EștiSuperbă.ro

10 lucruri pe care femeile le-au folosit ca modalitate de contracepție

Contracepția este un lucru comun în viața noastră și foarte importantă. Nu a fost întotdeauna așa, însă în trecut femeile foloseau cele mai ciudate și periculoase tehnici pentru a nu rămâne însărcinate.

1. Ține-ți respirația.

Acum sute de ani un ginecolog din Grecia a venit cu o invenție. Le-a spus femeilor să-și șină respirația în timp ce bărbatul termină ce are de făcut pentru că acest lucru le va provoca strănutul și lichidul seminal nu va mai intra în vagin. Femeile au încercat această tehnică până au început să rămână însărcinate.

2. Lămâile.

Se spune că lămâile sunt bune pentru contracepție, de aceea multe femei foloseau o tehnică cu totul neobișnuită. Storceau o lămâie pe un burete și-l băgau în vagin pentru o perioadă. Credeau că aciditatea sucului de lămâie nu le va permite să rămână însărcinate.

3. Degetarul.

În Europa secolului al XVIII-lea, femeile credeau că folosind degetarul pentru cusut, vor scăpa de sarcinile nedorite. Însă, fiind dintr-un material dur și neflexibil, nu cred că oferea nici un beneficiu.

4. Excremente de crocodil.

În Egiptul antic se folosea un amestec din excremente de crocodil și miere pentru contracepție. Femeile își băgau amestecul în vagin și această metodă era considerată foarte utilă. Cred și eu că era utilă pentru că sunt convinsă că nici un bărbat nu mai avea chef după ce mirosea excrementele de crocodil…

5. Ceai din testicule de castor.

În Canada se credea că ceaiul din testicule de castor poate preveni o sarcină. Se luat testiculele de castor, de obicei erau uscate, și se înmuiau în apă călduță până se făcea un ceai. Apoi femeile consumau ceaiul. Această tehnică nu prea a dat roade pentru că femeile tot au rămas însărcinate.

6. Mercur.

Mercurul este un element chimic care este toxic. Oamenii nu înțeleg asta și în China antică toată lumea credea că poți preveni sarcina cu ajutorul lui. Ei bine, după ce femeile au început să consume mercur, au început să se stingă din viață. Putem spune că previne o sarcină pentru că nu poți fi însărcinată când ești moartă.

7. Bumbacul.

Oamenii credeau că bumbacul este o bună metodă de contracepție. Femeile își introduceau bucăți de bumbac în vagin pentru a bloca lichidul seminal. Unii făceau asta chiar și după ce femeia murea pentru a nu rămâne însărcinată în viața de apoi.

8. Deșeuri metalurgice.

În Grecia antică se credea femeile trebuie să bea apă cu deșeuri pentru a nu rămâne însărcinate sau chiar plumb.

9. Coca – Cola.

La un moment dat cineva a venit cu ideea că Coca-Cola funcționează ca metodă contraceptivă datorită substanțelor pe care le conține. Femeile au încercat, însă au fost foarte lipicioase și însărcinate după această experiență.

10. Testicule de nevăstuică.

Mă întreb ce are lumea cu testiculele animalelor. Este clar că acest lucru nu a funcționat. De ce să crezi că testiculele unui animal te ajută pe tine să nu rămâi însărcinată?