei împreună sau ieșitul într-un club de noapte. Trebuie să petreceți până dimineața.
 • vă simțiți confortabil unul în compania altuia și vorbiți despre orice.

Aceste relații sunt considerate ca fiind foarte puternice pentru că sunt bazate pe prietenie în primul rând. 2 din 3 cupluri care au participat la experiment s-au căsătorit.

4. Partenerii orientați unul către altul.

Aceasta este relația ta dacă:

 • petreceți foarte mult timp împreună.
 • aveți hobby-uri și interese comune.
 • faci alegeri pe baza dezvoltării relației tale.
 • vă decideți împreună unde o să vă petreceți vacanța.
 • încercați să rezolvați conflictele făcând compromisuri.

Acest tip de relație este cel mai fericit: 90% dintre cuplurile care au participat la experiment au construit familii puternice.

5 lucruri care îi fac pe bărbați să se îndrăgostească

Dragostea este foarte misterioasă și niciodată nu o să știi exact ce se întâmplă în mintea partenerului tău. Unii caută dragostea toată viața, iar alții o găsesc încă de la începutul căutărilor, însă nu o păstrează pe termen lung.

Bărbații sunt diferiți și relațiile sunt diferite. Nu putem știi niciodată ce gândește un bărbat, dar femeile încă încearcă să deslușească acest mister. Iată câteva lucruri care te pot ajuta să-ți dai seama dacă un bărbat este îndrăgostit de tine:

1. Bărbații simt intimitate emoțională și conexiune puternică. Intimitatea este un subiect foarte ambiguu.

Atunci când un bărbat este îndrăgostit de tine, poate avea încredere absolută în tine și-ți poate spune tot ce simte fără să-i fie rușine și, mai ales, îți dezvăluie cele mai mari temeri ale sale, ceea ce nu fac mulți bărbați. Tu ești cea mai bună prietenă a lui și dacă ajungi la un moment ca acesta înseamnă că aveți o conexiune foarte puternică.

2. Amorul este extraordinar.

Atunci când un bărbat este îndrăgostit de o femeie va fi atent la nevoie și la dorințele sale chiar dacă este vorba de amor. Însă, dacă știi ce să faci în dormitor încă de la început, bărbatul de lângă tine va pica imediat în mrejele seducției. Amorul chiar îi poate face pe bărbați să se îndrăgostească.

3. Sprijinul.

Bărbații iubesc femeile care seamănă cu mamele lor. Își doresc foarte tare să se simtă în siguranță și să se simtă sprijiniți. Vor pe cineva care să-i facă să se simtă confortabil. Dacă ești genul care se cupă de casă, de copii, dar și de nevoile lui în același timp, atunci bărbații nu-ți vor putea rezista cu siguranță.

4. Simte că este apreciat.

Toată lumea își dorește să se simtă dorită. Într-o relație contează mult încrederea și sprijinul, pe lângă alte lucruri. Dacă îi arăți partenerului tău că apreciază că este lângă tine și că te susține, cu siguranță va aprecia și va știi că sunteți pe drumul cel bun în relație.

5. Este el când este cu tine.

Dacă un bărbat face cele mai nebunești lucruri când este cu tine, lucruri pe care nu ar îndrăzni să le facă cu altcineva, atunci este clar că te iubește. Atunci când un bărbat este îndrăgostit își dă jos orice mască și deveniți cei mai buni prieteni.

Nu contează dacă se simte vulnerabil, el îți va spune. Astfel de lucruri sunt mai intime decât amorul și o dată ce ați ajuns la acestă intimitate înseamnă că relația voastră a ajuns la un alt nivel.

11 gânduri secrete pe care bărbații le au atunci când văd o femeie pentru prima dată

Atunci când bărbații văd o femeie care îi atrage pe stradă, ar da orice să știe ce gândește. Ar fi foarte interesant să știm ce gândesc ceilalți, însă nu prea este posibil, de aceea putem face doar presupuneri.

De obicei, în astfel de situații, bărbații se gândesc: oare flirtează cu mine, oare este singură, oare arată prea bine pentru mine? Acestea sunt unele dintre cele mai frecvente gânduri care îi macină pe bărbați când văd o femeie drăguță.

1. Oare pot să o bag în seamă sau mă va refuza imediat? Bărbații sunt foarte atenți la contactul vizual pe care îl faci cu ei, la modul în care mergi sau la atitudinea pe care o ai.

2. Se uită la mine sau se uită la oamenii de lângă mine?  Bărbații urmăresc toate semnele pozitive pe care le oferi și va observa orice mic detaliu dacă este interesat de tine.

3. Bărbații se gândesc cu ce te ocupi chiar dacă te văd pentru prima dată. După modul în care arăți se vor gândi la o grămadă de meserii.

4. Se uită dacă ai inel pe deget. Un bărbat de la uita după un inel pentru a știi din start dacă are șanse sau nu.

5. Se uită la ochii tăi. După cum spune un proverb: ochii sunt ferestra către suflet. Ochii arată bunătatea și în general, bărbații sunt foarte atenți la acest indiciu.

6. Culoarea părului. Majoritatea bărbaților sunt atrași de brunete, în timp ce alții au ca slăbiciune blondele sau roșcatele. Depinde de gusturile fiecăruia.

7. Se uită la buzele tale. Deja își va imagina cum te sărută și se gândesc dacă sunt crăpate sau dacă sunt moi și fine.

8. Observă zâmbetul. Un zâmbet poate face un bărbat să se îndrăgostească. De asemenea, bărbații folosesc logica și dacă ai un zâmbet blând, atunci înseamnă că ești o persoană la fel. Și femeile sincere sunt adevărate comori.

9. Încearcă să-ți analizeze stilul. Acest lucru poate fi surprinzător, însă bărbații nu fac asta pentru a te judeca sau să vadă dacă ai o stare materială precară, fac asta pentru a deduce ce fel de personalitate ai și încearcă să-și dea seama ce fel de persoană ești.

10. Va remarca nivelul de încredere pe care îl are femeia respectivă în ea. Un bărbat este atras de încrederea unei femei. Dacă i se pare că nu are încredere în ea, nu va mai fi la fel de interesat.

11. Oare cum miroase? Dacă o femeie arată incredibil, un bărbat va fi atent să îi simtă mirosul atunci când trece pe lângă ea. Este foarte curios dacă miroase a bomboane sau a ceva mai înțepător.Până la urmă, mirosul sune foarte multe despre tine.